Jätinnyrkki, jossa Mokmurian jättien armeijaa kokoaa

Rova 5. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

Storval raput jäivät viimein taakse, Stoffel kivijätin johdattaessa Viattomia vahvistettuna Shalelulla, Kasadeilla sekä Lyriellä kohti Rautahuippuja, ensin edessä oli matalia harjanteita mutta ne muuttuivat tuntien kuluessa jyrkemmiksi ja jylhemmiksi. Ensimmäisen päivän raskaan patikan jälkeen, uusi harjanne paljasti että todelliset lumihuippuiset huiput alkoivat vasta olla edessä. Stoffel ehdotti jättien sotapolun seuraamista, mutta riskiä kohdata partioita tai siirtymistä muuhun maastoon hidastaen matkaa mutta todennäköisesti välttäen Mokmurianin armeijan huomion. Siirryttiin syrjäisemmille harvoin kuljettuuin erämaahan jossa yövyttiin kivisessä rinteessä. Lehden piiloleiriloitsu tarjosi turvallisen ympyrän virkistykselle ja lopulta levolle. Kaikkien yllätykseksi Kasadei haastoi Zledurkiin veljelliseen kilpailuun - kolmesta aseen osumasta vastustajan nahkaan oli luvassa voitto ja kunniaa. Kasadei onnistui kaikkien yllätykseksi tansittamaan glaivella osumia, kun Zledurk taas selvästi oudoksui tälläistä hentoista leikkiä. Kasadei oli voittaja! Samaan aikaan Shalelun, Lehden ja Hukan metsästysreissu päättyi suuren hirvaan kaatoon, ja lihaa ja nahkaa oli yllin kyllin tuleviksi päiviksi. Yövartiossa Skiver-kissan katoaminen sai Rufuksen saattamaan dramaattisen Lyrien ja herätetyn Hukan samoilemaan lähimetsään. Ketun kutale oli ajanut surkean raasun puuhun, mutta seurueen ilmestyminen riitti sen karkoitukseen. Vaivoin kissa noudettiin puusta ja loppu yö vartioineen oli onneksi rauhallinen.

Seuraava päivä toi mukanaan rajuja nousuja, kylmyyttä ja pitkiä tunteja ponnisteluja. Toisaalta vuoriseutu paljasti ympäristön mittasuhteet ja ylhäällä olevia suojaisia laaksoja ja lampia. Vuoren harjan lähestyessä, yhdelle sellaiselle levähdykselle saavuttaessa .. havaittiin taivaalla taas jättimäinen petolintu sen kaartaessa korkeimpien huippujen yli. Pahaksi onneksi sen silmät korkeuksissa huomasivat liikehdintää jättimäisen hUkan suunnalta - alkoi syöksy korkeuksista. Lehti loitsi Hukan näkymättömiin mikä sai rocin muuttamaan syöksyn lähestyväksi kaarteluksi - ihmisistä ei selvästi ollut ateriaksi ja suur'lounaan kato otti koville. Stoffelin kertomus roc pesinnästä Jorgenfistin muurien sisällä sai Lehden loitsimaan aarnikotkan kielen ja alkoi eeppinen neuvottelu, vastapuolinaan epätoivoinen nälkäinen roc isä, äkkiarvaamaton naaras pesässään Jorgenfistissä ja toisaalla Viattomat jotka Lehden suulla neuvottelivat ja lahjoivat lupaa ratsastaa Jorgenfistin linnoituksen sisälle yli sen ympärille leiriytyneiden satokunnan jätin. Kun suurta rtuokavuorta luvattiin kaatuvista jäteistä ja mammuttiratsuista, empivä isä roc oli myyty, vaikka tyhjin kynsin paluu aiheuttaisikin sodan pesällä. Ihmisille viritettiin tukiköysi sekä valjaat Rufuksen toimesta rocin selkään, kun Hukan kohtaloksi oli tulla rutistetuksi rocin kynsissä.

Pari hypähdystä, kurotus ja Hukka oli toisessa talonissa. Pari hankalaa hypähdystä lisää ja koko seurue alkoi syöksyä vuoren rinnettä. Aarnikotka leiskautti rajusti siipiään aiheuttane suurta polemiikiä köysitetyissä ratsastajissa mutta lopulta ilma alkoi kantaa ja ilmavirrat nostaa rocin rauhallisesti työstäessä ilmaa valtavilla siivillään. Parin tunnin kuluessa kaarrettiin ensin ylös ja korkeuksiin, ylittäen vuoririvejä ja ohittan korkeimpia huippuja äärimmäisiisä korkeuksissa ja kylmyydessä ikuisessa tuulessa. Kerran väkivaltainen tuuli oli heittää rocin hetkeksi ympäri, mutta tämän ponnistelu ja epätoivoinen roikkuminen köysissä sai Lyrien kirpoamaan köysistään. Rufus oli kuitenkin valmis ja kurotti heikon otteen kuin turvaköydeksi, samalla kun Kasadei Lyrien toinen vartija punnersi molemmat takaisin köysiin turvaan. Loppumatkaoli onneksi rauhallinen, lopulta liideltiin rauhallisesti alemmas kohti laaksoa jonka keskellä loisti musta torni ja sen ympärille rakennetut tuoreemmat raskaat varustukset sekä monen sotaan valmistautuvan jätti ja ogre suvun leirit. Rocin kaartosäde pieneni kunnes muurituksen sisäpihalta erotettiin kolme jykevää salia, tallia ja rakennelmaa. Pihan keskellä synkkä vajoma, paikka jossa Stoffel oli kertonut jättien tulevan merkatuksi sihedronilla nahassaan ja jossa uhrilahjat toimitettiin. Lyrien kiinnostus kuitenkin kohdistui mustaan Thassilonian aikaiseen torniin, jonka varjoon jäi neljä kivijättien vartioimaa tornia sekä muutaman harpyn vartioima raskas porttirakennelma teljettynä.

Viimeine sukellus ja oltiin tornipiikin korkeuksissa, rocin pesässä. Emäntä oli maineensa veroinen ja koko joukko köydet uhraten sylsyi muinaisiin portaisiin, nyt tuskastuttavn täynnä linnun paskaa ja muuta.. Lehti suojasi muiden postumista ja mutta ric emäntä ehti sulhasensa vastusteluista huolimatta nokata kerran, kunnes lehti viimeisenä syöksyi haisevaan sokkeloon syvyyksiin. Kiitettävän nopeasti paskainen putki alas päättyi osin siistiin saliin alemmasssa kerroksessa. Sen pienestä ikkunasta seurattiin pihamaata: koulutetttavana olevaa vastentahtoista mamuttia ja kovaotteista kivjättikouluttajaa. Muureilla rocin kotiinpaluussa oli jotain outoa havaittu mutta suurempaa tutkimusta tai hälyytystä ei kivijättien keskuudessa tapahtunut. Ilmeisesti roc pariskunnan vielä kaikuva nahistelu oli normaalia ruokailuajan toimintaa. Koko joukko otti piilokammarin levähtääkseen, lämmitelläkseen ja lopulta odottaaksen pimeyttä enne sisäpihalle etenemistä. Kivijättien suoritettua vahtien vaihdon, kymmenkunta otusta saapui ulkopuolelta kun kollegat sisäpuolella avasivat suuren portin toviksi. Jätit vaihtoivat ajatuksia ja jälleen rockien tornia kohti viitottiin selvästi päivän kulun tullessa raportoiduksi uudelle vuorolle. Pimeyden laskeuduttua piha rauhoittui ja pitenevät varjot muuttuivat pimeydeksi. Kahden kymmenen jalan pudotus ikkunasta pihamaalle tehtiin ilman havereita tai suurempaa meteliä. Siirryttiin kohti pienintä uudisrakennusta, jonka ovella oltiin päivällä nähty piipputupakkaa poltava.. jääjätti?

NPC:t

 • Atga - Skald nainen, Storval rappujen kuninkaan muusa. Jää taikuuden taitaja, nyt irto pää puhutettavaksi..
 • Barl Luunmurskaaja - Kivijätti, joka ajoi Kreeg ogret Rannickiin! Necromaseri, joka pakeni muinaisten herrojen katon aukon kautta.. mainitsi isännäkseen Mokmurianin
 • Cesten Orlandi - Konnanselänlautan Turtles Parlor tavernan isäntä, pisnesmies
 • Das Korvut - Äreä seppä Hiekkasärkästä, jonka pojan kohtalon ratkeaminen palautti miehen uskon elämään. Selvisi kivijättien säkeistä..
 • Gavin Deverin - aatelissuvun ritari ja vakiinnuttuaan Hiekkasärkkään panimomestari. Selvisi kivijättien säkeistä..
 • Hevonen - Konnunselänlautan Haukan heimoinen shoanti, tarkka tallinsa hevosista ja normaalisti tarkka myös sanomisistaan..
 • Kasadei - "yställisin" Magnimarin vartioston kapteeni Arvensoarissa, jolta saattaa löytyä neuvoja kaupunkilaiselämään
 • Lamatar Boyden - Mustasulkien vakaa komentaja, joka tuntui kuitenkin kadonneen sopivasti hetkenä kun ogren valtasivat Fort Rannickin. Myrianan mukaan mies raahattiin ogrejen matkaan pohjoiseen. Myriannan julman surun kiron murruttua, recarnoitiin sammakkomieheksi ja uudeksi Whitewillon vartijaksi.
 • Lord-mayor Grobaras - Magnimari pyylevä pormestari, hedonisti ja wahvasti omaan tulkintaansa luottava ylimys
 • Lyrie Akenja - Thassiloania expertti, kenties kerran Nualian palkollinen, mutta nyt erityisesti Rufuksen uskottu nainen. Kuoli Storvalin thassilonian aikaisilla rapuilla harpyjen nuolisateeseen.
 • Maelin Shreed - Konnunselänlautan jo iäkäs mutta aina tunnollinen pormestari ja Erastilin pyhitetty
 • Musta Magga - Ikiaikainen lonkerohirviö, Lamashthun siunattu joka uinui Storval syvänteessä. Nyt jossain Savijärven huomattavasti pienemmissä altaissa.. loukkaantuneena ja katkerana Konnunselänlautan nöyryytyksestä
 • Myriana - Komentaja Lamatarin mielitietty, nymphi valtiatar Valkopajukon-suolla. Revitty kappaleiksi, Lamatarin silmien edessä ogrejen raahatessa miehen mukaansa. Suon kirouksen lähde ja Lamatarin jäänteiden palautuksen jälkeen suinasi Lamatarin uuteen elämään sekä Valerian inspiraation ikuiseksi kohteeksi, kunnes katosi tyhjyyteen vapaana.
 • Shalelu Andosana - Hiekkasärkän korpien haltia puolustaja. Lähti mukaan Fort Rannickin takaisinvaltaukseen, isäpuoli Jakardros taka-ajatuksenaan
 • Stoffel - kivijätti rappioon ajautuneesta Jormunsir heimosta. Vanki ja opas Rautahuipuille?
 • Teraktinus - Jättien partion johtaja, joka lähestyy Hiekkasärkkää raidaus ja mystinen objekti mielessään. Kaatuessaan STorvalin rapuilla, paljastui että objekti oli vain ikiwanha kivi Hiekkasärkän oletetusta luhistuneesta majakasta Wanhasta Valosta..
 • Titus Scarnetti - Hiekkasärkän aatelinen, bisnesmies varsinkin saha-alalla. Selvisi kivijättien säkeistä..
 • Valanni Krinst - Lord-mayor Grobaraksen liiankin etevä oikea käsi. Liikuttaja ja toteuttaja

Fundraising

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ds35UJxAXMaV_ObMdbcV3O65mETraRoMIGpKp64o6J4/edit#gid=1777022411

Holdings

 • Kaijitsu manor and three servants for a year (500gp paid)
 • Shadowmist and three standard horses at Arvensoar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped