Jätinnyrkki, jossa Mokmurian jättien armeijaa kokoaa

Rova 4. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

Storval rapuilla vapautetut Hiekkasärkkäläiset olivat ongelma, tuossa kunnossa kenestäkään ei ollut taistelijaksi, jätin kaatamisesta puhumattakaan. Päätettiin että siviilit varustetaan ruualla ja Storvalin löydöksillä, joita ei ollut järkeä Jorgenfistille vain rahallisen arvon takia kantaa. Valatavan Storvalin rappujen keskeisiltä tasanteelta alettiin mäkijättien siivotttomista punkista tekemään leposijoja joukkiolle ja epämääräisistä ruokaröykkiöistä Lyrien magialla täydentämään ruokatäydennystä tälle tusinapäiselle joukolle. Tähystettiin hieman pohjoisessa kulkevaa Lampblack jokea, jonka Lehti tisei johdattavan Ravenmoor nimiselle jokseenkin epämääräisessä maineessa ja syrjäisessä sijainnissa sijaitsevalle kylälle - majataloa siellä ei tiedetty olevan, mutta piienelle kultapussilla oli löydettävissä ruokaa seuraaviksi päiviksi ja polku joka pian yhdistyisi kauppatielle etelään aina Hiekkasärkkään ja Magnimariin saakka. Ilman vaaroja tuo reitti ei ollut, mutta kuljettavissa ilman suurempia navigointihaaasteita. Ilta alkoi pimetä ja VIattomat jakoivat vartiovuorot Rufus ja Lyrie kyyhkyläisten nyt ottaessa ansaittua lepoa..

Aavistuksen pilvipeitteinen mutta tähtitaivainen yö ei koskaan täysin pimennyt, kosteus nousi ja liukastutti rappujen kiveystä. Hyvin viihtyvän Stoffel kivijätin persoonallinen kuorsaus kaikui myös porrasaukealle rauhoittavasti. Lehti ja Hukka vapauttivat Valerien vartioon puolen yön jälkeen, ilman kulkijoita STorvalin rapuissa. Valerien meditaatio tähystyspaikalla jäi lyhyeksi, STorvalin tasangolta alkoi kuulua pahaenteistä kinastelua ja raskaita askeleita - hahmoja oli jo useaita portaiden huipulla vain hädin tuskin tunnistettavissa mäkijäteiksi - surmattujen mäkijättien partio oli palaamassa surmapaikalle!

Valerie teki hiljaisen hälyytyksen, Lehden jaZledurkin pukeutuminen haarniskaan jäi suunnitelmaksi kun Viattomat ja Lyrie ryntäsivät kohtaamaan jättejä kaukana siviileistä. Raput olivat noustessa suuri haaste, jota ei helpottanut mäkijättien into tyhjentää taskunsa kivet vierimään ja pomppimaan kohti Viattomia! Seuraavan tasanteen taisto neljää mäkijättiä vastaan oli hengästyttävä, mutta myöskäään nuijilta ei vältytty. Nyt rappujen huipulta erotettiin vilä yksi jätti, kuin piikki toisella hartiallaan. Loitsujen manaus kaikui alas rajuna, mutta ajoin myös heleänä. Kun tasanne oli voitettu vammoin, magia lennätti Storvalin kuninkaan ja tämän arkaanisen ulfen nais muusan suoraan VIattomien tasolle yli uskomattoman matkan. Storvalin kuninkaan ylimielinen buffi loitsu, ei olut kuitenkaan tarpeeksi väkevä sillä jätti raadeltui Hukan hampaisiin ja revittiin kylmille kiville - Rufuksen pistäessä tämän kiruttomasti tajuttomuuteen. Samalla näkymätön Valerie ja lentävä Zledurk piirittivät jäämaagin, joka ottaessaan väkevän keihään piston keuhkoonsa Valerielta totesi tilanteen toivottomuuden Sihedron amuletin kiiluessa kaulallaan. Hän vapautti jäätävän jäämyrskyn joka vammautti ja jäädytti, mutta ei ollut uskoa silmiään kun kaiikki VIattomat pysyivät tajuissaan. Hän otti armollisesti askeleen pois, kuollen välittömästi keihään naulaamiseen ja pään irrottavaan kirveen märkään mäiskäykseen. Eittämättä väkevät kuninkaalliset maagiset voimaesineet vapautettiin ruumeilta ja jäämaagin pää otettiin talteen mahdollista myöhempää kuolleen kuulustelua varten. Yö oli kuitenkin ppitkällä ja Storvalin koettelumukset jopa VIattmille kovat. Das ja Gaven järjestivät loppuyön vartion VIattomien vetäytyessä kyseenalaisiin, mutta tässä kohtaa riittävän mukaviin mäkijättien pesiin nukkumaan.

Myöhäinen aamu, kyläläisten hihkunta Storvalin keskusaukiolta oli yllättävän positiviinen herätys. Hiekkasärkän puolustajat: AMeiko, Sandru, Shalelu ja Kasadei marssivat ylös rappuja! Shalleu kertoi seurueen leiriytyneen eilen illalla, mutta keskiyön jälkeen havaitut valoilmiöt rapuilta saivat heidät hyläämään leirinsä ja jatkamaan marssia jkoka kuitenkin venyi sitten aina aamuun. AMeiko ylisti onnea, kaapatuista kyläläoostä tavoitettiin näin helposti suurin osa. Ameiko ja Sandru kannattivat eilen laadittua ajatusta, he lähtisivät kyläläosten saattajiksi Ravenmoorin kautta sivistyneemmille maille. Shalelu oli innokas tutkimaan Rautahuippuja ja lähettämään nuolensa jättein perään, määrästä viis - ja tarvitsihan Lyrie suojelusenkeleitään. Kasadi joka jo näki unia paluusta Magnimariin, myönsi että kun tänne oli jo talsittu ahnehti myös tulinen glaive oikeutta ja vapautta Maginimarin ja edusmaiden kansalaisille - hän liittyisi voima naisten kuoroon, uteliaana seuraamaan VIattomia.. ja Shalelua vaikka mahdottoman eteen. Seurueet jättivät lämpimät hyvästit, Stoffel tarjoontui helpottamaan Shalelun ja Kasadein taakkaa jos väsymys löysi ylivoimaseksi. Joukkiot alkoivat matkansa, Ameiko ja Sandru, Gavin ja Das, Scarnetti ja muut kyläläiset alas, edelleen epämiellyttävän korkeita rappuja.. Viattomat, Lyrie ja SToffel, SHalelu ja Kasadei ylös ponnistellen kohti pahaenteisiä Rautahuippuja..

NPC:t

 • Atga - Skald nainen, Storval rappujen kuninkaan muusa. Jää taikuuden taitaja, nyt irto pää puhutettavaksi..
 • Barl Luunmurskaaja - Kivijätti, joka ajoi Kreeg ogret Rannickiin! Necromaseri, joka pakeni muinaisten herrojen katon aukon kautta.. mainitsi isännäkseen Mokmurianin
 • Cesten Orlandi - Konnanselänlautan Turtles Parlor tavernan isäntä, pisnesmies
 • Das Korvut - Äreä seppä Hiekkasärkästä, jonka pojan kohtalon ratkeaminen palautti miehen uskon elämään. Selvisi kivijättien säkeistä..
 • Gavin Deverin - aatelissuvun ritari ja vakiinnuttuaan Hiekkasärkkään panimomestari. Selvisi kivijättien säkeistä..
 • Hevonen - Konnunselänlautan Haukan heimoinen shoanti, tarkka tallinsa hevosista ja normaalisti tarkka myös sanomisistaan..
 • Kasadei - "yställisin" Magnimarin vartioston kapteeni Arvensoarissa, jolta saattaa löytyä neuvoja kaupunkilaiselämään
 • Lamatar Boyden - Mustasulkien vakaa komentaja, joka tuntui kuitenkin kadonneen sopivasti hetkenä kun ogren valtasivat Fort Rannickin. Myrianan mukaan mies raahattiin ogrejen matkaan pohjoiseen. Myriannan julman surun kiron murruttua, recarnoitiin sammakkomieheksi ja uudeksi Whitewillon vartijaksi.
 • Lord-mayor Grobaras - Magnimari pyylevä pormestari, hedonisti ja wahvasti omaan tulkintaansa luottava ylimys
 • Lyrie Akenja - Thassiloania expertti, kenties kerran Nualian palkollinen, mutta nyt erityisesti Rufuksen uskottu nainen. Kuoli Storvalin thassilonian aikaisilla rapuilla harpyjen nuolisateeseen.
 • Maelin Shreed - Konnunselänlautan jo iäkäs mutta aina tunnollinen pormestari ja Erastilin pyhitetty
 • Musta Magga - Ikiaikainen lonkerohirviö, Lamashthun siunattu joka uinui Storval syvänteessä. Nyt jossain Savijärven huomattavasti pienemmissä altaissa.. loukkaantuneena ja katkerana Konnunselänlautan nöyryytyksestä
 • Myriana - Komentaja Lamatarin mielitietty, nymphi valtiatar Valkopajukon-suolla. Revitty kappaleiksi, Lamatarin silmien edessä ogrejen raahatessa miehen mukaansa. Suon kirouksen lähde ja Lamatarin jäänteiden palautuksen jälkeen suinasi Lamatarin uuteen elämään sekä Valerian inspiraation ikuiseksi kohteeksi, kunnes katosi tyhjyyteen vapaana.
 • Shalelu Andosana - Hiekkasärkän korpien haltia puolustaja. Lähti mukaan Fort Rannickin takaisinvaltaukseen, isäpuoli Jakardros taka-ajatuksenaan
 • Stoffel - kivijätti rappioon ajautuneesta Jormunsir heimosta. Vanki ja opas Rautahuipuille?
 • Teraktinus - Jättien partion johtaja, joka lähestyy Hiekkasärkkää raidaus ja mystinen objekti mielessään. Kaatuessaan STorvalin rapuilla, paljastui että objekti oli vain ikiwanha kivi Hiekkasärkän oletetusta luhistuneesta majakasta Wanhasta Valosta..
 • Titus Scarnetti - Hiekkasärkän aatelinen, bisnesmies varsinkin saha-alalla. Selvisi kivijättien säkeistä..
 • Valanni Krinst - Lord-mayor Grobaraksen liiankin etevä oikea käsi. Liikuttaja ja toteuttaja

Fundraising

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ds35UJxAXMaV_ObMdbcV3O65mETraRoMIGpKp64o6J4/edit#gid=1777022411

Holdings

 • Kaijitsu manor and three servants for a year (500gp paid)
 • Shadowmist and three standard horses at Arvensoar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped