Faerun on Toril-planeetan suuri läntinen mantere, ja vaikka se ei kata kuin osan tästä maailmasta, on se koti lukemattomille tarinoille, ihmeille ja elämän monimuotoisuuksille. Faerunin pohjoinen osa, jota kutsutaan yleisesti nimellä Pohjola. Pohjolassa kaupunkivaltiot kuten Ikikesä, Baldurin Portti, Syvävesi ja Hopeakuu loistavat sivistyksen ja sivilisaation keskuksina, näiden väliin jäävien erämaiden ollessa täynnä sekä koluamattomia korpia että vaarallisia hirviöitä.

Viimeisinä vuosisatoina on Faerun kokenut kovia; Vaikeuksien Aika, Loitsurutto ja Murtuminen muuttivat ja sekoittivat Faerunin maita, historiaa ja jumalten kohtaloita. Pohjoisessa merkittävä viimeaikainen tapahtuma oli kuitenkin Hopeasoiden Sota, viimeisin suuri sota vuorten örkkien ja Uumenelan pimentohaltioiden hyökätessä Hopeasoiden kaupunkien kimppuun. Sota kesti koko vuoden, ja raivosi Hopeakuusta Mirabariin asti. Sota päättyi Hopeasoiden kääpiöiden ja haltioiden voittoon, kiitos sankarillisen pimentohaltia Drizzt Do'Urdenin rohkeuden ja Mithralsalin kääpiökuningas Bruenor Sotavasaran päättäväisyyteen. Sodan jäljet näkyvät yhä pohjoisessa, jossa satunnaisia örkkien sotajoukkoja vaeltelee erämaassa ja pakolaisia asuu monissa kaupungeissa. Samalla kuitenkin perustettiin Monen Nuolen Kuningaskunta, örkkien kaupunkivaltio joka on koittanut luoda uuden kuninkaansa Lorgru I:en johdolla diplomaattisuhteita vanhoihin vihamiehiinsä.

Merkittäviä kaupunkeja:

  • Ikikesä

Ikikesä on käsitöiden ja taiteiden kaupunki, Pohjolan Helmi joka on saanut nimen ympäri vuoden kukkivista istutuksistaan. Ikikesän käskynhaltija on Lordi Dagult Ikiliekki, Syväveden kaupungin syrjäytetty ex-lordi. Ikikesä kärsi pahasti Loitsuruton ja Murtumisen aikana, mutta on saanut uutta tuulta alleen viime vuosina. Kaupungissa asuu lähinnä ihmisiä ja puolihaltioita sekä kääpiöitä, mutta kaupungin laitamailla on myös örkkien yhteisö, jäänteet valloittaja-armeijasta.

  • Syvävesi

Ihmeiden Kaupunki! Syvävesi on mysteerien ja ihmeiden kaupunki, jossa jokainen voi luoda oman tulevaisuutensa. Syvävettä hallitsee anonyymit Verhotut Ruhtinaat, joiden todelliset identiteetit eivät ole tiedossa ja jotka vastaavat vain Avoimelle Ruhtinaalle Laeral Hopeakouralle. Syvävesi on Pohjolan metropolis, monipuolinen ja kirjava kaupunki.

  • Baldurin Portti

Veren Kaupunki. Baldurin Portti on Syväveden kääntöpuoli; korruption, eriarvoisuuden ja kovien lakien kaupunki, jossa Päärien Neuvoston johtajana toimii Lordi Ravengard, kapuning lainvalvojina toimivan Liekehtivän Nyrkin yksitysarmeijan kenraali. Baldurin Portilla on huono maine väkivaltaisten murhien, korruption ja rikollisuuden takia, ja luonnollisesti pohjolan asukkaat eivät voi vastustaa kiusausta tutustua siihen tarkemmin.

  • Hopeakuu

Pohjolan itäpuolella sijaitseva taikuuden ja oppineiden kaupunki, sekä Pohjolan suurin sotilasmahti. Muinainen kuningatar Alustriel Hopeakoura hallitsi sielä vuosisatojen ajan, kunnes antoi valtikkansa pojalleen Methrammar Aerasumelle, Hopealegioonien rakastetulle johtajalle. Hopeakuussa asuu paljon haltioita, ihmisiä ja kääpiöitä. Hopeakuu on aina örkkien ja pimentohaltioiden tähtäimessä, mutta koskaan historiansa aikana ei sen portteja olla murrettu.

  • Yartar

Yartar ei pärjää vertailussa muille Pohjolan helmille, mutta sen kasvua ja tärkeyttä ei kannata aliarvioida. Surbrin- ja Dessarin jokien risteämäkohdassa se hallitsee kaikkea jokiliikennettä pohjoisessa, ja Vesiparoni Nestra Ruthoil on verotuksen ja kaupan avulla tehnyt itsestään yhden Pohjolan rikkaimmista hallitsijoista. Rikollisliigat kuten Krakenyhteisö, Yartarin Käsi ja Musta Verkosto ovat osa kaupunkia siinä missä jokiliikenne ja tukkilautat.

Järjestöjä

  • Harpunsoittajat

Harpunsoittajat eli Harpistit ovat vakoojista, varkaista ja velhoista muodostuva verkosto vapaustaistelijoita, joiden tehtävä on taistella korruptiota ja eriarvoisuutta vastaan. Harpunsoittajilla on löyhä verkosto, ja kukaan ei tiedä rakennetta täydellisesti estääkseen sisäisen korruption ja muiden paljastumisen.

  • Ruhtinasliitto

Syväveden, Ikikesän, Baldurin Portin ja Hopeakuun muodostama kaupunkiliitto, joka pitää yllä järjestystä ja kauppaa näiden kaupunkivaltioiden välillä. Heidän suurin saavutuksensa viime aikoina oli lohikäärmeiden jumalan Tiamatin pysäyttäminen seikkailijoiden avustuksella.

  • Smaragdisaattue

Smaragdisaattue on koalitio druideja ja samoojia, jotka suojelevat sekä Pohjolan asukkaita luonnon vaaroilta että luontoa Pohjolan asukkailta.

  • Hansikkaan Ritarikunta

Hansikkaan Ritarikunta palvelee Tyriä, Tormia ja Helmiä, oikeuden ja ritarillisuuden jumalia. He ovat joukko sotureita ja temppeliritareita jotka kiertävät maita ja mantuja suojelemassa kansalaisia ja tappamassa vaarallisia hirviöitä.

  • Zhentarim, Musta Verkosto

Zhentarim on varjoverkosto, jonka vaikutusvalta on nähtävillä jokaisessa Pohjolan kaupungissa. Osa heidän toiminnastaan on täysin laillista palkka-soturien myymistä, mutta samalla he myös keräävät tietoa ja tiukentavat otettaan kaupunkien hallintorakenteista.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped