Hahmonluonti

Kaikkein tärkeintä hahmonluonnissa on muistaa, että teet hahmon jolla jaksat pelata 2+ vuotta, ja hahmon jota muut pelaajat ja GM jaksavat katsella seuraavat 2+ vuotta. Kampanjasta on tulossa hahmovetoinen, joten kannattaa käyttää aikaa hahmon konseptin ja persoonallisuuden miettimiseen.

Ability Scoret

Heitetään 4d6 ja otetaan pienin noppa pois, yhdistetään jäljelle jääneet kolme lukua, toistetaan kuusi kertaa ja laitetaan haluamiinsa ability scoreihin. Jos ability scoreista tulee alle point buy 15, saa heittää uudet scoret.

Alignment

Ei Evil. Chaotic Neutral -hahmoilta odotan yhteistyökykyä eikä sitä että niitä pelataan Chaotic Evilinä. Ehdottomasti hahmosi saa olla itsekäs kuspo, kunhan pelaamisesi ei liikaa häiritse peliä.

Rotu

Sallittuja ovat kaikki core-rodut, kaikki puoli-ihmiset (tieflingit, aasimarit, geniekinit, changelingit, skinwalkerit), ratfolkit, androidit (statit Iron Gods Player's Guidesta) sekä kamppista varten tehty custom-rotu, barklingit.
Todennäköisesti sallin hyvillä perusteluilla ja kysymällä muitakin rotuja koska olen höveli GM. Merlekin sai jo luvan tehdä wyvaranin.

Classit

Kiellettyjä ovat kaikki classit ja arkkityypit jotka vaativat sinua olemaan evil, sekä classit ja arkkityypit jotka eivät vaan sovi kampanjan ympäristöön. En jaksa listata kaikkia, joten jos olet epäileväinen, kysy! Ninja ja samurai ovat myös kiellettyjä classeja koska en vain näe miten ne olisivat joutuneet Numeriaan. Sen sijaan monessa kampanjassa sopimaton Gunslinger sopii Jumaluuskompleksiin loistavasti!
Technology Guidessa olevat arkkityypit ja loitsut sopivat kampanjaan oikein hyvin.

Uskonto

Kampanjaan sopimattomat uskonnot ovat kiellettyjä (esim joku heerosjumala jota palvotaan vain jollain pienellä saarella). Sen sijaan tässä kampanjassa on hyvä tilaisuus tehdä Brighiä palvova hahmo, jos sellaisesta on haaveillut! Suurin osa Golarionin kattavasta jumaluuskirjosta kyllä sopii kamppanjaan.

Skillit ja Featit

Kaikki hahmoluokat saavat vähintään 4+INT skilliä, eli kaikki 2+INT-hahmoluokat saavat nyt vähän boostia. Ensimmäisellä tasolla saatte myös yhden ylimääräisen skillpointin käytettäväksi taustatarinaskilliin, jonka kehotetaan olevan joku craft-, profession- tai perform-skilli, mutta se voisi olla myös vaikka Ride, Survival, Handle Animal, Linguistics, Sleight of Hand tai Disable Device! Käytännössä mikä tahansa paitsi Perception. Jatkotasoilla tätä skilliä pitää kasvattaa samalla tavalla kuin muitakin. Lisää skill-tweakkauksista Säännöt-sivulla.

Vanha toveri ilmainen Power Attack / Deadly Aim / Combat Expertise vaikuttaa tässäkin kampanjassa - nämä featit saa ilmaiseksi käyttöönsä jos vaan täyttää prequt.

Traitit

Saatte kaksi traittia, joista toinen pitää olla kampanjatraitti Iron Gods Player's Guidesta. Traittien fluffia saa muuttaa persoonallisemmaksi, tai halutessamme voimme koittaa miettiä kustomoituja kampanjatraitteja!

Aloitusrahat ja tavarat

Aloitusrahaa on hahmoluokkakohtainen keskiarvo. Aloitusrahojen lisäksi jokainen saa alkuun yhden masterwork-tason aseen tai haarniskan, joka voi olla esimerkiksi lahja hahmosi vanhemmilta, esine johon oli kovasti säästetty rahaa, sentimentaalinen aarre, tai jotain vastaavaa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped