Meidän kulttuurimme uskonsodat ovat jänniä ajanvietteitä, joissa taistellaan triviaalien tai vähämerkityksisten valintojen paremmuudesta: Coca-Colan ja Pepsin, Macintoshin ja IBM-yhteensopivan (joita nykyään kutsutaan älyvapaasti PC:iksi, PC=personal computer), kasvissyönnin ja sekasyönnin. Erityisesti ATK-alalla uskonsotia on paljon ja monenlaisia:
Käsittääkseni uskonsotiin on vain muutama syy. Yksi on se, että ne tarjoavat ajanvietettä ja sisältöä maailmassa, jossa merkitykselliset asiat ovat vähässä. Onhan sitäpaitsi vastapuoli selvästi väärässä ja vähintään yhtä äänekäs, joten taistelua kannattaa jatkaa...
Mutta tärkein syy, miksi ihmiset ovat oikeasti kiinnostuneita uskonsodista, lienee se, että uskonsodat liittyvät heidän tekemiinsä valintoihin ja uskonsodan häviäminen saisi valinnan vaikuttamaan tyhmältä. Kuvittele, jos jäisit tappiolle väittelyssä Macin ja "PC":n paremmuudesta: eikö se tarkoittaisi, että olisit heittänyt rahaa hukkaan? Ohjelmointikielissäkin oma vaiva, joka on mennyt jonkin kielen opetteluun (varsinkin siihen, että opettelee käyttämään sitä hyvin), on melkoinen ja jos ohjelmointikieli osoittautuukin epäkäteväksi, koko tuo vaiva on hukkaan heitettyä ja saa sinut vaikuttamaan tyhmältä.
Ja loppujen lopuksi, näiden vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet ovat lopultakin niin moninaiset ja vaikeat ymmärtää, ettei kokonaiskuvaa usein pysty saamaan. Kaiken kaikkiaan siis loistavaa ainesta loputtomille väittelyille.