K: Miksi tätä sivua voi muokata?
V: Toivottu ja ei-toivottu sisältö -sivulla on vastaus.
Muuten. Tälle sivulle tulee paljon ihmisiä hakusanalla "fontteja". Oletan, että suurin osa heistä ei etsi ohjeita debian-työaseman fonttien parantelemiseen. Jos tänne eksyy joku Windows-ihminen, joka tietää, mistä erilaisia (ilmaisia) fontteja saa ja miten niitä tehdään, arvostaisin, jos kyseinen henkilö kirjoittaisi siitä tälle sivulle.
Edelleen asiaan liittyen: TeX:n mukana tuleva mainio METAFONT-ohjelma osaapi piirrellä kirjaimet eri kokoihin matemaattisista kuvauksista. Kieli, jota kuvaamiseen käytetään, on oikeastaan aika käytännöllinen. Jos harrastatte kirjasinsuunnittelua, kannattaa kokeilla.
(Vanhentunutta tietoa. Korvataan ehkä joskus jollain hyödyllisemmällä.)
Huhhuh mitä hommaa. Pitää lisätä defoman fonttipolut käsin moneen paikkaan, ottaa käyttöön antialias-enabloituja versioita kiljoonista softista, ja tämä tarkoittaa muunmuassa mozilla-paketin backporttausta unstablesta... Miksi hitossa clientit edes tarvitsevat erikseen tukea antialiased-fonteille silloin, kun eivät välitä tekstin pikselirepresentaatiosta?
... ja eikö vain galeon olekin konfliktissa tämän uuden mozillan kanssa. Ja eikö vain kehittyneempi galeon vaadi käsittämätöntä määrää gnome-tauhkaa, joka lopulta vetää kaiken mukaansa vaikka yrittäisi tehdä sorsasta. Huhhui.
Fonttien kanssa väsäämisessä oli paljon hyötyä tästä:
http://www.tldp.org/HOWTO/mini/FDU/index.html
Debianissa on valmiiksi enabloituna tärkeät ominaisuudet, mutta fontit pitää saada näkymään ja clientit käyttämään niitä. Fonttien näkymisestä: katsokaa /usr/share/doc/x-ttcidfont-conf/README.Debian
Kannattaa varmaan myös tehdä
apt-get install msttcorefonts ttf-bitstream-vera ttf-freefont