(toiminnot)

hwechtla-tl: Kevättalvi 2006

Kierre.png

Mikä on WikiWiki?
nettipäiväkirja
koko wiki (etsi)
viime muutokset


1.3.2006

Debian-kehittäjäksi pyrkiminen herättää ajatuksia...

Voisin ehkä mainita, että sain noin 8 kuukautta sitten tietää todennäköisesti "sairastavani" Aspergerin syndroomaa, tosin aika lievässä muodossa... heh heh.

27.2.2006

Ihmisoikeudet tuntuvat aiheuttavan päänvaivaa ihmisille.

12.2.2006

Nyt on varmaan oikea aika kirjoittaa merkityksetön tarina 1.

11.2.2006

Tänään 14-vuotiaat kännärit tuumivat minulle pakkassumuisessa leikkipuistossa, jonka läpi olin kävelemässä, olenko sopiva kohde pokattavaksi. Tuli lämmin olo tavalla, jota on vaikea selittää.

9.2.2006

Hiukan häiritsee: joka paikassa saa kuulla kyllä, että jokainen tasoverkko on neliväritettävä (every planar graph is 4-colorable), mutta en ole mistään onnistunut löytämään mainintaakaan siitä, pitääkö päinvastainen paikkaansa eli onko jokainen neliväritettävä verkko planaarinen. Itse en ole löytänyt yhtäkään vastaesimerkkiä. Neliväritysteoreeman todistus on kuulema kuuluisa siitä, että se redusoitiin yli 2000 osatapaukseen, joista osa todistettiin tietokoneen avulla. Ehkä vastakkaisteoreemasta ei kukaan yksinkertaisesti tiedä?

6.2.2006

Pannaanpa tännekin proaktiivisen valistuksen hengessä linkki Juha-Pekka Tolvasen word-liite-esseeseen (http://iki.fi/juhtolv/mswordmail.html).

jukka: Ja vastaava asia riittävän lyhyessä muodossa, jotta sen osoitteella voisi myös mätkiä word-liitteiden lähettäjiä: http://www.iki.fi/jhuhta/word-liitteet.html

Yhdistetyt merkkien kaltaiset tietotyypit saivat jatkoa.

30.1.2006

Minulla on ollut pitkästä aikaa mahdollisuus piirrellä sarjakuvia. Se on erittäin hauskaa hommaa, ja tyttäreni piirtelee usein sarjakuvia yhdessä kanssani. Skannaan sarjiksiani nettiin joskus, jos satun jaksamaan.

Sarjisten piirtämisessä pieni välineperfektionisti minussa nostaa taas päätään. En halua välineiden olevan hienoja ja kalliita, vaan juuri tietyn tuntuisia ja tietynlaista viivaa tekeviä.

23.1.2006

Lisäsin stx2any-työkaluuni tuen "diaesityksille". Erityisen hauska on sen HTML-toteutus, joka hyödyntää S5:a (http://www.meyerweb.com/eric/tools/s5/).


nettipäiväkirjan vanhat jutut


Pikalinkit:


kommentoi (viimeksi muutettu 03.03.2006 08:16)