(toiminnot)

hwechtla-tl: Alkuvuosi 2010

Kierre.png

Mikä on WikiWiki?
nettipäiväkirja
koko wiki (etsi)
viime muutokset


ke 14.4.2010

Taas kerran Facebook oli lisännyt uusia notifikaatiotyyppejä, ja taas kerran ne ovat oletuksena päällä.

ke 7.4.2010

Nyt saadaan viimeinkin (puolentoista vuoden jälkeen) HOAS-saaga päätökseen :)

la 3.4.2010

Krooh. Pyyh.

ke 31.3.2010

Tämä nettipäiväkirjahan koostuu aikariippuvaisista merkinnöistä, joita on tällä sivulla sekä nettipäiväkirjan vanhat jutut -sivulla, sekä aikariippumattomasta "taustamateriaalista" (kaikki muut sivut). Selvitin muita tarkoituksia varten, mikä on aikariippuvaisten merkintöjen osuus koko sisällöstä, ja tällä hetkellä se on (merkkimäärältään) 8%. Tämä sopii hyvin yhteen sen kanssa, että suurin osa nettipäiväkirjan lukijoista ei tule tänne aikariippuvaisten merkintöjen kautta, vaan suoraan hakukoneella jonkin aiheen sivulle.

su 28.3.2010

Hrmf. Ihmisten yhteisömielipiteiden muodostus hermostuttaa minua. Minusta tuntuu nykyään yhä enemmän siltä, että anarkismin tuho nykyisten ihmisten kanssa ei ole se, etteivät ihmiset osaisi hallita itseään, vaan se, että ihmisten massamielipiteiden valloilleen päästäminen on liian vaarallista. Enkä edellytä sitä, että olisi joitain "valistuneita yksilöitä", jotka sanelevat toisille, milloin toisten asioihin saa puuttua ja milloin ei; haluan vain, että minulla on jokin dokumentoitu, luotettava sopimus siitä, mikä on oma asiani ja mistä taas olen tilivelvollinen muille. Olkoon vaikka laki. Kunhan vain yksilö pystyy ennakoimaan sen perusteella, millaisia asioita häneltä edellytetään, eikä joudu pokkuroimaan sitä, millainen mielipide ihmisille muodostuu hänen tekemisistään juuri sillä hetkellä.

ke 17.3.2010

Pyh, saan yleensä tietää netti-ilmiöistä aika myöhäisessä vaiheessa (ellen löydä niitä itse, kuten esim. "Tero saatana"-väärinsanoituksen kanssa). Tämänkertainen ihmeellinen löytö oli retusoitu Karvinen (http://garfieldminusgarfield.net/) ja mm. sen analyysi osoitteessa http://www.jewcy.com/post/garfield_minus_garfield_plus_god .

ma 15.3.2010

Ajattelin, että olisi vitsikästä blogata työpaikan blogipalvelun (http://www.csc.fi/blogit/ - ei vielä julkaistu) liikkeellelaskutilaisuudesta. En nyt tiedä, onko vitsi kovin hauska. Täällä sanottiin äsken: "blogihan on tällainen sosiaalinen media".

Puhuimme jälkeenpäin siitä, miten spämmiin pitäisi suhtautua, ja spekuloimme työtoverin kanssa lisää wikispämmäysmetodeista.

Aiemmin tuli puheeksi, että futuureita voisi tehdä, paitsi myyntisopimuksista, myös muista toimista. Siitä muistui mieleeni vanhempi ideani: hajautettu mesenaatti.

ti 2.3.2010

Olipas hiihtoloma. Kulutusjuhlaa.

On kivaa pitkästä aikaa ehtiä vähän kiinnittää huomiota softakehityksen mielipiteenvaihtoon. Tämä löi sydämestäni jonkinlaisen soinnun (vaikka se ei otakaan huomioon kaupallisen ja avoimen kehityksen eroja): http://www.joelonsoftware.com/articles/fog0000000043.html

Softakehitys on siinä mielessä loistava työtapojen tarkastelualue, että siinä kaikki on kommunikaatiota: joko ihmisten tai ihmisen ja koneen välistä. Softakehityksen opetuksilla on valtava sovellettavuus, koska jokaisessa työssä on mukana tämä aspekti eikä softakehityksessä ole mitään muuta. Ja pienenä manifestina: jossain vaiheessa maailmassa ei enää tule olemaan corporate-koodaajia.

to 18.2.2010

Jotenkin hauska suhtautuminen Facebookilta:

You are now in a relationship with <XXX>.
You have no more relationship requests

ke 3.2.2010

Kun ammattiliike pakotti yritykset jakamaan voitostaan suuremman osan työläisille, työläisetkin alkoivat pikku hiljaa sisäistää yritysten laajentumistavoitteet: mistä muusta sitä uutta rahaa jaettaisiin? Tuloksena oli siis eräänlainen neuvottelemalla hoidettu kollektivisointi. Työntekijäomisteisia työpaikkoja voi lähestyä monella tapaa: jos firman tuotosta yhä suurempi osa menee työntekijöille, työntekijät alkavat helposti kohdella firmaa "omana" ja pitämään siitä huolta vastaavasti (vaikkakin näin tehdessään he toimivat pimeässä: katso taistelu-sivulta kohta "tulonjaon oikeudenmukaisuus").

Silti, firmojen käytännöt voivat muuttua, ja loppujen lopuksi on tärkeää, kenellä on firmassa päätösvalta. Saattaisi olla järkevää tukea firmojen päätymistä työntekijäomisteisiksi sillä, että työntekijöillä olisi aina oikeus ostaa jokin tietty määrä työnantajansa osakkeita / osuuksia vuosittain.


nettipäiväkirjan vanhat jutut


Pikalinkit:


kommentoi (viimeksi muutettu 16.04.2010 19:04)