Shadowrun (noun)
Any movement, or series of such made in carrying out plans which are illegal or quasilegal.
-- WorldWide WorldWatch 2050 archive

Vauhtia ja vaaratilanteita on vuoden 2053 Seattleen sijoittuva Shadowrun-kampanja klassiseen malliin. Idea on pyörittää toimintapainotteista ryllistystä, jossa on sosiaalipornoa mukana lähinnä mausteeksi. Näiden pelien on tarkoitus olla vanhojen jäärien vuonna 2070 kertomia legendoja wanhoilta hyviltä ajoilta, joten lennokkuus on tärkeää! Asioiden ja hahmojen on tarkoitus olla ennen kaikkea tyylikkäitä ja päheitä, ja parhaaseen pulp-henkeen karrikoidut tapahtumat ja ympäristöt ovat pelille ominaisia.

Pelin henki on armoton. Hahmoja tullaan tappamaan, rampauttamaan ja raatelemaan. Aniharva runneri elää kolmikymppiseksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hahmo pääsee hengestään mitenkään helposti. Useimmiten hanskat laitetaan naulaan verta hitaasti vuotaen.

VV:n koukku on vaihtuva pelaaja- ja hahmokanta. Kukin seikkailu annetaan yhdelle tai kahdelle hahmolle mailitse tai pienessä soolokeskustelussa. Toimen saaneet hahmot saavat itse päättää, keitä muita hahmoja keikalle halutaan palkata, ja pelaajat ottavat itse muihin pelaajiin yhteyttä. Hahmoja saa tehdä useita, jos haluaa kasvattaa mahdollisuuksiaan päästä useammin peliin :)

Vauhtia ja vaaratilanteita -kampanjalla on sisarkampanja, Fox Force Five?, joka on VV:stä vieläkin kevyempi painos. Hahmot voivat vierailla kampanjasta toiseen, mutta pelin henki muuttuu hiukan: FF5 on aloittelevien pelaajien kampanja, joten siinä vierailevat pelaajat ovat vieraita, ja vieraiden on syytä olla jossain määrin vieraskoreita.

Tämän ryhmän tarkoitus on heittää läppää, vaihtaa kuulumisia, solvata toisten hahmoja (totta kai hyvällä tavalla, eikös vain?), kertoa juoruja kaduilta, esitellä uusia paikkoja ja menomestoja ja liittää vaikkapa kuvia omasta hahmostaan tai tämän varusteista. Kaikesta ekstrasiististä mitä pelaajat tänne pistetään myönnetään helposti ekstrakarmaa.

Kampanjaan saa suositella kavereitaan ihan vapaasti. Hyvät tyypit ovat aina tervetulleita.

Pelejä on kahden viikon välein.

Hahmon nimi

Race gender role

Kuvausta Kuvausta Kuvausta Kuvausta Kuvausta

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped