Ustalav

Ustalav on Carrion Crown -seikkailupolkuun pohjaava roolipelikampanja. Kampanjaa pelinjohtaa Navdi.

Käytännön asiat

Kampanjaa pyritään pelaamaan viikon tai kahden välein. Pelipaikkana toimii Stadin Pelikauppa Kaisaniemessä. Pelaajia on kampanjaan ilmoittautunut toistaiseksi neljä. Tilaa olisi mahdollisesti vielä yhdelle pelaajalle.

Pelimaailma

Kampanja sijoittuu Hammerin kauhuelokuvista, EC Comicsin sarjakuvista, goottilaisesta kauhukirjallisuudesta ja Ravenloft-kampanjamaailmasta ammentavaan kauhun valtakuntaan Ustalaviin, jossa aaveet, vampyyrit, elävät kuolleet, noidat ja ihmissudet ovat arkipäivää. Ustalav sijaitsee Pathfinder RPG:n kampanjamaailmassa Golarionissa. Lähin historiallinen ja kulttuurinen tosimaailman vastine Ustalaville olisi ehkä myöhäiskeskiajan Itä-Eurooppa.

Säännöt

Kampanja käyttää sääntöinään Lamentations of the Flame Princess: Weird Fantasy Role-Playing -roolipeliä. LotFP on D&D:n Mentzer edition retroklooni.

Old School -hengen mukaisesti pelinjohtaja pidättää itsellään oikeuden muuttaa sääntöjä ja tehdä tulkintoja aina kuin näkee sen tarpeelliseksi. Säännöistä lisätietoja sivulla Rules.

Hahmot

Kampanjan hahmoiksi soveltuvat kaikki käytetyssä sääntöjärjestelmässä esiintyvät hahmoluokat, joskin on huomionarvoista, että Ustalavin asukkaista yli 90% on ihmisiä. Tärkein edellytys hahmoilta on, että heillä on jokin kytkös edesmenneeseen Professor Petros Lorrimoriin, jonka hautajaiset ja testamentin luku starttaa Ustalav-kampanjan.

Kampanjan tyyli

Kampanjan ajatuksena on yrittää sovittaa yhteen Pathfinderin maailma ja seikkailupolku Old School -sääntöjen ja pelitavan kanssa. Seikkailupolkujen toisinaan ratakiskomaisesta rakenteesta huolimatta kampanja pyritään vetämään mahdollisimman avoimena. Pelaajien tulisi kuitenkin ottaa huomioon, että aina toisinaan on ihan fiksua mennä sinne minne tienviitat näyttävät; ei siksi, että olisi pakko, vaan koska siltä suunnalta todennäköisesti löytyy jotain mielenkiintoista puuhaa hahmoille.

Pelaajien tulisi myös ottaa huomioon, että paitsi tässä kampanjassa kohtaavat paitsi kaksi täysin erilaista pelimaailmaa myös kaksi erilaista peliryhmää. Joustavuus ja kärsivällisyys on suositeltavaa. Niiden jotka eivät ole ennen pelanneet Old School -pelejä kannattaa lukea Old School Primer -tiedosto tarkkaan. Niiden, joille taas modernimmat pelit eivät ole niin tuttuja kannattaa lukiessa Ustalav lyhyesti -artikkelia ja suunnitellessa oman hahmon kampanjanaloituspistettä pohtia mitä tarkoitusta hahmon tausta, motiivi, persoona ja rooli tarinassa palvelevat roolipelitilanteessa (ts. pelisession aikana).

Kampanjan tyylistä saa tarvittaessa lisätietoja pelinjohtajalta.

This website uses trademarks and/or copyrights owned by Paizo Publishing, LLC, which are used under Paizo's Community Use Policy. We are expressly prohibited from charging you to use or access this content. This website is not published, endorsed, or specifically approved by Paizo Publishing. For more information about Paizo's Community Use Policy, please visit paizo.com/communityuse. For more information about Paizo Publishing and Paizo products, please visit paizo.com.

Linkkejä

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped