Transylvanian aikakirjat

Tiedotuksia

Kampanjan pääasiallinen yhteydenpitoväline on tämä wiki. Toissijaisena kanavana toimii IrcNet-kanava #doissetep. Maili on vasta tertiäärinen yhteydenpitokanava, eli mikäli jotain lukee wikissä en aio erikseen tiedottaa ko. asiasta tekstiviestitse tai mailitse ellei kyseessä ole ns. kiireellinen asia. -Navdi

Kampanja on toistaiseksi telakalla. -Navdi

Aikataulu

Ensimmäinen kirja: Synkkä nousuvesi

Osa yksi: Ruhtinaiden synty

Ensimmäinen näytös: Kutsu (kevät 1198) - 8.3. klo 13.00 Kalliossa
Toinen näytös: Ruhtinuuden hinta (syksy 1198) - 19.4. klo 13.00 Tapiolassa

Välinäytös: Muistot meripihkassa

Kaukaisella rannalla (kevät 1998)

Osa kaksi: Ruhtinaiden kiirastuli

Ensimmäinen näytös: Lunastus? (kevät 1314)

Kronikka

"Welcome to my house! Enter freely. Go safely, and leave something of the happiness you bring!"

Old Schoolia henkivä matka nostalgiselle 90-luvulle, Vampire: The Dark Ages -pelin ja Transylvania Chronicles -kronikan maisemiin.

Painopiste Vampire-mythoksen klassisilla elementeillä, kuten synkillä havumetsillä, tummilla vuorilla, syrjäisillä kylillä täynnä taikauskoista väkeä ja kuolemattomilla linnanherroilla raunioituvissa linnoissaan. Jokaisessa metsässä ulvovat sudet, ja jokainen luola on täynnä lepakoita. Jokaisen ylimyksen kaapissa on luuranko (tai pari), ja intohimo johtaa aina syntiin ja synti kuolemaan.

Käytännön asiat

Tarinankertoja: Navdi
Pelaajat: Eetu, Marja, Matti, Ilmari
Sääntöjärjestelmä: Rajapolku seuraavin mekaniikoin
Kampanja: Transylvania Chronicles (White Wolf Publishing 1998)
Alkaa: Helmikuu 2009
Pelitahti: Pelikerta 2-3 viikon välein

Kronikan tyyli

Transylvanian aikakirjat käyttää Vampir -sääntöjärjestelmää ja on tyylillisesti lähellä Rajapolun tarkoitusperiä. Vampir on tarkoitettu hahmo- ja tarinakeskeiseen peliin, jossa lähes kaikki (roolipeleissä) perinteisesti pelimekaniikkaa käyttävät tilanteet toimivat nopattomasti. Sääntöjen on tarkoitus olla kevyet ja helpot omaksua. Käytännössä täsmällisten ja "kovien" mekaniikkojen vähentämisestä seuraa, että menetetään rakeisuutta ja erottelutarkkuutta niissä tilanteissa, joissa turvaudutaan mekaniikkaan. Hahmo- ja tarinakeskeisyydellä tarkoitetaan tässä seuraavaa: Hahmojen ominaisuudet ja tarinankerronta ohittavat tärkeysjärjestyksessä mekanistisemman mallinnuksen.

Transylvanian aikakirjoissa pelinjohtajan (tarinankertojan) ja pelaajien roolit ovat aavistuksen liukuvammat kuin useimmissa muissa peleissä. On pääasiallisesti tarinankertojan tehtävä asettaa raamit kohtauksille ja pelata sivuhahmoja ja pelaajien tehtävä pelata omia hahmojaan tarinankertojan kuvailemassa tilanteessa, mutta myös pelaajat voivat tuoda kohtaukseen elementtejä, jotka eivät ole lähtöisin omasta päähahmosta ja pelata sivuhahmoja. Pelaajilla on myös huomattava määrä dramaturgista valtaa ja vastuuta kohtausten onnistumisesta. Pelaajana sinun tulisi miettiä ei vain "Miten hahmoni suoriutuu tilanteesta parhaiten?" vaan myös "Miten kohtauksesta tulisi mahdollisimman mielenkiintoinen. Olisiko mielenkiintoisempaa, jos hahmoni epäonnistuisi?"

Transylvania 1198 jKr.

Sivistyneen Euroopan itälaidalla, puskurina idän ja lännen välissä, sijaitsee Transylvanian voivodaatti. Karpaattien varjossa puhaltaa kylmä tuuli, joka kantaa mukanaan kylmäävän ennakkoaavistuksen tulevasta. Synkän metsän uumenissa itse maa sykkii pahan vaikutuksesta; sanoinkuvaamattomasta kärsimyksestä, lukemattomista kuolemista ja satojen sotien vuodatetusta verestä. Täällä vahvat ovat aina sortaneet heikkoja. Kiista ja valloitus ovat muuttuneet täällä osaksi tavallista elämänmenoa.

Elävien keskuudessa saksit, szeklerit, vlaakit ja romanialaiset kamppailevat toisiaan vastaan polttoaineenaan viha, joka kasvaa sukupolvi toisensa perään. Kainin jälkeläiset peilaavat tätä vihaa omissa öisissä yhteenotoissaan. Täällä Tremere petti Saulotin ja salubrien klaanin. Täällä Klaanin Tzimisce vampyyrit kasvoivat henkisistä juuristaan epäinhimillisiksi saalistajiksi. Yön kätköissä Klaanin Ventrue ylimykset uneksivat imperiumista, joka rauhoittaisi villin erämaan.

Tulevina vuosisatoina mongoolien ja turkkilaisten sotajoukot uhkaavat Euroopan sydänmaita Transylvanian kautta, talonpojat nousevat kapinaan piiskaa piteleviä käsiä vastaan ja Klaanin Tzimisce Lambach Ruthven luo hirviön syleillessään Vlad Draculan, valakialaisen ylimyksen, joka tunnetaan paremmin nimellä Vlad Ţepeș, Seivästäjä. Transylvanian tarina on legendaarinen, ja sen historia on verellä kirjoitettu.

Linkkejä

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped