Sydäntuli

Hahmokeskeinen kerronnallinen tieteissaturoolipeli

Sydäntulessa pelaajien hahmot ovat pieniä tähtiä - olentoja jotka kykenevät hallitsemaan mysteeristä tieteellistä ilmiötä, sydäntulta, läheisyydessään elävän metamorfin eli kipinän kautta. Pienet tähdet ovat harvinaisia olentoja, joita syntyy matemaattisen tasapuolisesti kaikialla Tähtitarhassa kaikkiin kansoihin. Sydäntuli on suunnattoman voimakas ilmiö ja sen ymmmärrys ja hallinta on pelätty sekä kunnioitettu taito.Kipinät ovat osa pieniä tähtiä itseään, eikä niitä voi erottaa pienen tähden läheisyydestä ilman hirvittäviä seuraamuksia.

Seuraava peli - Sydäntuli 2 - ?.

KTK Lepinkäinen

Sydäntuli jakaantuu viiteen perusvoimaan. Aika-avaruuteen, Energiaan, Informaatioon, Tietoisuuteen ja Sattumaan?. Jokainen pieni tähti on erityisen hyvä yhden perusvoiman käytössä.

Kipinät ovat itsenäisiä mutta hahmosta erottamattomia olentoja. Ainoa voima, jota ne osaavat itse käyttää on lähes rajaton muodonmuutoskyky. Hahmo pystyy hallitsemaan sydäntulta vain kipinänsä kanssa yhteistyössä.

Tähtitarha on lukemattomien tähtien täyttämä maailmankaikkeus, jonka ihmiset elävät erilaisilla ilmassa kelluvilla tai tähtiä kiertävillä rakennelmilla ja saarilla. Kukaan ei pelin alussa tiedä mistä kaikki tähdet ja saaret ovat peräisin, mutta niiden voi olettaa syntyneen jäähtyneestä sydäntulesta. Kaikkialla voi hengittää, ellei jokin erityinen luonnonilmiö ole muuttanut asiaa, ja kaikilla saarekkeilla on "painovoima". Kaikki tieteelliset luonnonilmiöt ovat olemassa tähtitarhassa, mutta osa niistä saattaa toimia oudosti tai erikoisella tavalla.

Tähtitarhan ihmiset suhtautuvat pieniin tähtiin usein toiveikkaan kunnioittavasti tai halveksuvan pelokkaasti. Merkittävän poikkeuksen muodostaa Tähtivalon vartiosto (TVV?), joka on avoimen vihamielinen pieniä tähtiä kohtaan.

Sivujen materiaali päivittyy jatkuvasti. Juoksevat asiat ovat sivulla Aikataulu?. Pelissä käytetään sen omaa "kevyttä" pelimekaniikkaa. Pelaajien odotetaan tutustuvan lähdeteoksiin.

Lisätietoja sivuistaSydäntuli
Etusivu, yleistä löpinää.

Tähtitarha
Sydäntulen asetelmaa syventävä sivu.

Metodi
Sydäntulimetodi. Se kiinteä tarinan rakenne, jonka päälle sydäntulen pelaaminen rakentuu.

Pelimekaniikka
Pari hassua sääntöä.

KTK Lepinkäinen
Hounds of the Sea -skenaario Sydäntulen maailmassa.Sydäntuli.SideBar?action=editTämä sivusto sijaitsee Mekanismin wikissä.

(c) 2004-2011 Ville Takanen.

Sydäntulen teksitisisältö on vapaasti käytettävissä |Creative Commons lisenssin Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 1.0 Suomi mukaisesti

Lisenssi ei koske muita mekanismissa olevia sivustoja tai projekteja.