Riimuvaltiain nousu

This website uses trademarks and/or copyrights owned by Paizo Publishing, LLC, which are used under Paizo's Community Use Policy. We are expressly prohibited from charging you to use or access this content. This website is not published, endorsed, or specifically approved by Paizo Publishing. For more information about Paizo's Community Use Policy, please visit paizo.com/communityuse. For more information about Paizo Publishing and Paizo products, please visit paizo.com.

Riimuvaltiain nousu on roolipelikampanja, joka käyttää sääntöjärjestelmänään Paizo Publishingin Pathfinder RPG:tä ja sijoittuu Golarionin maailmaan. Kampanja perustuu kuusiosaiseen Rise of the Runelords Adventure Pathiin. Pelaajia pyydetään olemaan lukematta sen seikkailuita tai muita Mekanismin wikissä olevia Rise of the Runelords -kampanjoita. Rise of the Runelords Player's Guideen tutustuminen on sitä vastoin vallan mainio idea. Pelinjohtaja on NiTessine, screenin kuvapuolta katselevat Gastogh, Korgull, Muser, Veltzeh ja Zathow.

Tiedotuksia

Kampanja on päättynyt ja Karzoug voitettu. Varisia on taas hetken turvassa - ainakin tältä riimuherralta. Oli mahtavaa. Kiitokset pelaajille.

Kolme hurraata riimuvaltiaalle ja kiitoksia mahtavasta kampanjasta. Parasta viihdettä! -Muser
Kiitän ja kumarran; jännä seikkailu ja hyvä PJ! ~Veltzeh
Hatunnosto ja kiitokset koko koplalle. -Gastogh
Kampanjaraportin ensimmäinen osa löytyy osoitteesta http://nitessine.wordpress.com/2010/11/25/rise-of-the-runelords-an-autopsy-of-a-campaign/ -NiTessine
Ja sainpas valmiiksi toisenkin osan: http://nitessine.wordpress.com/2010/12/05/rise-of-the-runelords-review-and-retrospective-part-i/ -NiTessine
Ja nyt on viimeinen postaus kirjoitettu: http://nitessine.wordpress.com/2010/12/13/rise-of-the-runelords-review-and-retrospective-part-ii/ -NiTessine

Seikkailut

Xin-Shalastin tornit

Sankarten synnit

Kivijättiläisten linnoitus

Koukkuvuoren verilöyly

Nylkyveitsimurhat

Polttouhri

Kampanja

Hiekkasärkän kylässä on kuhinaa! On syksyn ensimmäinen päivä ja ritariperhosen juhlan aika. Desnalle, unien ja tähtien jumalattarelle ja matkalaisten suojelijalle pyhitetty juhla on aina merkkitapaus, mutta nyt siihen liittyy myös uuden kirkon vihkiminen käyttöön. Juhlat tulevat varmasti olemaan mahtavat ja kalja virtaa. Tätä ei halua missata kukaan ja jotkut ovat uskaltautuneet ehkä vähän kauempaakin ottamaan osaa festivaaliin. Varisiassa matkustamisessa on aina omat riskinsä - metsissä ja nummilla tiedetään könyävän hiisiä riesaksi asti sekä lisäksi jättejä, örkkejä, peikkoja ja ikävämpiäkin olentoja - mutta viis siitä, nyt on juhlan aika!

Kampanjan tyyli

Kampanjan tyyliä voisi kuvailla parhaiten ehkä tarinapainotteiseksi. Tässä kampanjassa on hyvä tarina ja pelinjohtaja haluaa kertoa sen, mutta tämä vaatii pelaajien yhteistyötä, koska rautatiet eivät ole levinneet Alkenstarin ulkopuolelle. Tämä toimii parhaiten, jos pelaajat ja pelinjohtaja kohtaavat toisensa puolivälissä. Kampanja ei ole täysin hahmovetoinen, kun tarina kuitenkin on kirjoissa, mutta se varmasti toimii paremmin ja kaikilla on hauskempaa jos hahmoilla on oikeasti joku motivaatio mennä sinne ja tehdä näitä juttuja. Ideaalinen pelihahmo on sidoksissa sekä maailmaan että juoneen. Hän tulee tietystä paikasta ja hänellä on syyt tehdä, mitä hän ikinä tekeekin, oli se sitten orjien vapauttaminen tai hiisien kansanmurha.

Skenuissa näkyy erämaaseikkailua, kaupunkikohellusta ja pari ihan perinteistä luolakönyilyä. Sosiaalisillekin taidoille on kuitenkin käyttöä ja niille sivuhahmoille ainakin yritetään antaa ihan konkreettista luonnettakin.

Tämä ei ole ihan yhtä popcornipeliä kuin Pathfinder Society kun on juonikin ja hahmoilla selkeämmät motivaatiot, joten pidetään irtovitsit vähemmällä pelin sillai varsinaisesti alettua, mutta semmonen "nyt pitää eläytyä 100% ja vetää paras sessio ikinä" -mentaliteetti ei ehkä ole paras vaihtoehto. Tämä kuitenkin on D&D eikä Royal Shakespeare Company.

Hahmoista sen verran, että tämä toimii parhaiten jos hahmot ovat lähtökohtaisesti edes suunnilleen sankarillisia eivätkä rupea heti kekluttamaan toisiaan selkään. Hahmoa ei myöskään ole tarpeellista optimoida, kun jo valmiiksikin hahmojen voimataso ylittää pelin olettaman. Hitto, bardi ja munkki ovat ihan hyviä.

Pelikerrat

Pelit pelataan Kalevassa pelinjohtajan kämpässä. Pelit alkavat joko aikaisin (12.00-14.00) tai myöhään (16.00-18.00) ja kestävät normaalisti neljä tuntia. Poikkeavista ajankohdista ja pidemmistä pelisessioista sovitaan erikseen.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped