Rautamantteli

Ropecon 2009 -versio

Sisältää paljon paskaa, joka pitäisi laittaa kuntoon. Kuitenkin jollain lailla jäsennelty versio, jota on helppo lähteä muokkaamaan.

Kuohuvan kosken laskeminen kanootilla, takaa-ajo kanjonin reunalla ja miekkataistelu palavassa tornissa ovat seikkailumatskua, joita löytyy kirjoista ja elokuvista. Roolipeleissä nämä eivät vain jotenkin tunnu miltään. Pitää heittää kaiken maailman aloitteita, sääntöjä löytyy raamatun paksuisen kirjan verran miekan lävistyskykyyn, hahmot liikkuvat töksähdellen taktisella ruudukolla ja tätä kaikkea kutsutaan realismiksi tai kivaksi taktikoinniksi. Missä vauhti? Missä jännitys? Missä pelin keveys, mutta toisaalta tunne, että itse voi vaikuttaa asioihin? Ei huolta, Rautamantteli on Myrrysmiesten suunnittelupöydältä löytyvän pelin kevytversio. Se sisältää säännöt seikkailulliseen meininkiin ja kiihkeisiin vaaratilanteisiin, unohtamatta tuiki tärkeitä juonittelu- tai käsityökohtauksia. Kaikki pelin haasteet ratkeavat samalla mekaniikalla - ilman mitään kummia erikoisuuksia.

Menikö liian innostuneeksi mainostamiseksi? Ehkäpä. Emme voi tietää kunnolla toimivatko nämä säännöt kuten edellä kerrotaan. Siksi tämä kevytversio on sinua varten, jotta kokeilisit. Pelikokemuksilla voit lähestyä pelin tekijöitä suoraan tai sitten voit kirjoittaa kokemuksistasi suomalaisilla roolipeliaiheisilla nettifoorumeilla.

Lopullinen peli sisältäisi myös pelimaailman. Näistä säännöistä ei sitä löydy, mutta ne mahdollistavat esimerkiksi Robin Hoodin maisemissa pelailun. Robin Hoodin lisäksi suurina innoittajina peliä varten ovat toimineet muun muassa Braveheart, Kingdom of Heaven ja Jään ja Tulen laulu -kirjat.

Kokeile ja innostu!

Työn alla:

  • massataistelu
  • nukkekotilinnaleikki
  • mainesäännöt

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped