Helminlinna
  • Ennen pelauuta Ikikesään, päättivät sankarit hoitaa Zardoz Zordilta saadun tehtävän; vie avain vankiselliin Rautapiikin vankilaan. Ikikesän Öiden päätoimittajalta saaduilla tiedoilla suunnattiin ensiksi entisen vankilanjohtajan tiluksille hakemaan tietoja. Eryk Zornin maatila pelastettiin sitä piirittäviltä jäteiltä, ja yrmeä mies suostui ottamaan seikkailijat vastaan. Zorn osasi kertoa miksi hänen valtakautensa vankilanjohtajan tuli niin yllättävään päätökseen; yksi hänen alaisistaan, Luka Terässielu, ylennettiin hänen tilalleen tämän esiteltyä "uusia ideoita" Ikikesän käskynhaltijalle Dagult Ikiliekille. Eryk myös suostuu auttamaan vankilaan sisäänpääsyssä; hän voi tehdä tekaistun vangitsemiskäskyn yhdestä tai useammasta sankarista, joka takaa sen että he pääsevät läpi Helminlinnaa vartioivista paladiineista ja Rautapiikin vastaanottosaliin. Mitä Eryk tästä saa? No jos he pääsevt murtamattomaan Rautapiikkiin sisälle, niin on se merkittävä tahra Luka Terässielun maineelle vankilanjohtajana, joka on jotain mistä Eryk Zorn voi hyötyä. Pyhä Alexandra on vapaaehtoinen kriminaali, ja niin syntyi Julie D'Aubigny, suurin rikollinen josta Kalparannikon asukkaat eivät ole koskaan kuulletkaan.
  • 90% suunnittelusta kulutetaan maskeeraamiseen, ja vain 10% nimien keksimiseen. Helminlinnan ovella kuitenkin heidän tarinansa menee lävitse, ja linnoituksen Vouti Dunfield saattaa sankarit Rautapiikille, kommentoiden toki matkalla miten on kamala sääli että he eivät tiedä mitä vankilassa tapahtuu ja olisi kiva jos joku voisi käydä sisällä katsomassa ja sitten kertomassa. Rautapiikin sisällä tunnelma ei ole yhtä ystävällinen, mustanpuhuvien ja naamioitujen vanginvartijoiden alkaessa heti käskyttämään ja kaltoinkohtelemaan "Julieta". Kauaa ei odoteta, ja sankarit paljastavat todellisen nahkansa ja taistelu on käynnissä. Vanginvartijoiden pomo Luther paljastuu kuitenkin yllättävän kovaksi luuksi. Hetken parantelun jälkeen vanginvartijat sidotaan, heidän uniformunsa varastetaan ja 4. selliosaston etsiminen alkaa. Vankila itsessään on kammottavan hiljainen paikka, iso osa selleistä on tyhjiä ja ainoat vangit paikalla ovat hiljaisia ja lopen uupuneita, aivan kuin he olisivat raataneet päiväkausia. Lopulta 4. selliosasto löytyy, sekä sen värikkäät asukkaat: puolituis-kannibaali Pugney, ihmishai-massamurhaaja Harkness, kulttijohtaja Diakoni Haaska, palkkatappaja Markos ja rikollispomo Noctis Mustatähti, sellin 204 asukas.
  • Ennen kuin he tiputtavat avaimen selliin, Routa ja Sinami haluavat tietää millainen kaveri Noctis on, ja miksi Zardoz Zord haluaa hänet vapaaksi. Noctis, kohtelias ja avoin drowhaltia, kertoo että hänen liiketoimintansa oli astua Zordin varpaille joka "kehoitti" häntä "ottamaan lomaa" vankityrmän puolella. Avain on vahvasti symbolinen (selleissä ei ole ovia) Zordin ilmoittaessa Noctikselle, että hän voi nyt tulla takaisin, luultavasti hänen palvelukseensa. Samalla koitetaan kysellä mahdollisimman paljon vankilan toiminnasta, mutta erityisosaston konnat eivät ole juuri nähneet mitään (tai he eivät ole halukkaita puhumaan). Oscarin mielestä heidän pitäisi käydä kohtaamassa Luka Terässielu itse ja saada totuus hänestä irti, mutta ennen tämän toteuttamista selliosaston vartija saapuu paikalle. Paholaismainen humanoidi Enkelinmurskaaja potkaisee muutamankin kerran Sinamin tajun kankaalle, kunnes lopulta hänet ajetaan nurkkaan ja olento antautuu. Murskaaja ei halunnut "palata takaisin alemmille tasoille", ja osaa kertoa että sopimuksen mukaisesti vankeja viedään alempien maailmantasojen olentojen käytettäväksi; työvoimaksi, ravinnoksi ja huviksi. Enkelinmurskaaja vihjaa myös että jokaisella sellitasolla on "hänen sisaruksiaan" vartioimassa ja suunnitelma "tapetaan vankilanjohtaja" hylätään ja vankilasta poistutaan pikavauhtia.

Dunfield kuulee sankarien raportin, mutta Alexandra lipsauttaa vahingossa heidän tehtävänsä Dunfieldille joka on silminnähden järkyttynyt. Dunfield kehottaa sankareita poistumaan Helminlinnasta, ja he aloittavat kotimatkansa takaisin Ikikesään...jossa huonot uutiset odottavat.


ENKELINMURSKAAJA

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped