City of Brass


Tyyppi: metropoli
Sijainti: Plane of Fire
Maakunta: -
Valtakunta: sulttaani Hakim Khalid Suleiman XXIII sulttaanikunta
Valtioliitot: ei liittoja


Kokonaispinta-ala: 800 km²
Maa-alueet: 800 km²
Vesialueet: -


Väkiluku: 6 000 000
(Inner Spheren 1. suurin kaupunki)
Väestöntiheys: 7500 as/km²
Väestöjakauma: 38% efreet, 14% salamanders, 9% azer, 9% fire giants, 8% fire elementals, 6% djinn, 6% fire mephits, 10% other
Äidinkieli: Varisian, Shoanti, Chelaxian, Dwarven, Orc, Infernal, Skald, Hallit


Poliittinen asema: nimellisesti alistettu sulttaanille
Hallitsija: sulttaani Hakim Khalid Suleiman XXIII, suurvisiiri Abdul Qawi
Hallintomuoto: despotismi

City of Brass

"You can take some heat? Lets talk business".

City of Brass (tunnettu myös nimillä Pronssila, Kuluttava Tuli, Mustan kuilun kaupunki ja Kiiltävä kaupunki) on tulen maailmantasolla (Plane of Fire) sijaitseva kaupunki. Efreetit, tulenhenget, pitävät sitä pääkaupunkinaan ja hallitsevat kaikkea Pronssilaan liittyvää rajoittaen vierailijoiden oleskelun tarkasti määrätyille alueille. Pronssilaa pidetään eräänä tunnettujen maailmojen suurimpana kaupunkina ja se on erityisesti kaikilta maailmantasoilta saapuvien kauppiaiden suosiossa.

Maantiede, ympäristö ja ilmasto

Tulen maailmantaso muodostuu ikuisesti palavasta liekistä, jota täplittävät harvakseltaan esiintyvät savu- ja laavamassat. Elämä on mahdotonta, poislukien olennot jotka sietävät ääretöntä kuumuutta.

Pronssila on suuri, täysin urbanisoitunut alue, joka kelluu tulimeren sisällä. Toisin kuin muualla tässä maailmassa, Pronssilassa on ilmaa hengitettäväksi ja lämpötila on niin alhainen, että suurin osa muiden maailmantasojen vierailijoista pystyy toimimaan kaupungissa normaalisti. Vahva taikuus suojaa kaupunkia kuumuudelta. Suurin osa kaupungista on rakennettu massasta, jota efreetimaagit kutsuvat eläväksi pronssiksi. Elävään pronssiin on sidottu niiden olentojen sielut, jotka kuoleman jälkeen päätyvät tulen maailmantasolle. Elävä pronssi sisältää heikon tietoisuuden, pystyy uusiutumaan itsekseen ja pitää ikuisen tulen kaupungin ulkopuolella.

Historia ja hallitus

Pronssilan alkuperä on vaipunut unohduksiin, mutta sen ikä on varmuudella ainakin kymmeniä tuhansia vuosia. Kaupunkia johtavat satoja vuosia keskinäistä valtataistelua käyneet efreetit sulttaani Hakim Khalid Suleiman XXIII ja suurvisiiri Abdul-Qawi. Antiikkiset kirjoitukset antavat ylimmän vallan sulttaanille, mutta käytännössä suurvisiiri on ollut vaikutusvallaltaan sulttaanin tasolla jo kauan. Kumpikin hallitsija johtaa omaa hallintokoneistoaan ja kuluneen vuosisadan aikana naapuruus on vaihtunut avoimesta sodasta hienomuotoisemmaksi tarkkailuksi.

Tulenhengillä on tarkka keskinäinen arvojärjestys, joka määräytyy kunkin aatelisperheen asemasta. Tulenhenget ovat ykkösluokan kansalaisia, joiden alla ovat muut tulta sietävät kaupungin asukaat. Alimmalla tasolla ovat kaikki ne, jotka eivät ole immuuneja kuumuudelle, sekä kaupungin miljoona orjaa.

Väestö

Suurin väestöryhmä ovat tulenhenget. Iättöminä olentoina tulenhengillä ei ole suurta luonnollista poistumaa ja poliittisen asemansa turvaamina heidän hitaalle lisääntymiselleen ei ole esteitä. Toiseksi suurimpaan ryhmään kuuluvat salamanterit, jotka ovat tulen maailmantason luonnollisia asukkaita. Sekalaisista roduista ja olennoista muodostuva orjien ryhmä on kolmanneksi suurin. Lisäksi kaupungista löytyy lukuisia isoja ryhmittymiä tulen maailmantason luonnollisia olentoja, kuten tulielementaaleja, tulijättiläisiä ja azereita.

Merkittäviä pronssilalaisia yksilöitä ja sukuja

  • sulttaani Hakim Khalid Suleiman XXIII
  • suurvisiiri Abdul-Qawi
  • Yndri Ysalaa, valkoinen maagi
  • Jhavhul, Bayt al-Bazanin prinssi
  • Bayt al-Bazan
  • Bayt al-Shamir
  • Bayt al-Yonan
  • Engolasin huone

Alueet

Pronssilassa on vain kaksi aluetta, jotka ovat avoimia ulkopuolisille, Suuri basaari ja Satama. Muita alueita ovat Tulipilari, Laavatunnelit, Maagien kylä, Temppeliaukio ja Orjapuoli. Kaupunkia halkovat korkeat ja leveät, tulta ja magmaa virtaavat joet, jotka rajoittavat alueelta toiselle kulkemista. Miltei kaikki rakenteet on muotoiltu pronssista ja kaikilta alueilta löytyy korkeita minareetteja ja suuria palatseja, jotka ovat efreetiaatelisten käytössä.

Suuri basaari

Kaupungin pinta-alaltaan suurin alue on kauppapaikka, joka on kuuluisa ja haluttu kohde kaikkialla maailmankaikkeudessa. Suurella basaarilla voi ostaa ja myydä mitä vain, määrällisesti suurimpia tuotteita ovat harvinaiset metallit ja niistä jalostetut aseet ja käyttöesineet, maagiset neuleet ja muut kangastuotteet, eksoottiset mausteet ja ruoan raaka-aineet, suitsukkeet ja elementaalimagiaan erikoistuneet taikavälineet. Kaikenlaisen vuokratyövoiman ja orjakaupan osuus on merkittävä. Kiellettyjä artikkeleita on kahta tyyppiä: hengensitomisloitsut (genie binding) ja jäätaikuus.

Satama

Pronssilassa ei ole rantaa, mutta alue jota ulkopuoliset yleensä käyttävät kaupunkiin siirtymiseen ja sieltä poistumiseen on kutsumanimeltään Satama. Täältä voi ostaa tulen maailmantasolta metsästettyjä tuotteita, lähinnä liekeissä eläviä riistaeläimiä.

Tulipilari

Tulielementaalien asuinsijaksi kaupunkiin on rakennettu suuri pilari, josta maailmantason liekit lyövät läpi huumaavalla nopeudella. Pilari toimii kuin majakka, kilometrin korkuinen pylväs loistaa kirkasta valoa ja näkyy kauas kaupungin ulkopuolelta.

Artikkelia saa lainata ja kehittää mun puolesta kuka vaan niinkuin haluaa. mvp 2011-06-05 15:42

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped