Läntiset Maat


Sisältö:
  1. Alkusanat
  2. Jumalten ja ihmisten kronikat?
  3. Läntisten Maiden historia?
  4. Läntisten Maiden jumalpantheon?
  5. Salatusta tiedosta?
  6. Maat ja kansat?
  7. Läntisten Maiden kuningaskunnat?
  8. Rodut ja olennot?
  9. Liitteet?
  10. Itsenäisiä kirjoituksia?
Esittely

Läntiset Maat on roolipelimaailma, joka ei ole varsinaisesti liitoksissa mihinkään pelimekaniikkaan; enemmänkin se edustaa noin runsaan viitisentoista vuoden tulikivenkatkuisen roolipelisessioinnin myötä muodostunutta kollektiivista näkemystä eräästä fantasiamaailmasta, joka on ollut näyttämönä suurelle määrälle erilaisia tarinoita.

Alun perin maailmamme lähti liikkeelle Tolkien-vaikutteisesta perusfantasiapelistä, jossa pelien tapahtumille raamit tarjosivat etupäässä Rolemasterin Creatures & Treasures-lisäosat. Myöhemmät seikkailut veivät peliä pois luolista ja loppuvastuksista, luoden jatkuvasti rikastuvaa kuvaa tarinoista ja myyteistä: Jumalista, kansoista, kuningaskunnista ja niiden välisestä rikkaasta yhteisestä historiasta. Maailmamme alkoi lakata olemasta luolaverkostojen ulkopuolella seisova majatalo tai geneerinen näennäiskeskiaikainen kaupunki, ja sen sijaan siitä alkoi muodostua värikäs inhimillisen historian omaava paikka.

Pitkien pelivuosien myötä kuitenkin työ, ihmissuhteet ja muut kuuluisat tekosyyt kaatoivat monta urheaa pelaajaa, ja kattavaa tietoa yhdessä luomastamme maailmasta – joka oli säilynyt pääosin suullisessa muodossa – oli yhä vaikeampaa välittää uusille pelaajille. Jokainen heistä kuitenkin toi korvaamattoman lisänsä maailmamme rakentamiseen, joka uusien pelien myötä sai jatkuvasti enemmän syvyyttä ja sävyjä.


Ymmärrettävästikin näiden 15+ vuoden aikana pelimaailmaan liittyvää materiaalia on kertynyt aikamoinen määrä, josta suurin osa säilyy pelaajien muistissa ja visioissa. Pelien aikana on kuitenkin esiintynyt paljon epätietoutta ja harhakäsityksiä maailmastamme, joten jo pitkään on jo ollut kova tarve saada kaikki tarvittava tieto selkeänä ja jäsenneltynä pelaajien saataville. Tämän lisäksi itse haluaisin nähdä luomuksemme jäävän eloon, vaikka itse pelit saattaisivatkin vähetä.

Tästä syystä olen ottanut hommakseni laatia kokonaisvaltaisen katsauksen pelimaailmaamme. Urakka on aika mittava, sillä vaikka olen itse ollut suurimmassa osassa peleistä mukana, paikattavia aukkoja on paljon ja muistikuvat asioista eivät aina riitä. Olen parisen vuotta jo rauhalliseen tahtiin tehnyt tätä homma, ja nyt alkaa olla aika pistää osasia yhteen. Kirjoitustyötä yhä riittää, joten en oleta että nämä sivut valmistuvat aivan lähiaikoina. Uskon ja toivon että päivityksiä tulee kuitenkin tehtyä tasaiseen tahtiin.

Koska maailmamme pääasiallisina arkkitehteinä ovat toimineet pelin vetäjät – eli etupäässä Sami Lauri, Juhani Stewart ja allekirjoittanut – toivon että Läntisten Maiden tekstejä ei ainakaan toistaiseksi editoida muiden toimesta. On tietenkin selvää, että tulkinnoissa ja korjauksissa oma kädenjälkeni näkyy eniten, mutta pelinjohtajina kahden edellisen panos ylittää huomattavasti omani, joten kiitos ja kumarrus heille on paikallaan. Sivustojen muokkauksen yksipuolisuudesta huolimatta kysymyksiä ja kommentteja otetaan erittäin mielellään vastaan. Sitten kun maailma on jokseenkin valmis, sitä voi tietenkin käyttää ja muokata mielensä mukaan.


...eli eipä muuta kuin kynä käteen ja miekkaa naamaan! :)
- Markus

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped