Käärmeen kallo

This website uses trademarks and/or copyrights owned by Paizo Publishing, LLC, which are used under Paizo's Community Use Policy. We are expressly prohibited from charging you to use or access this content. This website is not published, endorsed, or specifically approved by Paizo Publishing. For more information about Paizo's Community Use Policy, please visit paizo.com/communityuse. For more information about Paizo Publishing and Paizo products, please visit paizo.com.

Käärmeen kallo on roolipelikampanja, joka käyttää sääntöjärjestelmänään Paizo Publishingin Pathfinder RPG:tä ja sijoittuu Golarionin maailmaan. Kampanja perustuu kuusiosaiseen Serpent's Skull Adventure Pathiin, joka vie hahmot ensimmäiseltä kokemustasolta aina tasolle 17 asti. Pelaajia pyydetään olemaan lukematta sen seikkailuita. Serpent's Skull Player's Guideen tutustuminen on sitä vastoin vallan mainio idea. Kampanjaa pyritään pelaamaan noin kahdesti kuussa ja sekin pyritään pelaamaan katkeraan loppuun asti. Pelinjohtaja on NiTessine, screenin kuvapuolta katselevat Gastogh, Korgull, Muser, Veltzeh ja Zathow.

Tiedotuksia

Kampanja on päättynyt. Ydersiuksen pää on jälleen irrotettu ja teillä tietymättömillä (?). Suuri päheys! Kiitokset pelaajille.
Pelinjohtaja jälkipyykkää:
http://nitessine.wordpress.com/2012/11/14/serpents-skull-an-autopsy-of-a-campaign/
http://nitessine.wordpress.com/2012/11/18/serpents-skull-review-and-retrospective-part-i/
http://nitessine.wordpress.com/2012/11/25/serpents-skull-review-and-retrospective-part-ii/ -NiTessine
Peli päättynyt! Kiitos kaikille, myös keskuudestamme poistuneille. -Gastogh

Seikkailut

Käärmejumalan kaikkein pyhin

Syvät salit suomuisat

Hulluuden holvit

Seitsemän keihään kaupunki

Kilvan kohti kuolemaa

Sieluja Ryövärinpuukolle

Kampanjan maailma

Kampanja sijoittuu suurelta osin Mwangiin, suureen viidakkoon, jonka sydämen saloja ei tunne niin musta kuin valkoinenkaan mies. Ikiaikaa sitten täällä asuivat shoryt, lentävissä kaupungeissaan korkealla siimeksen yllä. Heidän raunionsa täplittävät sademetsän kamaraa vielä tänäkin päivänä. Cheliax on yrittänyt valloittaa Mwangia ja "sivistää sen villit kansat". Chelaxian laivasto mätänee Epätoivonlahden pohjassa ja Sargavan itsenäistynyt kolonia käy selviytymistaistelua Mzalin epäkuollutta lapsijumalaa vastaan. Viidakossa ja savannilla elämä jatkuu kuten se on jatkunut tuhat vuotta, muuttumatta sen enempää kuin joki muuttaa uomaansa.

Edes viidakko ei kuitenkaan kykene pitämään jokaista tuhannesta salaisuudestaan ja mitä tiukemmin rauniokaupunki on kätketty, sitä innokkaammin sitä lähdetään etsimään. Aarteita himoitsevan löytöretkeilijän kannattaisi silti muistaa että jotkut salaisuudet ovat liian synkkiä päivänvaloon tuotavaksi ja jotkut on haudattu elävältä siksi että ne eivät suostu kuolemaan...

Kampanjan tyyli

Kampanjan tyyliä voisi kuvailla parhaiten ehkä tarinapainotteiseksi. Tässä kampanjassa on hyvä tarina ja pelinjohtaja haluaa kertoa sen, mutta tämä vaatii pelaajien yhteistyötä, koska rautatiet eivät ole levinneet Alkenstarin ulkopuolelle. Tämä toimii parhaiten, jos pelaajat ja pelinjohtaja kohtaavat toisensa puolivälissä. Kampanja ei ole täysin hahmovetoinen, kun tarina kuitenkin on kirjoissa, mutta se varmasti toimii paremmin ja kaikilla on hauskempaa jos hahmoilla on oikeasti joku motivaatio mennä sinne ja tehdä näitä juttuja. Ideaalinen pelihahmo on sidoksissa sekä maailmaan että juoneen. Hän tulee tietystä paikasta ja hänellä on syyt tehdä, mitä hän ikinä tekeekin, oli se sitten orjien vapauttaminen tai gnollien kansanmurha.

Kampanjaa inspaavat mm. Indiana Jones, Pirates of the Caribbean, H.P. Lovecraft. H. Rider Haggard ja Rudyard Kipling. Tyylistä saa kiinni jos katsoo nyt ainakin Indyt ja ekan Piratesin.

Tämä ei ole ihan yhtä popcornipeliä kuin Pathfinder Society kun on juonikin ja hahmoilla selkeämmät motivaatiot, joten pidetään irtovitsit vähemmällä pelin sillai varsinaisesti alettua, mutta semmonen "nyt pitää eläytyä 100% ja vetää paras sessio ikinä" -mentaliteetti ei ehkä ole paras vaihtoehto. Tämä kuitenkin on D&D eikä Royal Shakespeare Company.

Hahmoista sen verran, että tämä toimii parhaiten jos hahmot ovat lähtökohtaisesti edes suunnilleen sankarillisia eivätkä rupea heti kekluttamaan toisiaan selkään. Hahmoja ei myöskään tartte hirveästi ruveta optimoimaan ja munchkaamaan. Kilpavarustelu pelinjohtajan kanssa nyt muutenkin vie huomion pois itse pelin sisällöstä ja päättyy aina pelaajien tappioon.

Pelikerrat

Pelit pelataan Kalevassa pelinjohtajan kämpässä. Ajankohdista sovitaan tuossa ylhäällä juttelemalla. Kivasti.

Hiltuset

NiTessine: 1
Gastogh: 0
Korgull: 0
Muser: 0
Veltzeh: 0
Zathow: 0
Mitä ovat hiltuset? -Gastogh
Eräästä toisesta kampanjasta, jossa olin mukana noin vuoden ennen Tampereelle lähtöäni: http://www.helsinki.fi/jarj/hysfk/kepeli%20uusi/fsekalaista.htm -NiTessine

Käärmeen Kallo

Hahmot

Entiset

Seikkailut:
Sieluja Ryövärinpuukolle

Kilvan kohti kuolemaa

Seitsemän keihään kaupunki

Hulluuden holvit

Syvät salit suomuisat

Käärmejumalan kaikkein pyhin

Maailma

Muuta

Mekanismiin

edit SideBar

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped