Keskustelualue: ohjeita

Keskustelualue satunnaisia asioita varten. Nimmarit kommenttien perään, ei värejä muuta kuin omaan n i m m a r i i n, ei turhia sisennyksiä, tyhjä rivi kommenttien väliin, uusin kommentti aina alimmaiseksi ja uusin aihe aina ylimmäiseksi, otsikot jotka kertoo selkeästi mistä on kyse. Kiitos.

Hahmojen suunnittelu

Tuokaatten ideanne päivänvaloon.

K, tässä on alustavat skenut koskien lähinnä omaa hahmoani:

http://www.fanfiction.net/s/7407149/1/Jade_Regent

Voin mahollisesti kirjottaa noita lisää, jos joku muukin haluaa hahmonsa mukaan. Kylina pyörii lähinnä Hiekkasärkkä-Magnimar-akselilla, eli sieltä päin olevat hahmot voi törmätä helpommin. Tuolla skenuissa ei esiinny hirveesti niitä pelin kannalta keskeisiä NPC:itä (Sandrun poikkeuksella), koska niillä tulee olemaan pelissä roolia ja en tiiä niistä tässä vaiheessa mitään (oletin että JRPG:ssä mainitut vaunukuskit ei oo samalla lailla merkityksellisiä hahmoja). Toivon mukaan Sandrun sisältävä kohtaus ei mee liikaa sellasen sivu, mitä ois oikeesti voinu tapahtuakin. Jos menee, no, sen voi julistaa epäkanoniseks. Petasin tuonne jonkin verran viittauksia hahmoni kykyihin, sekä pohjustin mm. sitä mahista, että voidaan opetella uusia ikeliä matkan varrella. Ja koska aion tarjoutua pitämään huolta karavaanin taloudenhoidosta, kävi järkeen sallia hahmon innostua samasta asiasta.

Ja: esitän jo tässä vaiheessa tällasen sitoumuksen: jos Kylina selviää hengissä pelin loppuun asti, lupaan epilogiin vähintään sata riviä herooisia kupletteja. Because of bloody course heroic couplets.

Bring it! -Gastogh

Laitetaas tähän se mitä olin mumissut aiemmin muualla:
- Meinasin katsoa, jos Nilivialista saisi jonkin kivan hahmon. Rogue olis kiva, mut niitä on nähty. Hmm, ninja. Gunslinger? Ihan oikea velho?
- Hmm, buffaaja-alkemisti! Muser, mulla ei ole hirveesti kiinnostusta divine castereihin, mut druidi vois mennä. Mut ehkä mieluummin joku arkanisti. Mmm, arcane trickster... sen fluffi ei vaan oikein kolahda, muuten ois kiva. Mua on aina potuttanu se alignment prerequisite. Miksi non-lawful? MIKSI? Tietty fluffia vois varmaan säätää, hmm. Saattais kyl muistuttaa Jearista aika hitosti.
Uutta muminaa: Taitaa mennä sinne alkemistin tai velhon puolelle. Rogueta nyt tosiaan riittää yksi taso, ja äkkiseltään luulis, että perinteisellä roguella ei karavaanissa niin kauheasti hommaa ole, eli ei haittaa vaikka puuttuukin. -Veltzeh

Hahhah, Gastogh, on pitänyt kesällä kiirettä! Melkoinen määrä tekstiä kolmannella kotimaisella. Kylina kuulostaa hauskalta tuttavuudelta. Toivottavasti ei tarvitse liikaa muttaa tarinaa varsinaisen kampanjan alettua. Tiedä häntä, jotta milloin varsinainen karavaanaus alkaa itse tarinassa.

Itsekin olisi kiva jotain rustaa jos vain löytyisi aikaa.

Veltzeh, tee vaan rogue/arcanist, minä säilytän oikeuden tehdä mitä nyt kampanjan alkuhetkillä haluan. Olen onnistunut rajaamaan Haliburin magukseksi/cavalier of the tomeksi(yay for magic!)/witchiksi tai, noin yleensäkin, maanläheiseksi arkanistiksi. Mieluummin en pyöräyttäisi kleeriä/muuta tukihahmoluokkaa Riimuherrojen hetken mielijohde-kleerin ja Nieron äkillisen tänkkäämisen jälkeen, vaan sen sijaan jotakin joka tuntuu Käärmeen Kallon jälkimainingeissa(olkoon niissä aallonharjoissa sitten Nieron tai Haliburin verta) orgaaniselta.

Druidissa on kyllä se hyvä puoli, että se tuo mukanaan oikeastaan kaiken paitsi asekohtaiset buffit. On lemmikkiä, on evokaatiota, on ongelmanratkaisua loitsujen ja kykypisteiden muodossa, osaa myös parantaa(vaikka sitten sauvoilla), etc. Jos joku semmoista pelaa niin pisteitä ropisee. Rankkurikin olisi taas hyvä. Tai barbaari, joka erikoistuu kestävyyteen ja kylmään.

-Muser

Jos useempi hahmo tekee parantamiseen kykenevän tyypin, kenenkään ei ehkä tarvii tehä parannuscleraa. Yks meillä jo on. Alkemisti ja druidi ois molemmat hyviä, ja jos druidi saadaan, sitten löytyy jo divine ja arcane taikurit. Druidi ois siitäkin hyvä että sitten ois jo ainakin se yks full caster; bardi on aika tarkassa lokerossa ja lähtee hitaasti käyntiin. Buffeille löytyy lähes loputonta käyttöä kaikilla tasoilla. -Gastogh

Joo, eihän muuta oikeastaan tarvitse, kuin että joku osaa ne tähdelliset restoraatiot ja remove x'ät sekä parit tarvittavat loitsut (dispel magic, fly, muutama muu). Suurimmalta osalla castereita ne löytyy. Alkemistikin voi ne tehdä, kunhan oikeat keksinnöt tulee valittua.

Jos mietitään roolien puitteissa, meillähän nyt tosiaan on kaksi mättäjää(munkki ja pally) ja yksi ongelmanratkaisija. Toisin sanoen kaikki muut vakituiset roolit on täytetty paitsi jonkinlainen kantomatkatyyppi ja sitten se semi-pakollinen arkanisti.

Muser

Kantomatkasta ei välttämättä tuu hirveetä ongelmaa, kun maageja jms. on tarpeeks. Ja kun tuikataan muillekin vara-aseiks jousia niin eiköhän sitä selviä. Jos joku tosin tekee primäärikantomatkatyypin niin sitä parempi.

Meinaatko semi-pakollisella arkanistilla taikaesineiden käyttöä vai jotain muuta? -Gastogh

No "semi-pakollisella" tosiaan tarkoitin noita ongelmanratkaisuloitsuja(dispel magic, fly, muut), jotka löytyvät maagin listalta varmimmin. Klerallahan ei kai ollut esim. flytä?

Niin, rupesin miettimään ja luring cavalier of the tome voisi toimia. Polle voi olla äkäpussi rähinöijä, far challenge tekee jousiampumisesta maukasta ja order of the tome antaa monipuolisuutta, koska cavalier voi taikoa kääröistä. Half-Elf saa vielä sen racial abilityn jolla se pystyy käyttämään arkanistien wandeja ja staffeja vaikkei caster leveliä olekaan. Voisi olla nastaa tarvittaessa.

Noidalla on muuten se creater water("Halibur loihti vettä, etc", sanoi Kajon epilogi) ja muistaakseni cloudkillkin. Kaanoni pysyy! -Muser

Sydämellinen hyväksyntä sekä pallylle että munkille, jotka molemmat osaa parantaa jonkin verran.

Joten, mikäli hahmokaarti siis menee jotakuinkin näin:

Minä - bardi
Veltzeh - rogue/wizard (pääosin wizard) TAI alkemisti TAI druidi TAI druidi/velho (mystic theurge)
Muser - Cavalier TAI witch
Korgull & Zathow - munkki ja paladiini
...niin sillon mun vois olla parempi tehä perusbardi, koska meillä on (käytännössä) kolme täyden BABin mättäjää, jollon Inspire Courage on The Shit. Varsinkin munkki sais nauttia tuntuvasta lievityksestä MAD-syndroomaan.

NiTessine, miten suhtautuisit perusluokan ja Street Performerin väliseen komposiittiin, eli kykyjen yhdistelyyn kummastakin luokasta? (Tuota asiaa koskevasta ruulauksesta riippumattakin mä vaihtaisin mielelläni pois kyvyt Fascinate, Suggestion ja Mass Suggestion, ja ottaisin tilalle jotain muuta.) Voin perustella kaikkia haettuja muutoksia useilla syillä, hahmokonseptista pelaamismielenkiintoon, party-rakenteeseen ja bardin luokkakykyjen keskinäiseen synergiaan. -Gastogh

Stop the press! Vielä on vähän aikaista miettiä kotipolttoista, kun Korgull ei ole varma luokastaan(summoner ja maagikin kävivät sille) ja muutenkin party on vielä tyhjän päällä.

Mitä tulee munkin MADiin, niin martial artist saa ottaa fighter feattejä, joten se ei ole ihan niin kamala. :P -Muser

Ota siihen savage skald rinnalle, se korvaa noi muut. Ja Muser on oikeassa, tässä ollaan vasta hikisee puolessavälissä nykyistä kamppista. Ei olla Jadevaltiasta aloittamassa ennen vuodenvaihdetta. -NiTessine

Tero, joo, ota toinen arkkityyppi joka korvaa noi kyvyt. Arkkityyppejä saa olla vaikka kuinka monta, kunhan ne ei korvaa samoja kykyjä. Lisäsin ittelleni kaiken maailman vaihtoehtoja joita mehustelin irkissä. - Veltzeh

En suosittelisi mystic theurgea. Se lähtee käyntiin tosi hitaasti ja sitä ennen pääsee lähinnä buffimaan ja viskomaan seivittömiä loitsuja, koska caster level ei oikein pysy mukana ja loitsujen dc:t pysyy matalina kun tarvitsee kahta stattia taikomiseen. Noita sen sijaan on kuin Paizon vastaus "mystic theurge on huono"-väkijoukolle! Se saa cleran parannukset ja divinaatiot ja velhon debuffit ja evokaatiot JA, toisin kuin theurge, käyttää vain yhtä stattia loitsimiseen. Patroni antaa sitten niitä mustia lonkeroita ja sen semmoisia velhon "heitä pelastusheitto tai ime letkua"-loitsuja. Occult on kova, niin on Elements, Trickery ja Time.

Juu juu, kaikkihan tän tietää tässä vaiheessa, mutta noita tosiaan näyttää aivan wizard/clericiltä. Ilman, että tarvitsee pelaa duidulia. Harmi ettei se kvalifioi arcane tricksteriin. Toisaalta arcane tricksterillä kestää vielä kauemmin olla toimiva kombo, ellei pelaa Sandman-bardia(kymppitasolla 2d6 sneak attackiä!), jonka ei siis tarvi multiclassata tai menettää caster leveleitä.

Hömm, muuten mitäs hittoa minä sitten teen jos Niero kupsahtaa Mwangissa? Vieläkin Haliburia? -Muser

Päivitetyt hahmoideani:

Veltzeh

Updatea omalle hahmolleni:

Karon Vhiski, human paladin. Ikää ~25 v. Kasvanut Koyan huomassa ja ahminut läjäpäin (kökköjä) ritariromaaneja ynnä muuta seikkailukirjallisuutta. Mankunut nuoresta asti Sandrun karavaanin matkaan seikkailemaan, mutta kunnon varisialaisen tapaan ei kuitenkaan tehnyt mitään "kehittääkseen taitojaan niin vaativaan hommaan" (kuten Sandru toistuvasti Karonia kehotti) kunnes Sandru viimein kyllästyi miehen lorvimiseen (Koyalla kun riitti tekemistä ilman ylimääräistä joutomiestä norkumassa patojen äärellä) ja passitti tämän Rannickiin paladiinioppiin. Rannickissa Karon kuuli SIR GELRICK MAGNIMARILAISESTA ja päätti tulla vähintään tämän veroiseksi sankariksi, köyhien auttajaksi, hirviöiden taltuttajaksi ja oikeuden puolustajaksi. Ankara sotilaskuri onnistui kuin onnistuikin koulimaan Karonin luontaisen laiskuuden enimmäkseen pois, joskin tämä on edelleen taipuvainen uppoutumaan halpojen ritariromanssien maailmaan.

Kolmen vuoden paladiinikoulutus on Jadevaltiaan alussa päättynyt ja Karon on ehtinyt tehdä uuden urasuunnitelmansa koko Hiekkasärkän tiettäväksi ja kertoo mielellään SIR GELRICK MAGNIMARILAISEN urotöistä kenelle vaan, joka jaksaa vielä kuunnella.

Kamppistraittina joko Sibling tai Foster Child. Jälkimmäinen tuntuu tällä hetkellä sopivammalta tarinaan nähden, mutta tarinahan on vielä auki. Korjailkaa ja ehdotelkaa parannuksia. -Zathow

Oh, sir Roger Gelrick!

Eeeeexcellent. Haliburin ja Kylinan ensitapaaminen muotoutuu hyvää vauhtia, tän vois tehä seuraavaks. Miten Karon on viettänyt aikaa valmistumisensa ja karavaanin lähdön välillä (mikäli sillä on ollut downtimea koulutuksen jälkeen)? Ottaako se osaa Hiekkasärkkää ympäröivien mantujen partiointiin seudun uuden ja eheämmän siviilimiliisin kanssa, onko se listautunu Magnimarin tjm. palkkasotilaskiltaan tms., onko se isketty aseenkantajaks tai peräti ritariks, jne.? Millasten ihmisten kanssa se pitää seuraa, ennen ja nykyään? (Onko vanhat kaverit vaihtunu uuden elämäntyylin myötä, jne.)

Muser, laitetaanko Haliburin englanninkieliseks sukunimeks Brassfeather? -Gastogh

Piti laittaa tuohon että Karon on palannut Rannickista vain muutama viikko ennen kamppiksen alkua, joten ihan mielettömästi eri juttuja ei oo ehtinyt tekemään. Miliisin kanssa muutama partioreissu varmastikin (jos Karon on hyväksytty mukaan); Magnimariin asti ei ole ehtinyt kuitenkaan lähteä tai tulla lyödyksi ritariksi/aseenkantajaksi. Sandrulta on toki kärkytty koko ajan karavaanin matkaan nyt kun asianmukainen koulutus ja taidot on hankittu.

Tuumisin että kolmen vuoden aikana (22-25 -v.) suurin osa vanhoista tutuista on ehtinyt hankkia itselleen perheen ja oikean työpaikan eikä entisaikojen ympäriinsä notkumista harrasta juuri kukaan Karonin vanhoista tutuista. Tää ei kuitenkaan estä Karonia hengaamasta nuorisoporukan kanssa kylillä tai vähän vanhemman retkueen seurassa kapakissa. Seura on siis ollut yhtä laiskaa ja työtä välttelevää kuin Karon itsekin; yleinen perseily ja hengaaminen oli aina ollut kiinnostavampaa kuin oikeiden töiden hoitaminen. Jos Kylina on pyörinyt kylän muiden lasten/nuorten joukossa niin se on varmasti tullut jossakin vaiheessa tutuksi Karonin kanssa. Muiden hahmojen tuloista ja menoista en osaa ny vielä sanoa, vaan eiköhän sekin selvinne. -Zathow

Gastogh, Halibur on aina ollut Brassfeather! Keksin nimen kuitenkin ensin englanniksi. Kuulosti silloin aikoinaan siistiltä.

Tuumin tässä eilen vähän, että mitä kaikkea haluan Haliburiin. En kuitenkaan ehtinyt kirjoittaa mitään tänne ennen nukkumaan menoa. Nyt sitten taas toisaalta:

Uumoilin, että ensimmäinen asia, jonka Halibur on tehnyt Mwangista tullessaan on raportointi Hjalmar Brandtille, että hänen poikansa elää ja potkii. Niero tietenkin kielsi ottamasta mitään yhteyttä vanhempiinsa, ettei äitee saa tietää ja huolestu, mutta Haliburia ei kiinnosta ja sitäpaitsi miehen kaikki karvat nousivat pystyyn kun se kuuli Elederissä retkueen aikovan tunkeutua Ilmureaan. Nimi on enne ja kaikkea. Raportoinnin jälkeen se varmasti on tappanut aikaa viikkotolkulla ja pitänyt korvan kuulolla työtarjouksista. Puolen vuoden sisään jos mitään ei ole ilmennyt, niin Halibur kävi kotikonnuillaan Kalsgardissa. Isä, Rafni Örnssen, sitten otti ja kuoli vanhuuteen, mokoma ihminen, ja velvoitti poikansa paitsi käymään Nishkan haudalla, niin myös kysymään hengissä olevilta Mvashteilta, jotta olisiko mitään tehtävissä kunnianloukkauksen suhteen: Kukaan pohjoisesta ei ollut saapunut Madame Mvashtin hautajaisiin kiireessään.

Tässä kohtaa Hali viettää epämääräisen lössin aikaa teillä tietymättömille, kunnes saapuu sopivasti muutaman viikon etukäteen Hiekkasärkkään ennen kuin narratiivi pyörähtää käyntiin. Varmasti se on käynyt katsomassa Nishkaa, muttei ole vielä keksinyt miten esittää suvun toive Koyalle. Koyan se on tietty tavannut useastikin, mutta edellinen kerta oli varmasti kymmenisen vuotta sitten. Ei mikään hirveä aika Haliburille, mutta tarpeeksi kauan, että nainen on taas ehtinyt vanheta. Se ihmisen hyväkäs!

Pointtina nyt kuitenkin se, että Halibur on majaillut jonkin aikaa jo kylässä, tuhlaten loppuja rahojaan, eikä se ole käynyt koskaan Rannickissa, toisin kuin oli tarkoitus. Kylän turuilla astelee tuntematon, jylhän näköinen miesjärkäle, jonka haltiaperimästä ei kieli kuin sen suipot korvat ja tummat silmät(vrt. ulfeenien vaaleansiniset). Jos sen askellusta joskus pysähtyy katselemaan, tapahtuu outoja. Aivan kuin jotain uupuisi. Tuntuu siltä kuin kuulon rajalla pitäisi olla jotain muutakin kuin ratsastussaappaat. Sitten on pakko kääntää päänsä pois ja puistella siitä hölmöyksiä. Jostain vain tuli sandaalit mieleen.

Tuhannet sandaalit. Marssimassa kuivuneen hurmeen tomussa, murskaten luita ja anovia käsiä. Tien vierellä seipäät raskaina pettureiden ruumiista, päällään mustien siipien morsiuspuku. Öh, jaa niin mitäs minä olinkaan torilta ostamassa tänään... -Muser

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped