Landi Lamfaawar

Attach:landilandi.jpg Δ Androgyne halfling witch (winter witch) 1
N Small humanoid (halfling)
Player Veltzeh
Campaign Jadevaltias


Init +2
Senses Perception +2 (+4, jos Kalu on vieressä)


AC 13, touch 13, flat-footed 11; (+0 armor, +2 Dex)
HP 8
Fort +3, Ref +2, Will +1
Special Defenses Endure elements (cold)


Speed 20 ft.
Melee dagger +1 (1d3, 19–20/×2, 10 ft.)
Melee club +1 (1d4, ×2, 10 ft.)
Ranged light crossbow +3 (1d6, 19–20/×2, 80 ft)


Str 10, Dex 14, Con 12, Int 17, Wis 8, Cha 14
Base Atk +0; CMB -1; CMD 11
Feats Extra Hex (Slumber)
Skills Acrobatics +4, Appraise +3, Bluff +2, Climb +2, Craft +3, Diplomacy +2, Disguise +2, Fly +2, Handle Animal +7 [1], Heal -1, Intimidate +2, Knowledge (geography) +6 [1], Knowledge (nature) +7 [1], Perception +2 [1], Perform +2, Ride +2, Sense motive -1, Stealth +6, Survival +7 [1], Swim +0
Traits Student Survivalist, Savannah Child (Storvalin ylänkö)
Languages Common (Taldane), Halfling, Varisian, Shoanti, Elven
SQ Fearless, Halfling luck Wanderlust, Keen senses, Sure-footed, hexes, patron spells (winter), witch's familiar (rat), Ice magic, Cold flesh


Spells lvl 0: 3/day; lvl 1 2/day
Cantrips Arcane Mark, Bleed, Dancing Lights, Daze, Detect Magic, Detect Poison, Guidance, Light, Mending, Message, Putrefy Food and Drink, Read Magic, Resistance, Stabilize, Touch of Fatigue
1st level Charm Person, Chill Touch, Cure Light Wounds, Diagnose Disease, Mage Armor, Summon Monster I
Hexes Feral Speech, Slumber
Patron Winter


On person
In backpack
Encumbrance lb. without backpack, x lb. with backpack (32 lb. light / 65 lb. medium / 97,5 lb. heavy)


Notes
(Caravan jobs: Driver, Fortune-teller, Guide, Scout, Spellcaster (guard, healer))


 • Hyvin vähän vaatteita, talvellakin. Ei käytä kenkiä.
 • Juoksee metsissä ja ravaa pelloilla. Tukka sekaisin mutta ei törkyinen. Asutuksen lähistöllä makailee esineiden päällä tai juttelee ystävällisesti eläimille. Maksaa mieluummin luonnossa kuin rahassa.
 • Suhtautuu epäileväisesti muihin, mutta ei yleensä haasta riitaa.
 • Mukana voimaeläin Kalu, vaalea rotta.

Kalu

Attach:kalukalu.jpg Δ N Tiny magical beast (rat)


Init +2
Senses low-light vision, scent; Perception +5


AC 15, touch 14, flat-footed 13; (+1 natural, +2 Dex)
HP 4
Fort +2, Ref +4, Will +3


Speed 15 ft., Climb 15 ft., Swim 15 ft.
Melee bite +4 (1d4-4)


Str 2, Dex 15, Con 11, Int 6, Wis 13, Cha 2
Base Atk +0; CMB +0; CMD 6
Skills Acrobatics +2, Appraise -2, Bluff -4, Climb +10, Craft -2, Diplomacy -4, Disguise -4, Fly +2, Handle Animal -3, Heal +1, Intimidate -4, Knowledge (geography) -1, Knowledge (nature) -1, Perception +5, Perform -4, Ride +2, Sense motive +1, Stealth +18, Survival +2, Swim +10
Languages none?
SQ Alertness, empathic link, improved evasion, share spells, store spells


Gear none
Encumbrance ( lb. light / lb. medium / lb. heavy)


Notes


 • Kalu on tuuhea- ja vaaleaturkkinen rotta, joka pysyy poissa muiden kuin Landin näköpiiristä.

Kuvaus

Ulkonäkö: Landi käyttää hyvin vähän vaatteita, eikä hänen yleinen asunsa jätä juuri mitään mielikuvituksen varaan. Tämä vaatteettomuus tuppaa aiheuttamaan häneen tottumattomissa joko tuijotusta, paheksuntaa tai pikaista paikalta poistumista. Hänellä ei ole yllään yhtään enempää vaatteita edes talvisin, mikä on jatkuva ihmetyksen kohde, sillä hän ei edes taio itseensä mitään säänkestoloitsua. Puolituiseksi Landi on suhteellisen pitkä, 96 cm (3'2"), ja hän painaa 16 kiloa (35 lbs.). Hän on vasta 23-vuotias, ruumiinrakenteeltaan hyväkuntoisen oloinen ja ainakin omalla tavallaan hyvännäköinen. Hänen tukkansa on tuhkanharmaa, mutta siinä on hieman ruskean sävyjä. Hänen silmänsä ovat vaaleanruskeat ja ihonsa tavallista harmaampi, koska hän pysyttelee yleensä poissa suorasta auringonvalosta.

Persoonallisuus: Landi ei ollut muiden mielestä edes lapsena kovinkaan tasapainoinen tapaus ja viettää mieluiten aikaansa eläinten kanssa. Ihmisiin ja muihin älykkäisiin olioihin hän suhtautuu epäilevästi mutta muuten yllättävän neutraalisti. Landi ei vahingoita eläimiä, mikäli voi sen välttää, mutta ei kuitenkaan epäröi taistella vihamielisiä elukoita vastaan eikä tappaa niitä. Hänellä on tapana mennä ystävystymään muiden lemmikkien kanssa. Hän on pääasiallisesti kasvissyöjä mutta syö lihaakin, jos muuta ei ole tarjolla tai jos se muuten menisi hukkaan.

Landi ei ole kovin uskonnollinen, mutta ei ole mikään yllätys, että hän arvostaa eniten luonnon, sään ja eläinten jumalaa Gozrehia. Jos on olemassa jotain, mitä hän ei tajua, niin se on epäsuora kommunikointi, aatelisto ja se mitä tekemistä historialla on nykyisyyden kanssa. Landi on myös jäätävän hiljaisuuden mestari, jos sille tuulelle sattuu. Vaikka hän ei paljoa rahasta perusta, hän osaa kyllä käsitellä sitä ja on tavattoman pihi. Jos hänen ei tarvitse maksaa jostain, hän ei maksa. Omasta mielestään Landi on tietenkin täysin tasapainoinen ja järkevä.

Tausta: Landi on tietääkseen kotoisin kaukaa Varisian pohjoisosista, sillä hän on kuullut Koyalta, että he tapasivat Eimaiden ja Höyryjoen pohjoispuolella Varisian ja Linnormkuninkaiden maiden välissä. Landin vanhemmat kuolivat johonkin tautiin, eikä edes Koya voinut pelastaa heitä. Koyan oli tarkoitus ottaa Landi suojatikseen, mutta Landilla oli aina kova kiire metsään "muiden" eläinten seuraan, minkä takia Koya antoi sen sijaan Shalelun huolehtia puolituisesta. Shalelu johdatti Landia pitkän matkan Storvalin ylänköjen halki ja yritti välillä antaa Landin jäädä jonkin varisialaiskaravaanin tai ystävällisemmän shoanti-heimon pariin. Landi ei kuitenkaan sopeutunut muun väen joukkoon, sillä hän käyttäytyi kummallisesti, ei suostunut käyttämään vaatteita edes talvella ja puhui eläimille käsittämättömillä kielillä. Shalelun kanssa hän kuitenkin tuli toimeen aivan tarpeeksi hyvin, sillä haltian tavoin hän piti ympäriinsä ravaamisesta.

Jossain Lymymetsän reunamilla matkustaessaan Landi halusi välttämättä mennä syvemmälle metsään, vaikka Shalelu kuinka yritti estää häntä. Landi pääsi livahtamaan ja vietti puoli päivää harhaillen talvisessa metsässä, kunnes törmäsi rottaan, jota hän tuntui ymmärtävän täysin. Hän oli haltioissaan, poimi rotan mukaansa ja palasi Shalelun luo. Hän vietti viikkoja "keskustellen" rotan kanssa. Tuona aikana rotan nimeksi tuli Kalu, ja siitä tuli hänen voimaeläimensä. Lopulta Kalun onnistui opettaa Landi taikomaan.

Koska Shalelu piti erityisesti Hiekkasärkän ympärillä pyörimisestä, myös Landi majaili siellä usein. Hän pysytteli enimmäkseen poissa muiden jaloista, sillä häntä kiinnostivat edelleen eläimet enemmän kuin ihmiset ja muut. Häntä ei erityisemmin kiinnostanut muiden olentojen tappaminenkaan, ei edes hiisien.

Yllättäen Landi on nähty kapakassakin – juttelemassa Nooralle. Puutteellisen vaatemaun lisäksi hänellä on toinenkin joskus pahennusta herättävä tapa: hän kyselee ihmisten lemmikeiltä, miten niillä menee, ja jos niillä on valittamista, hän joko tekee perustellun valituksen omistajalle tai vapauttaa lemmikin. Vapautetun lemmikin hän joko opettaa tulemaan toimeen itsekseen tai etsii sille paremman omistajan.

Tällaista on Landin suusta kuultu:
"Kuinka paljon voi ihminen rakastaa vaatteita?" (Kun on kysymys muista kuin käytännöllisistä vaatteista.)
"Mitä väliä on sillä, mitä tapahtui joillekin nyypille kymmenentuhatta vuotta sitten?"
"Talvi tulee." / "Kesä on loppu."
"Oletteko nähneet K/kalua(ni)?"
"Olen eläinten paras ystävä. En ihmisten."
"Mitä minä rahalla teen? Sen tiedän, mitä sillä EN tee: anna sitä pois!"


Muut hahmot

 • Shalelu Andosana: Asiallinen henkilö, jonka kanssa voi juoksennella ympäri maita ja mantuja turhia puhumatta. Toimittaa vanhemman sisaruksen virkaa. Hänelle voisi puhua, jos tarvitsisi, mutta eipä ole puhumista.
 • Koya Mvashti: Ihan siedettävä vanha mummo, tietääkin juttuja.
 • Ameiko Kaijitsu: Ääh, liian äänekäs. Ei kuitenkaan huono tyyppi tai mitään. Jos oppisi kärsivällisemmäksi, niin hyvä siitä tulisi.
 • Sandru Vhiski: Koyan ottopoika, jota harvemmin näkyy, ja hyvä niin.
 • Kylina: Voi apua mikä hännystelijä. Ja suu käy koko ajan. Tuota jos joutuisi jokapäiväisesti sietämään, niin järki menisi. Olisi pakko opetella joku forced quiet.
 • Eztelio: Heiluttaa miekkoja. Taas joku ihminen.
 • Karon: Jonkinlainen paladiini. Taas joku ihminen.
 • Halibur Vaskisulka: Jonkinlainen kavaljeeri. Outo puolihaltia.
 • Chivane:

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped