Attach:pathfinder_logo.jpg Δ

Jadevaltias

This website uses trademarks and/or copyrights owned by Paizo Publishing, LLC, which are used under Paizo's Community Use Policy. We are expressly prohibited from charging you to use or access this content. This website is not published, endorsed, or specifically approved by Paizo Publishing. For more information about Paizo's Community Use Policy, please visit paizo.com/communityuse. For more information about Paizo Publishing and Paizo products, please visit paizo.com.

Jadevaltias on roolipelikampanja, joka käyttää sääntöjärjestelmänään Paizo Publishingin Pathfinder RPG:tä ja sijoittuu Golarionin maailmaan. Kampanja perustuu kuusiosaiseen Jade Regent Adventure Pathiin, joka vie hahmot ensimmäiseltä tasolta aina tasolle 15 asti. Pelaajia pyydetään olemaan lukematta sen seikkailuita. Jade Regent Player's Guideen tutustuminen on sitä vastoin vallan mainio idea. Pyritään aloittamaan kampanja marraskuussa, kun pari muuta kamppista on tauolla. Kun muut AP:t palaavat tauolta, tämän vetotahtia voidaan hidastaa. Pelinjohtaja on JJape, screenin kuvapuolta katselevat Isikala, Palkki, Tomahawk ja Filadeus.

Tiedotuksia

Minkaissa kulta-aika, ja oikea keisarinna valtaistuimella, eli kamppis on ohi: kiitos osallistujille. Jos haluatte speksata vikan kronikan jollekin eri hahmolle, ilmoitelkaa mulle. -JJape

Seikkailut

Valtaistuin vailla omistajaa

Kuudes kirja, leveleillä 13-15, viimeinen koitos Kasaissa. PF-kronikka leveleille 13-15.

Kunnian Kulku

Viides kirja, leveleillä 12-13, kapina kytee. PF-kronikka leveleille 11-13.

Henkien Metsä

Neljäs kirja, leveleillä 10-11, päästään Tianin puolelle. PF-kronikka leveleille 10-12.

Nälkäinen Myrsky

Kolmas kirja, leveleillä 7-9. Matka Maailmankruunun yli. PF-kronikka leveleille 8-10.

Jäisten varjojen yö

Toinen kirja, leveleillä 4-6, Pyöritään Linnormi-kuninkaiden mailla. PF-kronikka leveleille 5-7.

Tyrskyvallin salaisuus

Eka Kirja, leveleiltä 1-3, seikkaillaan vielä Varisiassa. PF-kronikka leveleille 2-4.

Hiidet tulloo!

Kampanjan prelude

Kampanjan maailma

"Hiekkasärkän kylä on elänyt hiljaiseloa jo kolmisen vuotta viimeisten kahinoiden jälkeen. Lohikäärmeiden ja jättiläisten iskemät arvet ovat parantuneet, surupuvut on pakattu takaisin kirstun pohjalle ja elämä on palannut kutakuinkin normaaleihin uomiinsa. Hiidet tekevät vieläkin tihutöitään, mutta Shalelu Andosana, sheriffi Belor ja jatkuva syöttö uusia toiveikkaita sankareita pitävät ne joten kuten aisoissa. Toistaiseksi. Suolasuon syvyyksissä kuitenkin piilee salaisuus vuosikymmenten takaa. Tämän salaisuuden vuoksi on vuodatettu viattomien verta ja ellei kylästä löydy uutta sankarien sukupolvea täyttämään Hiekkasärkän ritareiden saappaita, vuotaa se vastakin."

"Edessä on matka kauas sankarten kotikonnuilta, linnormkuninkaiden maille ja niiden taakse, yli maailman katon, tarunhohtoiseen Tian Xiaan ja Minkain keisarikuntaan."

Kampanjan tyyli

"Kampanjan tyyliä voisi kuvailla parhaiten ehkä tarinapainotteiseksi. Tässä kampanjassa on hyvä tarina ja pelinjohtaja haluaa kertoa sen, mutta tämä vaatii pelaajien yhteistyötä, koska rautatiet eivät ole levinneet Alkenstarin ulkopuolelle. Tämä toimii parhaiten, jos pelaajat ja pelinjohtaja kohtaavat toisensa puolivälissä. Kampanja ei ole täysin hahmovetoinen, kun tarina kuitenkin on kirjoissa, mutta se varmasti toimii paremmin ja kaikilla on hauskempaa jos hahmoilla on oikeasti joku motivaatio mennä sinne ja tehdä näitä juttuja. Ideaalinen pelihahmo on sidoksissa sekä maailmaan että juoneen. Hän tulee tietystä paikasta ja hänellä on syyt tehdä, mitä hän ikinä tekeekin, oli se sitten orjien vapauttaminen tai gnollien kansanmurha."

Yllä olevasta hienosta (toiselta porukalta kopiodusta) selostuksesta huolimatta, en ala niuhottamaan huonoista irtovitseistä tai taistelumetasta, kunhan kumpikaan näistä ei ole jatkuvaa tai hidasta taisteluvuorojen pyörimistä. Kamppiksessa on myös suht paljon dunskausta, enemmän kun tuosta introsta voisi päätellä. Vedän kamppiksen pääpiirteittäin kuten kirjoissa, mutta varaan toki mahdollisuuden muutoksille. Muutamia mahdollisia muutoksia on esitetty keskusteluosuudessa, kommentoikaa näitä.

Hahmoilla on alusta asti sidoksia Hiekkasärkän kylään sekä erityisesti yhteen neljästä sivuhahmosta, jotka ovat kampanjan keskiössä. Lukekaa se Player's Guide to Jade Regent ja luokaa hahmonne sen mukaan. Hahmojen tausta kannattaa siten sovittaa valitsemaasi NPC-traittiin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped