Premissi

Saksalainen jalkaväkijoukkue yrittää selviytyä Itärintaman taisteluista keinolla millä hyvänsä, ja siinä sivussa estää muinaisen pahuuden vapautuminen maailmaan.

Sama vähän laveammin

Itärintama ei, tällä kertaa, ole pelkkää lihamyllyä ja sotaa. Se on myös taistelua varjoissa. Hahmot ovat kyllä osa jalkaväkidivisioonaa ja taistelevat siinä missä muutkin mosurit, mutta tämän lisäksi osa divisioonasta joutuu osalliseksi rintamalinjojen edessä ja takana käytävästä taistelusta missä eri ryhmittymät haalivat kilpaa itselleen okkulttisia voimia.

Tyylilaji

Itärintama on ensisijaisesti kampanja sodasta. Yleisesti tiedetään että jalkaväellä sodassa kaikkea muuta kuin kivaa. Elinaikaennuste on heikohko ja koko ajan on kiire odottamaan. Kampanjassa pyritään tuomaan esiin tätä mosurin arkea ja pelaajia kannustetaan ottamaan tästä kaikki irti. Huumori on sysimustaa, veteraaneilla on paljon paremmat mahdollisuudet selvitä hengissä elleivät menetä hermojaan ja kaikki muut, mukaan lukien komppanian vääpeli, ovat vihollisia.

Pelaajilta odotetaan tämän viehättävän arjen mukana pelaamista kaikin keinoin. Ei haittaa vaikka sivuhahmot ovat geneerisen sotaelokuvan arkkityyppejä tai että lomalla pelataan ryyppäämistä. Niin ne olivatkin ja niin yleensä tavattiin tehdä. Koska pelissä kuitenkin on jonkinlainen realismipyrkimys, toivon että mustavalkoisimmat Korkeajännitys-hetket jätetään johonkin toiseen peliin ja että kaikki natsit eivät hiero käsiään yhteen, käytä nahkapalttoota ja hohota maanisesti. Osa kyllä.

Realismin lisäksi kampanjaan kuuluu tietty herooinen suorittaminen. Vastaan tulee hetkiä jolloin järkevästi ajatteleva sotilas ottaisi ns. hatkat, mutta pelaajahahmojen toivotaan kaikessa veteraaniudessaankin tekevän hommia joita satunnainen sotilastarkkailija voisi pitää uskaliaina tai peräti tyhmänrohkeina. Hahmoja ei ehkä voi pitää sankareina sanan perinteisessä mielessä, mutta tietyllä tapaa heidän voi mieltää asettuvan muutaman sentin koko sodan yläpuolelle ja pyrkivän tekemään sen mikä on oikein. On se sitten oman henkikullan, komppanian, isänmaan tai rakkaidensa puolesta.

Hahmot

Hahmot muodostavat, ainakin aluksi, saksalaisen jalkaväkijoukkueen puoliryhmän. On syytä olettaa että he ovat viettäneet sekä peruskoulutuskautensa että Operaatio Barbarossaa edeltävän ajan keskenään, joten porukka tuntee toisensa hyvin. Hahmonluonti tulee noudattamaan tätä oletusta.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped