(Kommentit)

Hintana unohdus

Legend: Vili, Navdi, Nig

(:num:)

Hintana Unohdus on fantasiaroolipeli unohduksella kohtalostaan maksaneiden sankareiden seikkailuista kolonialismin kukoistuksessa elävässä, mystiikan, muodikkaiden pseudopoliittisten salaseurojen ja romantismin värittämässä imperiumissa. Tarinan lajityyppi on mysteerifantasia; unenomainen, fantastinen, paikka paikoin vahvasti pulp-henkinen, tilanteen ja tarpeen mukaan herooinen, traaginen, tragikoominen tai koominen. Tarinan päähenkilöt ovat elämää suurempia sankareita, mutta eivät voimiltaan jumalten kaltaisia. Päähenkilöiden sankaruus ei kerro mitään heidän moraalisista arvoistaan, sillä myös antisankarit ovat sankareita.

Talviunessa

Tämänpäiväisen Eliaksen kanssa käymämme jutustelun perusteella - on hyvin epätodennäköistä että HU:n kakkoskausi tulee ainakaan tällä porukalla --vtakanen 2007-10-31 16:10

Mä jättäisin tän mieluummin hautumaan - kuin pelaisin ilman Juhania. Jos sua (Timo) kiinnostaa pelailu enemmänkin, ainakin Juhani oli listannut kasan itseään kiinnostavia ajatuksia sille sivulle, jolta tämä on alunperin otettu peliajatuksia. Mulla ei tällä hetkellä ole mitään jatkuvia pelejä tämän (ja marraskuun loppupuolella alkavan +/- täyden) lisäksi menossa ja tääkin näköjään meni kiville, joten mun osalta näyttää hiljaiselta.

Hööh =( Mä toivoin pääseväni pelaamaan pitkästä aikaa. Juuri kun mulla alkaa helpottamaan opinnäytetyön sun muiden velvollisuuksien kanssa. Onko mahdollista kerätä muuta porukkaa vai onko pakollista että pelissä olisi lähinnä edellisen setin pelaajia? Entä onko mahdollisuutta sitten pelata jotain muuta peliä ja jättää tämä hautumaan toistaiseksi? Kiinnostusta pelata kuitenkin olisi. Ja miksei myös johtaa peliä mikäli saan pudisteltua pölyt pöytälaatikossa kummittelevista kampanjoista =D Timo

1) No mä en oikein näe pohjaa tämän konseptin käytölle - jos ei ole mukana edellisen kampanjan pelaajia yhtä enempää. 2) Tosta vika/perumissietoisuudesta: yritin mietiskellä siitä yleisellä tasolla (tämänkaltaisissa ars magica-troupe peleissä), en liittyen tähän peliin. --vtakanen 2007-10-29 11:26

2) Ja tuli vielä mieleen: olen sun kanssa startteriin sopimattomuudesta aika samoilla linjoilla. Tai ehkä vähän tiukempi. Musta starter on mahdoton ilman kaikkien läsnäoloa ;-)

Kuka sanoo, että sen pitää kaatua nytkään. Onhan teitä kolme aikaansaavaa roolipelaajaa. Mitä tulee tohon pelikerran onnistumiseen vaikka joku pelaajista ei pääsisikään niin sanoisin, että omien kokemuksieni perusteella normaalikampanjassa onnistuu pelaaminen jos pelaajia on neljä (+pelinjohtaja=viisi) ja kolme ehtii paikalle. Varmasti tässäkin voi toimia, että olisi pelinjohtaja+kaksi tai kolme pelaajaa, ei vaan tuohon seasonin startteriin, johon kaiketi soisi kaikkien voivan osallistua. -Navdi 2007-10-29 10:06

On tietysti asteen nihkeää, jos mulle ykkösprioriteetin, peli kaatuu aikatauluongelmiin. Toisaalta, Juhanin kanta tuossa alla tähän on enemmän kuin ymmärrettävä. Eritoten jos koko kampanjan aloitussessiota ei vaan saa sovittua - niin hieman hämärältä vaikuttaa...

Tähän peliin ja perumiseen mitenkään liittymättä - tuli mieleen edellistä kirjoittaessa: Tässä saattoi olla joskus kauan sitten irkissä mukana ajatus - että kamppis olisi metapelin rakenteen vuoksi yhden pelaajan perumisen kestävä - sellainen varmaan vaatisi viisi pelaajaa.

Ei mahda. Ihan rehellisesti, mulla on virta aika lailla lopussa tämän kampanjan suhteen. Liekö kampanja sitten kirottu vai mitä. Mulle ei yksinkertaisesti ole varaa ottaa töistä vapaapäiviä pelejä varten, jotka peruuntuvat kerta toisensa jälkeen, joten voisi olla kaikille tuskattomampi vaihtoehto jos yksinkertaisesti lakkaan pelaamasta tässä. Ei mitään henkilökohtaista jne. ja kaikille peruuntumisille on varmasti ollut ihan valideja syitä. Jatketaan pelailuja toisilla, viheriäämmillä kentillä. -Navdi

Voi räkä. Koitetaanpa löytää toinen päivä mikä kävisi kaikille. Mulla on pikkunen paniikki opinnäytetyön tekemisen kanssa mutta on se perkele jos ei joku päivä löydy! Huonolta toi matriisi kuitenkin näyttää jo pelkästään Vilin ja Juhanin käymisten osalta =( Timo

Peli ti 30. peruttu. Vili tuplabuukkasi. -Navdi

Pelit

Toinen kausi

Ensimmäinen kausi

Asetelma

Pelin hahmot aloittavat jokaisen seikkalun taittumalla (quantum leap -henkisesti) uuteen paikkaan. Aluksi seikkailut kestävät yhden pelikerran, ja pelinjohtajaa vaihdetaan seikkailujen välillä.

Hahmot luotiin käyttäen Harhapolunomaista menetelmää. Oletusarvoisena sääntöjärjestelmänä käytetään sivulta Mekaniikan hinta löytyvää säännöstöä, joskin kukin pelinjohtaja voi päättää vapaasti millaisia sääntöjä haluaa omassa sessiossaan käyttää.

Pelimaailman väri ja miljöö? rakentuivat aluksi hahmojen taustojen ja ensimmäisen seikkailun varaan, mutta jokainen pelinjohtaja voi tuoda peliin omalla vuorollaan mitä tahansa haluaa annettujen raamien puitteissa (lähinnä hyi-lista). Pelatuista peleistä pyritään pitämään kirjaa, ja ainakin kiinnostavat seikat pelistä kirjaamaan Encyclopedia Impericaan.

Pelinjohtaja saa paljastaa (luoda) vain tietyn osan pelin salaisuudesta (metajuonesta, isosta juonesta, päätarinasta) per pelinjohtovuoro, mallina X-Files ja Lost. Vuoron päättyessä seuraavan pelisession vetäjä voi (halutessaan) vilauttaa Quantum Leap -henkeen spoileria seuraavasta sessiosta.

Hintana unohdus sijoittuu mystiikan, muodikkaiden pseudopoliittisten salaseurojen ja romantismin värittämään mahtavaan imperiumiin, jossa eletään varhaisen kolonialismin kukoistuksen keskellä. Imperiumin asukkaat (tai ainakin hahmot) ovat kaikki ihmissukuisia ja omaavat pääosin ihmismäisen fysiikan ja ihmismäisen psyykkeen. Vaarallista tai vaativaa taikuutta ja mystiikan värittämiä ja hinnaltaan tuntemattomia voimia on olemassa ja saatavilla, mutta ne eivät ratkaise ilmiselvästi elämän suuria kysymyksiä tai korvaa fyysistä työntekoa.

Taikuus niin yleistajuista, että sitä voi olla kaikilla, eikä sen olemassaoloa pidetä outona. Joitakin rajoituksia kuitenkin on; Ei yleistä teleportaatiota (poislukien taittuminen), helppoa siirtymistä, tai nopeaa ja vaivatonta viestimistä. Vaikka taikuus on kansantajuista, se on myös vaarallista. Nyrkkisääntönä, jos jokin on liian helppoa, se ei sovi asetelmaan tai maailmaan, eikä mikään tule ilmaiseksi.

Hahmojen kasvaminen (ei pelimekaaninen kehittyminen) on osa pelin teemaa. Todennäköinen kaari voisi olla ilmiön uhri, ilmiössä selviävä, ilmiötä käyttävä, ilmiön salaisuuden ratkaissut. Koskien esimerkiksi taittumista tai vaihtoehtoisesti vaikkapa yliluonnollisia asioita.

Hyi!-lista vältettäviä fantasiakliseitä

 • Eddings-farmi.
 • Ennen oli maaginen kulta-aika, jonka raunioilla nyt pelehditään.
 • Kaikki perusfantsurodut. Startrek-humanoidit.
 • Taikuus, jonka toiminnan selitykseksi riittää että kun tehdään alkeellisen sympaattinen teko, lopputulos on tuholoitsu. Magian pitää olla tummasävytteistä, vaarallista, vierasta, (pelottavaa)..
 • Character classit ja levelit.
 • Elämä aiemman kultaisen/suuremman/jumalten/jne. ajan varjossa
 • Ylivoimakas ja yli-innokas inkvisitio tai kirkko/valtio/kulttuuri -lähtöiset noitavainot.
 • Aivoton zompailu ympäri maita ja mantuja etsimässä johtolankoja/artefaktinkappaleita/kadonnutta prinssiä.
 • Ainakin tässä vaiheessa - toiset ja rinnakkaiset universumit.
 • Yhteiskuntaa salaa hallitsevat demonit ja pahat voimat (antet, jne)
 • Selkeä ja lapsellinen Hyvä-paha vastakkainasettelu (vaikka tämähän on dark-fantasyssä perinteisesti paha-paha vastakkainasettelu ;-))
 • Kaikki piileskelevät ei-ihmisvoimat. Ts. mieluummin salaliitot/merkanttihuonekunnat kuin henkiolennot. Me-Te akseli on musta tässä hedelmällisin vastakkainasettelu - luulisin. Eritoten tuossa haluaisin ulos kauhugenrestä, mutta myös muusta "ihmiskunta ei hallitse itseään" pullasta, jota fantasia/kevytscifi on täynnä. Tästä syystä mielettömät henkiolennot, jotka vaativat ihmisen toimiakseen rationaalisesti Teemun junapelissä olivat mieleeni.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped