Mekanismi

Lopuksi

On monella tapaa outoa kirjoittaa verkossa vapaasti luettavaan hypertekstiin loppusanoja. En kuitenkaan keksinyt parempaakaan nimitystä tälle, monella tapaa väistämättä tarpeelliselle sivulle.

Miten tähän tultiin, ja ketä on kiittäminen

Harhapolku alkoi joskus aikoinaan, ajatuksesta rakentaa peli[kampanja] erilaisen esoteerisen salatiedon pohjalta. Voimakkaita asetelmaan vaikuttavia pelejä olivat sekä ei että kyllä linjalla sekä Kult että White Wolfin "Old World of Darkness"-pelisarja (eritoten WOD:Sorcerer-lähdeteos).

Muutaman vuotta ajatusta kehiteltyäni, törmäsin sekä Ron Edwardsin Sorcereriin että Vincent Bakerin Dogs in the Vineyardiin. Rakensin siten pelimekaniikan aikaisempien pelien (kuten Sydäntuli) ja keksimäni "sosiaalisen hinnoittelun" pohjalta, mutta vahvoilla DitV ja Sorcerer-vaikutteilla, uskoen vakaasti "jokaisen peli[kampanja]n vaativan aina juuri siihen suunnitellun systeemin.

Kun systeemi onnistui täyttämään kaikki sille antamani odotukset, ja vielä vähän yli, päätin alkaa työstämään sitä lisää. Tämä versio... "33" on siten tuotos kaikista niistä peleistä joissa ajatuksia on testailtu, tai systeemiä käytetty muuten vain.

Ensisijaisesti kiitos tästä kaikesta kuuluu alkuperäisen Harhapolun pelaajille, joiden upeiden ajatusten ansiosta aloin itse uskomaan Knutepunkt-keskusteluissa ideoimaani sosiaaliseen hahmonluontiin. Heidän lisäkseen kaikki peleissä pelanneet ja pelin sisarpeleissä pelanneet ansaitsevat kiitokset tämän projektin pääsystä nykyiseen tilaansa.

Mekanismi

Viimeinen muokkaus 2009-03-08 11:18