Sitten valosyttyy, hitaasti, ja kansi ylläni aukeaa
olen arkussa metallihuoneessa ja rintaani putket luikertaa
en muista nimeänikään, ei käteni näytä tutuilta
ja alaston hahmo mi seinästä heijastuu näyttää koneelta vieraalta

-CMX: Tähtilaivan kapteeni

3H - Tritium + 2H - Deuterium

Kesälomapeliajatus.Testataan loposen emergenttien hahmojen ajatusta. Jatkokehitystä reissarin ja muiden perinteisen pelinjohtotavan laajennusten kanssa. Asetelma vanhoista Messiasprojektikamoista. Eteenpäinveto samaan tyyliin kuin Tähtitarha ja Juliuksen Wraith Praha. Sillä.erolla että tehdään kaksi settiä ja dokumentoidaan miten ko. läpivientimetodi toimii.

3H - Tritium

Peliin tulee 5+1 pelikertaa. Jokainen kerta sisältää 30min hahmonluontia, ja 4,5h peliä.

Aurinkokunnassa käydään sotaa. Ne jotka pystyvät siihen ja ovat halukkaita jättämään aurinkokunnan taakseen - karkaavat horroksessa sukupolvialuksilla. Jokainen hahmo aloittaa pelin heräämällä horroksesta. Se mitä hahmo teki aurinkokunnassa, ja miksi lähti - on kaikki loskan peittämää.

Ensimmäinen kerta tulee käsittämään hahmonluontia Oblivion/Deus Ex/Ultima jotain henkeen: teemme hahmon "taidot" tai "taustat" suoraan lennossa sen perusteella - mitä pelaajat haluavat hahmoillaan ensimmäisellä kerralla tehdä.

Muita tapoja:

  • Lyhyt ex-temporee essee/kirje toiselle hahmolle jne.
  • Verkostopohjainen hahmonluonti... terillä.
  • Harhapolkumenetelmä (vapaa nimeäminen, terillä)

42He + n - Loska

Kun on ollut vuosisadan jäässä, muistikuvat ovat pelkkää loskaa. Ajatus Alastair Reynoldsin kirjasta Kuilukaupunki. Pohditaan samaisessa kirjassa esitettyä fuusion avulla ihmisenä kasvamisen dilemmaa. Toinen värittävä seikka voisi olla anakronismin asteet.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped