Navdi Pervo

Keittokirja

Tässä muutamia ehdotuksia ja mahdollisia tulkintoja, joita tuli mieleen alustavaa konseptia lukiessa. Nämä ovat siis maailmankuvallisia erikoisjippoja, tavallaan mausteita joita saa lisätä tai olla lisäämättä oman mielen mukaan.

Varhainen kouluttaja: sanotaan häntä vaikka Vasiliksi

 • Vasili on voinut löytää hahmon tämän asuessa kadulla. Asuinpaikkana vaikkapa pahvilaatikko. Kiinnitti mahdollisesti huomiota hahmon seiniin liidulla piirtämiin kuvioihin. Tarjosi ruokaa ja ymmärrystä.
 • Vasili voisi olla ahdollisesti hunter, toinen mahdollisuus on skin dancer.
  • "Nahkurit" ovat ihmisiä, jotka haluavat päästä ihmissusiksi. Ainoa mahdollisuus on kerätä seitsemän (tai viiden, tai kymmenen) ihmissuden turkit, ja ommella niistä uusi nahka itselleen. Täyden kuun aikaan asettuvassa rituaalissa nahka ommellaan kiinni omaan ihoon. (vapaasti muokattu konsepti)
  • Vasili ei välttämättä kertonut hahmolle rituaalista tai miksi itse metsästi ihmissusia.
 • Koulutusalueeksi toinen vaihtoehto: vanha tehdashalli ränsistyneellä tehdasalueella. Venäjällä kukaan ei tule kyselemään harjoituslaukauksista. Siperian metsät ovat jo valmiiksi ylikansoittuneita. ;-)
 • Vasili ei välttämättä itsekään ymmärrä, miksi raiskasi tytön. Tuntui hetken mielijohteelta, vodkahuuruissa tehdyltä puolitietoiselta teolta. Yritti lopettaa, mutta ei oikein osannut. Tyttö ei koskaan huomannut Vasilin sisäistä ristiriitaa.
  • Taustalla ei ollut varsinaisesti mitään yliluonnollista. Vasili on vaan ns. paska jätkä.

Metsästys

 • Metsästyspuolella kaksikko oli erityisen tehokas, koska nämä eivät karttaneet mitään keinoja. Wyrmin ököillä ja gaian sotureilla on molemmilla jonkinasteisia oletuksia kunniakoodistosta tai sen puutteesta. Metsästäjillä ei ollut.
 • Vasililla oli perimätietoon perustuva kuudennen aistin kaltainen taipumus onnistua löytämään kinfolkia. Suurin osa metsästyspuuhista oli sitten kinfolkin lajittelu tavan kansaan ja mahdollisiin muuttujiin. Ihmissusia oli ihan turha lähteä metsästämään jos nämä olivat jo kokeneita. Nuorena oli vitsa väännettävä.

Pako

 • Vasilin ja tytön perään päässeet raivottaret metsästivät vuorostaan kaksikkoa. Päästyään tarpeeksi lähelle nämä olivat väijyssä odottamassa sopivaa tilaisuutta poistaa kaksikko Verhon (the Veil) vahingoittumatta.
 • Tytön ensimuutos tuli odottamattomana yllätyksenä ja vaati raivottariltakin improvisointia. Tilanne ei mennyt parhaalla mahdollisella tavalla.

Kasvu soturina

 • Tyttö on voinut hyvinkin tutkiskella garouiden heikkouksia sen varjolla, että etsii parempia tapoja terminoida Vihollisia. Oikeat motiivit pidetään itsellään. Kokeneempien sotureiden kaatuessa tyttö saa hieman liikaakin tietoa Tanssijoista hieman liian nuorena.
 • Kasvun aikana sota Wyrmin joukkoja vastaan on jo täydessä käynnissä, joten hahmon kalvava korruptio jää helpommin vanhemmilta huomaamatta. Monet soturit vaipuvat muutenkin haranoon tai ovat vakavasti haavoittuneita.
 • Kannattaa muistaa, että mikään ei estä käyttämästä hopea-aseita vihollisgarouita (wyrm) vastaan. Hahmo on myös voinut onnistua jemmaamaan jonkin Wyrmin kaatuneen soturin aseen tai korun itselleen jo tässä vaiheessa. Kenties fetissi on tullut hahmon uniin öisin, kertoen totuuksia Wyrmistä...
 • Tyttö voi ollut septissä jo hyvän aikaa, ennenkuin tämä kuulee mainetarinaan johon liittyy tapettu fomori ja tytön vanhemmat. Kenties tarina on galliardien vähemmän kertoma. Tarina yhdistyy raivotarnaiseen vasta jonkin hieman eksoottisemman fomori-ominaisuuden kautta.
 • Raivotarnainen myöntää tapahtuneen vasta asiasta kuulusteltaessa. Fomoreita kaatuu kuitenkin paljon; kuka niitä kaikkia muistaisi.

Siirtyminen nykyisiin tehtäviin

 • Hahmolle on voitu aluksi tarjota hämärähommia, jotka eivät mitenkään liity Pentexiin tai edes mihinkään varsinaisesti laittomaan. Jokin toispuoleisen maailman agenteista on voinut pistää hahmon merkille.
 • Aluksi tytölle on tarjottu vain jotakin suojelukeikkaa tai muuta mahdollisuutta käyttää fysiikkaa ja tienata hieman rahaa. Ehkä nähdä vähän maailmaa siinä samalla. Tyttö on aluksi liian kiireinen, mutta raivotarten petoksen käydessä ilmi haluaa sittenkin vaihtaa kuvioita kertaheitolla.
 • Pentexin leipiin pääseminen on hidas prosessi. Aluksi käy ilmi, että suojelutehtävä keskittyy jonkin isomman huumevälittäjän henkivartijana toimimiseen. Suojelukeikka menee päin helvettiä ja hahmo päästää liikaakin paineita kilpailevan organisaation ihmiskätyrit teilatessa. Frenzy menee täysin yli, ja hahmo syö kätyreiden ruhoista parhaat palat. Välittäjä pääsee karkuun, mutta kertoo näkemästään...
 • Työnantajataho on mielissään, antaa mahdollisuuden hermolomaan ja manipuloi tyttöä.
 • Seuraava tehtävä on askeleen isompi ja vaativampi; hiljalleen tyttö huomaa, että konventionaalisen moraalin puutteet eivät vaivaakaan tätä niin paljoa.

Balargaash Rakkoruoska

Aiheesta nimi: Rakkoruoska on selkeästi kategoriassa pilkallinen liikanimi, jonka hahmolle epäilemättä on antanut joku isompi ja vahvempi Tanssija. Jos et pidä siitä, keksi hahmolle deed name (jonkun uroteon tai positiiviseksi katsotun piirteen mukaan), joka on riittävän tarttuva, jotta se syrjäyttäisi tuon nimen käytöstä. ;)

Ensimmäinen muutos tapahtunut myöhäisemmällä iällä, lapsena todisti omin silmin kun harmaa ihmissusi tappoi tämän isän/äidin joka oli hänen tietämättään muuttunut fomoriksi.

Minkä ikäinen oli tuolloin? Alle 10? Mitä vanhemmat olivat? Rakastiko vanhempiaan kovasti? Millainen oli lapsuus? Mikäli ei tiennyt vanhempien altistuneen wyrmin korruptiolle, saiko tietää jossain vaiheessa myöhemmin? Miten vanhempien korruptio ilmeni? Sikäli kun hahmon luonteen peruspilareita on viha ihmissusia kohtaan, joka juontuu lapsuuden traumaan, olisi hyvä hieman laventaa lapsuutta ja suhdetta vanhempiin. Normaali ihminen, joka näkee ihmissuden joutuu deliriumin valtaan, joka yleensä pyyhkii muistot ihmissusista. Kenties syy, miksi lapsi oli immuuni deliriumille oli, että perhe oli verensukuisia (kinfolk), joko mustien spiraalien tai jonkun muun heimon? Et maininnut mitään paikkoja tai aikoja, mutta myöhemmin puhut Siperiasta ja Pietarista. Onko hahmo venäläinen? Taustatutkimus kotipaikan suhteen voisi olla hedelmällistä.

Lapsesta lähtien kantanut vihaa sydämessään ihmissusia kohtaan. Häntä on syytetty hulluksi ja juoksutettu psykiatreilla, jopa hullujenhuoneissa pakkomielteestään moiseen huuhaahan. Paettuaan mielisairaalasta hän eli kaduilla kunnes

Millä tavoin mielisairas? Ainoastaan "pakkomielteessään", että ihmissusia on olemassa, vai kenties muillakin tavoin? Paranoidi skitsofrenia? Jotain muuta? Mielisairaudet ovat hedelmällistä hahmomateriaalia, joista kannattaa tehdä hieman taustatyötä, jotta niistä saisi mielekkäitä. Hahmon myöhempi astuminen mustan pyörteen polulle antaisi olettaa hänen sielussaan itäneen jo tuolloin jonkinmoisen pahuuden tai korruption siemenen. Miten tämä olisi voinut ilmetä?

vastaan tuli henkilö joka jakoi hänen pakkomielteisen vihansa ihmissusia kohtaan. Mies oli selvästi kokenut siinä mitä teki. Mies vei hänet keskelle erämaata ja opetti tälle kaiken mitä tiesi ihmissusista ja näiden heikkouksista sekä vahvuuksista. Siperian perämetsissä meni useampi vuosi miehen kovassa ja väkivallan täyttämässä opetuksessa. Hän kasvoi ja oppi, vihan kasvaessa ja täyttäessä tämän sisuksia.

Mikä on miehen tausta? Täysi mysteeri? Oliko mies harhainen yksilö, jonka oma viha kumpusi henkilökohtaisista kokemuksista, vai oliko hänen takanaan historiaa, organisaatio, jotain muuta? Myöhemmin kuvailet useita onnistuneita ihmissuden metsästyksiä; ihmiset, jotka moista harrastavat ovat harvoin vain onnekkaita, mikäli pysyvät hengissä näinkin pitkään. En tiedä kävikö se ilmi noista kotiläksykirjoista, mutta W:TA-ihmissudet ovat aivan käsittämättömän vaarallisia tappokoneita, joita vastaan ihmisillä ei ole juuri mitään mahdollisuuksia ilman erityisiä kykyjä, lukumääräistä ylivoimaa ja/tai todella huolellista suunnittelua ja varustautumista. Kenties mies oli verensukuinen, fomori, tai jotain vallan muuta, kuten rälssi (Vampire: The Masquerade Revenant) tai kätyri (ghoul)?

Hänen ollessa vanhempi he kävivät jo yhdessä metsästysretkillä tappaen jokaisen ihmissuden joka heidän vastaansa sattui, tätä tarkoitusta ei koskaan kyseenalaistettu. He eivät kaihtaneet keinoja myös kiduttaa tietoja moisista jos vain mahdollisuus sellaiseen tuli, tätä tapahtui kuitenkin ani harvoin. asiat saivat kuitenkin yllättävän käänteen juurikin enne hänen ensimmäistä muutostaan. Mies oli huomannut miten tytöstä oli kasvanut nainen ja kaikki pyhyys opettaja-oppilas suhteesta kuoli jos sitä koskaan oli ollutkaan. Mies raiskasi oppilaansa silmäänsä räpäyttämättä, nauttien tämän kehosta vailla pienintäkään omantunnonpistosta. Nainen huusi ja itki kun miehen elin repi hänen immenkalvonsa repaleiksi! Hän ei mahtanut mitään miehen fyysiselle ylivoimalle, hänen voimansa eivät vain riittäneet. Hän lopulta miehen lopetettua vain nyyhkytti katkerasti tyynyynsä, mies tulisi vielä maksamaan tästä.

Viha on hyvä siemen. Ensin ihmissusia kohtaan, sittemmin tätä raiskaajaa kohtaan. Kenties laajemminkin; eihän maailma koskaan antanut hänelle mahdollisuuksia mihinkään muuhun.

Tapahtuman jälkeen mies oli kuin mitään ei olisi tapahtunut, he edelleenkin metsästivät garouta ja tytön viha opettajaansa kohtaan vain kasvoi kasvamistaan. Ei ollut helppoa erottaa kumpi viha oli voimakkaampi hetkellisesti, viha garouta vai miestä kohtaan. Tätä kärsimysnäytelmää ei onneksi jouduttu seuraamaan enää kauaa, vaikka mies häpäisikin hänet joka mahdollisuuden tullen yön tai päivän hiljaisuudessa erämaassa missä kukaan ei kuullut tytön huutoa tai itkua. Lopulta tyttö ei edes jaksanut huutaa, vain itkeä tuntemansa vääryyden tähden. Miehen silmät suorastaan loistivat nähdessään tytön kyyneleet, saaden tähän aivan uutta intoa. Vaikka tyttö kuinka yritti, niin itkuaan hän ei kyennyt pidättämään. Lopulta helvetti repesi valloilleen ensimmäisen muutoksen myötä. Mies oli jälleen tuttuun tapaansa ryömimässä tytön päälle heidän tällä kertaa ollessa kaupungissa (Pietari tms.) majoittuneina halpaan motelliin, takanaan muutama tehokas tappoisku garouta vastaan.

Miten mies ja tyttö metsästivät ihmissusia? Millä tavoin he olivat tehokkaita? Ihmissudet ovat harvoin vain yksilöitä, josta syystä ihmissuden tappamisen jälkeen olisi sangen vaikeaa välttyä murhatun suden lauman, heimon, septin jne. vihalta. Elleivät tapetut sitten jotenkin kummallisesti olleet kaikki hyvin nuoria ronineita (laumattomia, heimottomia, septittömiä erakoita).
Periaatteessa kusettamalla voi päästä hyvinkin pitkälle. Lost cubeihin keskittymällä (hunter-kyky, kevyttä hedge magiciä, wyrmin suoma lahja) ja jotain elefanttikivääri & hopealuoti -yhdistelmää käyttämällä kaukolaukauksia. Avainsana on päästä tähtäämään rauhassa. Muistutuksena roninit ovat erikseen garou-kansasta (hyvistä syistä!) erotettuja. Garou voi hyvinkin olla septitön olematta ronin.

Miehen henki haisi vodkalle ja hän tunsi kuinka jokin niljakas liikahti hänen sisällään. Hänellä oli kuumeinen ja huono olo, yrittäen käskeä miestä lopettamaan vedoten olotilaansa. Mies ei kuitenkaan ottanut kuuleviin korviinsa hänen kimakoita käskyjään ja jatkoi tunkeutumistaan läimäisten häntä kovaa avokämmenellä poskelle. Normaalisti tämä hiljensi hänen katkerat sanansa mutta ei tänään, hän oli suunnitellut pakoa jo kauan ja oli aikeissa toteuttaa sen vaikka olikin sairas. Hän oli kuitenkin varautunut miehen temppuihin ja veti piilottamansa veitsen tyynyn alta painaen sen salaman nopeasti miehen kaulalle. "Jos sinä ikinä enää kosket minuun, niin minä tapan sinut! Nyt päästät irti ja peräännyt heti!" Mies näytti hieman yllättyneeltä ja nauroi sitten pitävänsä tytöistä joissa on hieman tulta ja tappuraa. Vaikka mies oli humalassa, oli tämä silti paremmissa asemissa, hän oli edelleenkin tytön päällä ja muutamalla nopealla liikkeellä sai riistettyä tytöltä tämän veitsen. Tyttö ehti kuitenkin viiltää miestä vastaan pistäessään kaulaan ja verta valui hienona norona hänen kasvoilleen. Mies tulistui saamastaan haavasta niin että alkoi piestä tyttöä nyrkein, ottaen tämän väkivaltaisemmin kuin koskaan. Hänen kasvonsa olivat ylläpäältä veressä, omassaan ja miehen. Tyttö katsoi miestä uhmakkaasti suoraan silmiin, nyt tuo aiemmin tunnettu kuumeilu ja ikävä muljahdus mahassa saivat aivan uutta puhtia. Tuntiessaan ensin tuskaa, sitten tuntiessaan jonkin alkukantaisen repivän tietään sisältään ulos hän alkoi nauraa kuin mielipuoli. Mies jäi tuijottamaan häntä ensin hämmentyneenä ja sitten raivoissaan, lyöden kasvoihin jatkuvasti samalla kun raiskasi tätä. Lyönnit saattoivat vaimentaa naurua hetkellisesti ihan fyysisestä katkaisusta, mutta se nauru silti jatkui jatkumistaan. Kauhukseen mies huomasin miten tytön iho alkoi kuplia, kuin lihakset ja luut alkaisivat siirtyä paikasta toiseen luoden vääristyneitä muotoja. Mies jähmettyi kauhusta kun tyttö hänen allaan muuttui juuri sellaiseksi ulvovaksi ihmislihaa syöväksi hirviöksi mitä hän oli metsästänyt jo vuosia. Selviten shokistaan kuitenkin kohtuullisen nopeasti, hän

Gaian ihmissusien omat traditiot, nk. Litania kieltää ihmislihan syömisen. Oliko usko, että ihmissudet, joita he metsästivät olivat myös ihmissyöjiä vain miehen päässä, vai olivatko metsästysten kohteet todella ihmissyöjiä? Sinänsä, varsin traumaattinen ensimuutos, tuo minkä kuvailet.
Peruskirjassa jo mainitaan, että käräjien aikoihin moni on herännyt great huntin jälkeen outo maku suussaan. Tarkoituksellinen syöminen ei ole okei, mutta hurmassa tehtyä tai etenkin ensimmäisen muutoksen aikoihin tapahtunutta katsotaan läpi sormien. On käytännössä pakko. Huomaa myös "thrall of the wyrm" (frenzy rollista 6+ successia)

käytti tilaisuuden hyväkseen ja hyppäsi pois sängyltä suunnaten kauhuissaan matkansa kohti kivääriään. Tyttö ei kyennyt heti tarraamaan miehestä kiinni, sillä koordinaationsa ei ollut parhain kesken olevan muodonmuutoksensa kanssa. Melko pian lopullinen muutos oli ohi ja siinä missä hetki sitten makasi nuori tyttö, seisoi nyt crinos muodossaan raivoava vihainen naaras garou. Hän otti heti ensimmäisen tuntuman hopeaan, tuohon tappavaan aineeseen jonka avulla he olivat tuhonneet jo monia susia. Hän karjaisi tuntiessaan tuon polttavan tuskan, kääntyen sitten miehen puoleen virnistäen valtavien hampaidensa kanssa. Silmääkään räpäyttämättä ennen kuin mies ehti toista kertaa laukaista, oli tyttö jo hypännyt miehen kimppuun huutaen ja repien tätä riemusta ja nauraen kuullessaan miehen huutavan tuskasta. Hän nautti joka hetkestä, pitkittäen tämän kuolemaansa parhaansa mukaan minkä pystyi raivoltaan hillitsemään. Loppujen lopuksi miehestä oli läjä sisälmyksiä lähinnä jäljellä, tytön kirjaimellisesti syödessä loppuja. Laukaukset ja karmivat kuolon huudot olivat kuitenkin

saaneet miliisin liikkeelle ja ei kulunut aikaakaan kun sireenit ulvoen ovesta yritettiin tulla läpi. Oli ihme etteivät he ensimmäisellä yrityksellä tulleet ovesta läpi, mutta hän päätti ettei jäisi odottamaan vastaanottokomiteaa. kasaten vaatteensa putkikassiinsa hän otti suuntiman suoraan kujaa kohti olevaa ikkunaa ja hyppäsi lasin läpi. Tietämättä selviäisikö hengissä pudotuksesta vai tömähtäisikö suoraan seinään jättäen vain märän läntin jälkeensä. Hengissä kuitenkin selvittiin vaikka aika ryminällä pudottiin kujalle roskiksien päälle, onneksi säkit hieman pehmensivät pudotusta. Matalalennon jälkeen matka jatkui pois kujalta, yön siimeksessä juoksi garou crinos muodossaan varjoista varjoihin kohti metsiä kaupungin ulkopuolella. Mihin hän menisi ja mitä hän tekisi, ei ollut rahaa eikä mitään millä selvitä mutta nämä huolet saivat odottaa sillä kuului uusien takaa-ajajien ääniä takaa. Raskaasti tömähtäviä askelia jostakin takaa, hän ei kääntynyt katsomaan vaan jatkoi matkaansa suoraan metsään pysähtyen vasta kun hänen voimansa olivat lopussa ja haavojen aiheuttamat kivut sietämättömät.

Olivatko nämä seuraajat kenties olleet metsästäjien jäljillä jo pidemmän aikaa? Ehkä tuon kuvatun viimeisimmän tappoiskun kohteet olivat näiden Gaian garouiden laumasta ja/tai septistä?

Tässä kohtaa hän näki seuraajansa, kun ne kävelivät metsästä suoraan hänen eteensä. Jääden tuijottamaan avuttoman oloisena näitä kahta garouta, oli hän varma että vetäisi pian viimeisen henkäisynsä. Sen sijaan sudet esittäytyivät hänelle haluten auttaa, niistä oli selvää että ettei tyttö pärjäisi yksin ja ilman opastusta ensimmäisen muutoksen kanssa. Muita mahdollisuuksia ei ollut sillä hetkellä, liittyä susiin joita hän oli tappanut ja vihannut niin syvästi koko elämänsä, kohtalolta > ei selkeästi puuttunut ironian tajua. Sudet olivat naisia ja kertoivat kuuluvansa blackfuries nimiseen heimoon.

Tämä helpotti sopeutumista, ei enää miehiä kiitos. Tyttö sopeutui joukkoon kuitenkin kohtuullisen hyvin, vaikka aika ajoin oli hyvin selvästi havaittavissa hänen epäluulonsa garouta kohtaan. Vihaisten soturinaisten seura auttoi kuitenkin sopeutumaan ja vaikka hän ei koskaan kertonut tai myöntänyt millaista ammattia oli opettajansa kanssa harjoittanut, otettiin hänen kykynsä hyvään käyttöön.

Mitkä kyvyt? Metsästystaidot ja ihmissusitietous? Kyky tappaa? Millaiseen yhteisöön nämä Raivottaret kuuluivat? Kenties jokin pieni septi Pietarin lähistöllä? Hahmon juuriin palatakseni, jotta hän olisi voinut muuttua, hänen verenperimässään olisi pitänyt olla jossain ihmissusia. Tarkoittaa, että vanhemmista toinen olisi ollut ihmissusi, tai molemmat vanhemmat olisivat olleet verensukuisia. Jos, niin minkä heimon? Raivottarien? Mustan pyörteen tanssijoiden? Mikäli ensimmäinen, selittäisi kenties tuon helpohkon sopeutumisen näiden susien joukkoon. Mikäli jälkimmäinen, mustaturkkisuus (molemmat heimot) olisi omiaan, jotta Raivottaret ainakin saattoivat uskoa tytön olevan Raivottarien verensukua.
Tarkoittaa, että joku sukulaisista on (ollut) ihmissusi. Etenkään niiden ei siis tarvitse olla omat vanhemmat, vaan (iso)sedät, (-)tädit, isovanhemmet jne käyvät. Verenperintö ei luultavasti seuraa Mendelin geenioppia suoranaisesti, koska muutoin ennustaminen olisi liiankin yksinkertaista.

Toimiessaan garou yhteisössä hän kätki parhaansa mukaan vihansa heitä kohtaan, vaikka hänen teki usein mieli vetäistä hopeisella veitsellä muutamaakin typerää garou miestä suoraan sydämeen.

Ihmissudet eivät kanna hopeaa. Se estää heitä käyttämästä Gnosista tehokkaasti, ja tuntuu heistä about yhtä epämielyttävältä kuin allergikosta angorakanin halailu. Ainoat hopeiset esineet, joita garout kantavat mukanaan ovat perinteiset rituaaliset garouiden kaksintaisteluaseet klaivet (jotka usein ovat hopeaa, mutta saattavat olla muutakin materiaalia). Oliko tytöllä tällainen? Kenties jonkun tapetun ihmissuden kädestä riistetty voitonmerkki, jota sitten kanniskeli siitä edes mukanaan? Klaivet noin suomeksi ovat (yleensä) hemmetin isoja ja ihmiskäteen kömpelöitä puukkoja. Raivottarien septeihin kuuluu harvoin miespuolisia garouita, ja jos kuuluu, niin ovat aika lailla eunukkien asemassa. Toki, septi on voinut koostua useammasta heimosta tai tavatut miespuoliset garout ovat voineet kuulua toiseen septiin tms. Aggressiivisen militantti feminismi on muuten aika kulunutta ja johtaa usein typeriin stereotypioihin jne. Soisin, ettei miesviha olisi ainakaan kovin tärkeä osa hahmon persoonaa.
Eivät kanna hopeaa koristeina. Aseistuksena kyllä, myös muina kuin Klaiveina... Ihmissyntyiset garout voivat kantaa hopeaa ihmismuodossa, kaikissa neljässä muussa muodossa se polttaa pahemmin kuin napalmi. Tällöin jo muutaman sekuntin mittainen kosketus jättää pysyviä arpia. Gnosiksen merkitys on hyvin tapauskohtaista. Periaatteessa hopeoitu puukon terä ei enää nykypäivänä olisi mitenkään mahdoton ajatus. Olen melko pitkälti samaa mieltä militantista miesvihasta: sen pelaamisesta harvoin onnistutaan saamaan mielenkiintoista. Jos löytyy intoa yrittää, niin ehkä jollain juonenkäänteellä..

Kaikista mieluiten ja pienimpänä pahana hän koki heimonsa mihin kuului, moni heistä jakoi hänen vihansa miehiä kohtaan ja täten tunsi edes jotenkin olevan kotonaan. Aika kuitenkin kului ja hän käytti sen tutkiskellen garoun heikkouksia, miten tappaa nopeasti ja tehokkaasti heitä. Unohtamatta tietenkään lahjoja joita henget opettivat hänelle, kaikki keinot olivat sallittuja. Vaikkakin yhteisön sääntöihin kuului, ettei saisi metsästää muita susia ja käyttää hopea-aseita heitä vastaan.

Sen lisäksi että hän piti yllä kiväärillä ampumistaitojaan, hän tonki ja koitti ottaa selvää kuka oli se susi joka tappoi hänen isänsä/äitinsä. Aikaa kului joitakin vuosia kun hän eli garou yhteisössä, vihaten ja kiroten sitä samanaikaisesti. Hänelle selvisi tietoa myös ns. korruptoituneista susista ja pentexistä, tämä oli kiehtovaa sillä se tarjosi vastakohdan tälle tekopyhälle garou yhteisölle.

Millä tavoin tekopyhä? Tuon pinnan alla kytevän vihan ja katkeruuden on pitänyt olla aika tehokkaasti naamioitua, ettei siitä ole missään vaiheessa jäänyt ns. kiinni. Miksi hahmo olisi kokenut korruptoituneet ihmissudet (Mustan pyÃrteen tanssijat) kiehtoviksi? Miksi Pentexin?
Se, mitä ei hyvin tunneta, voi olla myös kiehtovaa. Etenkin jos vanhemmat pitävät kiinni tiedosta välttääkseen nuorison korruptoitumisen, sillä onhan se vaan parempi etteivät juniorit tiedä kaikkea.

Etenkin kun kerran hän oli ollut yksin ja häntä oli lähestynyt hahmo hämärässä tarjoten vaihtoehtoista työtä pentexin keskuudessa.

"Tule töihin Pentexille." lie snadi yksinkertaistus tuosta prosessista, jonka kautta joutui tekemisiin Pentexin kanssa. Kenties hahmolla oli siviiliammatti jonkun firman palveluksessa, ja firmasta alkoi saada enemmänkin etuja, sekä piiloviestintää/mainontaa/rekrytointia, jonka kautta siinä vaiheessa kun hahmolle valkeni, että firma, jonka palveluksessa työskenteli oli wyrmin kätyreitä, niin hahmo oli jo niin syvällä siinä, ettei edes halunnut irtiottoa firmasta tai kaikesta siitä hyvästä mitä se tarjosi. Tämän "siviiliammatti" voisi liittyä myös siihen, mitä muuta hahmo on kuin metsästäjä, ihmissusi ja tappaja, ts, mitä muita erityistaitoja hahmolla on.

Antaessaan asian hautua hetken aikaa, selvittäen lapsuutensa tapahtumia entistä ahkerammin, totuus valkeni. Nainen hänen heimossaan, hänestä eniten huolta pitänyt, paljasti hänelle totuuden itsestään. Tämä kertoi miten kaikki oli edennyt tuona kohtalokkaana yönä vuosia sitten, miten tämä oli jahdannut tytön isää/äitiä pyrkien estämään vahingon mitä se aiheuttaisi viattomille ihmisille. Saadessaan fomorinsa kiinni hän raivossaan tappoi tämän tytön silmien edessä. Jostakin syystä tyttö ei unohtanut suden näkemistä, toisin kuin selvinnyt vanhemmista.

Mikäli nainen oli se garou, joka surmasi hahmon vanhemman/vanhemmat, oli siis Raivotar, ja siis mustaturkkinen eikä harmaaturkkinen niinkuin alun tekstissä kerrotaan. Mutta tämä nyt on pelkkä detalji. Hm.. jotta paremmin sitoisi tuota naispuolista garouta ja tytön taustaa, miten olisi vaikka: tämä naispuolinen garou on tytÃn äiti, joka tappoi tytön isän tämän tultua wyrmin korruptoimaksi. Miksi äiti ei ottanut tyttöä huostaansa jo tuolloin? Kenties tapahtui jotain, joka veti heidät erilleen. Tyttö katosi Siperiaan, eikä äiti häntä enää löytänyt ennen kuin vasta aikuisena, ensimmöisen muutoksen jälkeen. Tämä lataisi huomattavan määrän angstia ja syyllisyyttä äidille, joka auttaisi selittämään myös sitä, minkä vuoksi ensimuutoksen läpikäynyt tyttö hyväksyttiin niin helposti ja nopeasti raivottarien joukkoon. Tuo "jostain syystä" tuolla selittyisi sillä, että tyttö oli verensukuinen.

Nainen pahoitteli ja uskoi selkeästi ettei vihaa kannettaisi, sillä olihan kyse kuitenkin banen valtaamasta ihmisestä. Tämä ei kuitenkaan kiinnostanut tyttöä pätkääkään, vaan kyselemättä hyökkäsi garoun kimppuun hopeisen veitsen kera. Epäonnistuen kuitenkin yrityksessään kostaa, naisen ollessa tätä voimakkaampi. Onnekseen tämä kaikki tapahtui kuitenkin keskellä metsää, jossa ei ainakaan välittömässä¤ läheisyydessä ollut muita susia. Haavoittuen ja haavoittaen naista, tyttö pakeni yön pimeyteen huutaen ja vannoen vihaansa kuulle ja maailmalle. Hän tietäisi mihin mennä ja mitä tehdä, hän ottaisi pentexin tarjouksen vastaan. Kehenkään ei voisi luottaa koskaan, mutta heidän avullaan kosto olisi vielä toimiva.

Kenties tuo entiteetti, joka korruptoisi ja jonka palvelukseen menisi ei välttämättä olisi Pentex minkäänlaisena monoliittisena blokkina, vaan pikemminkin yksilöt, jotka ovat suoraan tai mutkan kautta pentexin palveluksessa. Tahojen yksilöiminen ja eritteleminen on oiva väline stereotyyppisten instanssien muuttamisessa enemmän pelikelpoisiksi.
Werewuffeen tutustumattomalta tosiaan ihan hyväksyttävää. Korvataan "pentex" jokaisesta tekstin kohdasta jollain niistä pienempien firmojen nimistä ja tyyli muuttuu välittömästi paremmaksi. ;)

Dotit:

Attributes

Physical: Strength [powerful] 4, Dexterity [catlike reflexes] 4, Stamina [tough] 4
Social: Charisma 3, Manipulation 3, Appearance 3
Mental: Perception [keen-eyed] 5, Intelligence 3, Wits [think fast] 4

Abilities

Talents: Alertness 3, Athletics 3, Brawl 3, Dodge 3, Intimidation 3, Primal-Urge 3, Streetwise 2, Subterfuge 3.
Skills: Firearms [sniping] 4, Leadership 3, Melee [whip] 4, Performance 3, Stealth 2, Survival 3.
Knowledges: Enigmas 3, Investigation 2, Linguistics 2, Medicine 2, Politics 2.

Advantages

Backrounds: Resources 3, Fetish 3 [Blisterwhip], Totem 4, Aquisitions 5, Contacts: Pentex 2

Gifts: Heightened Senses lvl 1, Scent of the True Form lvl 1, Master of Fire lvl 1, Resist Toxin lvl 1, Resist Pain lvl 1, Sense of the Prey lvl 2, Wyrm Hide lvl 2, Doppelganger lvl 3, Coup de Grace lvl 3, Tonques lvl 3

Renown (Permanent/Temporary):

 • Strength (Beast-of-War) 2/3
 • Corruption (Eater-of-Souls) 6/6
 • Cunning (Defiler) 2/0

Renown requirements for next rank: Strength 3, Cunning 8, Corruption 4.

Rage: 6
Gnosis: 3
Willpower: 5

Kielet: [Venäjä], Kreikka, Englanti

Fetissi: Blisterwhip on voimakkaan pahanhengen suomuisesta ja piikikkäästä lonkerosta tehty härkäruoska, joka erittää kaiken aikaa syövyttävää myrkkyä koko neljän metrin pituudeltaan, paitsi paksummasta päästään, johon on tehty kädensija nyljetyn vihollisgaroun nahasta. Ruoska tekee Str+3 aggravated vahinkoa. Sen sivallukset ovat niin tuskaliaita, että aiheuttavat x2 wound penaltyt.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped