Kysymyksessä on sangen iso peliporukka, joka tuo aikataulukomplikaatioita hyvin paljon. Tämä on varmaan ihan ymmärrettävää, kun kaikki ovat aikuisia ihmisiä joilla on omat menemisensä ja tulemisensa. Ei hätiä mitiä: Jos Deadlandsin keskiverto tarinaformaatti on semmoisen lyhytkertomuksen oloinen, voidaan pelaajien poissaoloihin tiettyyn pisteeseen asti suhtautua olankohautuksella. Sanoisin että peliporukka on "täysivaltainen" (parempaa sanaa hakiessa), kun läsnä on kolme pelaajaa ja pelinjohtaja. Elikkäs, jos matriisissa on yhden päivän kohdalla vähintään neljä plussaa, on peli silloin mahdollista pelata.

Pelin suurempaa tarinajuonta ei kuitenkaan kannata pelauttaa eteenpäin, jos yksikin pelaaja puuttuu. Eli sanotaan nyt vaikka näin että kun tiedossa on pelaajavajaa sessio, keskittyy tarina sellaisiin pienemmän skaalan seikkailuihin, ja maailmaa pelastetaan pienempinä palasina. Kun kaikki ovat läsnä edetään ratakiskoilla sitten ainakin yksi pysäkinväli, ja päämääränä on tuoda peliin jotain suurempaa ja keskeisempää sisältöä.

Entäpä nuo soolopelit? Sanoisin, että voin vetää soolosessioitakin, kunhan niiden kanssa ei tarvitse kaikkia lämpimiä kesäpäiviä kulutella. Pidän soolopeleistä sekä pelaajana että peejiinä aika paljon, mutta jo etukäteen on parempi varoittaa, että nämä sessiot ovat sitten hyvin paljon asioilla fiilistelyä ja sen semmoista, ja ajankulultaan *hitaita*, ettei kamppanjan yhteinen peliaika pääse heittelemään liiaksi.

Keskustelua ja ehdotuksia aiheesta, kiitos.

Minkälaisia asioita soolossa olisi kiva pelata? Entä minkä henkistä näiden pienempien pelaajavajaiden pelien pitäisi teidän mielestä olla?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped