Rouva Isabella von Brauer

Isabella saapui Bostoniin Margeryn valtakauden viimeisinä vuosina, ja oli tuolloin vielä nuori vampyyri. Hänen luojansa, newyorkilainen Aston von Brauer, lähetti Isabellan ostamaan erään edesmenneen liikemiehen kuolinpesästä pronssisia taideteoksia, joita ei tuolloin vielä osattu arvostaa niiden syntyperän vuoksi. Ikävä kyllä nämä intiaanireliikit ehdittiin sulattaa ennen Isabellan saapumista, eikä hän koskaan uskaltanut palata takaisin New Yorkiin ylellisen arkipäiväisten, kaikkia kartanoita koristavien, pronssi-kupariseosvaasien kanssa. Ilmeisesti Isabella ei ollut vielä omilla jaloillaan New Yorkissa, sillä niin helposti hän päästi irti sekä luojastaan että kotikaupungistaan.

Satakunta vuotta Bostonissa on karaissut Isabellasta itsenäisen ja kunnioitetun Laadun Kaltaisen. Hänen klaaninsa on Daeva, joskin uskotaan että jossain käänteessä hän on (kenties vastoin luojansa toivomuksia) liittynyt varsinaiseen Von Brauer verilinjaan. Merkit viittaavat siihen – legendaarisen suvun maneerit ovat tallentuneet naisen olemukseen: Yltiövarovainen askellus, ikään kuin yksikin harha-askel voisi tuhota jotakin arvokasta; samanaikaisesti niin poissaoleva kuin eksentrisiin pikkuyksityiskohtiin kiinnittyvä katse; hiljainen alttoääni, joka ei ole ihan kuiskaus, mutta sisältää väreen joka viittaa siihen, että hän tietää salaisuuden keskustelukumppanistaan; ja ennen kaikkea, alati uusia elämyksiä hakeva kosketus – rohkea tapa tunkeutua toisen Kaltaisen henkilökohtaiseen tilaan, anteeksiantamatonta kelle tahansa muulle paitsi aidolle Von Brauerille.

Mutta kyllä se kokematon ja viaton nuori Isabella, tai Isé, kuten häntä kutsuttiin neitinä, vielä harvoin nostaa arasti päätään. Uskomaton Herra Wu elää viharakkaussuhteessa tämän ancillan kanssa, tuttavallisesti nolaillen Isabellaa elysiumeilla, kutsuen häntä yhä Iséksi. Jostain syystä kaikki Wu:n sanat purevat suoraan Isabellan suojien läpi – ja hän jää haukkomaan henkeään. On varsin selvää, että heillä on enemmän yhteistä historiaa kuin mitä ensi näkemältä voisi uskoa. Isabella seuraa aktiivisesti muotia, juoksuttaen palvelijoitaan New Yorkissa ja vielä kauempanakin katsomassa, että missä mennään. Hyvin yksityiskohtaisesti he palatessaan kuvailevat vaatteiden uusinta leikkausta, parfyymin uusinta tuulahdusta ja sitä kaikkein uskaliainta sivistyssanaa jota näiden hienompien kaupunkien ylhäisöt käyttävät, ja näille tilaisuuksille Isabella usein emännöi elysiumin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped