Boston - Throne for Three

Omia sääntöjä

Tässä kampanjassa käytössä olevia muutoksia Vampire: The Requiemin sääntöihin.

Ruutinoppa

Tuliasetta käytettäessä yhden nopan dice poolista tulisi olla muista väriltään erottuva. Tätä "ruutinoppaa" käytetään muuten niinkuin se olisi normaali dice poolin noppa, mutta sen tuloksella 1, tuliase käyttäytyy arvaamattomasti. Mikäli hyökkäys onnistuu ja ruutinopan tulos on 1, jokin aseessa menee vikaan, eikä sitä voi enää ladata uudestaan ennen korjaamista. Mikäli hyökkäys epäonnistuu ja ruutinopan tulos on 1, ase leimahtaa voimallisesti ja pakottaa paikalla oleville kaltaisille rötschreck-heiton. Mikäli heitto on chance die, ase räjähtää pakottaen paikalla oleville kaltaisille rötschreck-heiton ja tekee aseen perusvahingon noppia vahinkoa aseen kantajalle.

Downtime-XP

Hahmo saa jokaiselta vuodelta downtimeä kokemusta seuraavasti:

  • Neonate (0-50 vuotta): 2/vuosi
  • Ancilla (51-150 vuotta): 1/vuosi
  • Elder (151+ vuotta): 0.5/vuosi

Meriittikierrätys

Ajan kulumisen myötä menetetyt meriitit palaavat expan muodossa pooliin, mikäli kysymyksessä on tilanne jonka voi selittää kokemuksen karttumisella silkan laiminlyönnin sijaan.

Passive buffin'

Mikäli hahmo käyttää bloodbuffausta passiivisesti, eli tilanteessa jossa noppia ei heitetä, saa hahmo jokaista poltettua veripistettä kohden yhden nakkulan kyseistä ominaisuutta. Buffaus vaikuttaa ainoastaan yhteen selkkaukseen, aivan kuten tavallinen buffaus lisää noppia vain yhteen heittoon.

Willpon palautuminen

  • Kun aikaa edellisestä pelistä on ingame enemmän kuin päivä-pari, hahmo saa takaisin tahdonvoimaa antamalla tarinallisen selityksen ja heittämällä Resolvea. Hahmo saa takaisin successien määrän willpoweria.
  • Kun edellisestä pelistä on aikaa enemmän kuin viikko-pari, hahmo saa takaisin tahdonvoimaa antamalla tarinallisen selityksen ja heittämällä Resolve+Composurea miinus kuukausittaiset menonsa (lähinnä renkien ruokkiminen, siis). Hahmo saa takaisin successien määrän willpoweria.
  • Kun tarina loppuu, hahmo saa takaisin tahdonvoimaa antamalla tarinallisen selityksen ja heittämällä Resolve+Composurea miinus kuukausittaiset menonsa +2. Hahmo saa takaisin successien määrän willpoweria.
  • Kun kausi loppuu, hahmo saa takaisin kaiken käyttämänsä tahdonvoiman.
  • PJ voi halutessaan määritellä näihin heittoihin muuttujia (-5 - +5), sen mukaan miten yleisesti kaupungissa on asiat.

The Beast

Tyhjä Beast Sheet täällä

THE BEAST
Character Name:Varney the VampireBeast type:The Hunger
Beast Pool:ooooooooooResolve+Composure:oooooooooo
 
Beast Urges:
Frenzyoooooooooo
Rötschreckoooooooooo
Wassailoooooooooo

Uutta termistöä Beast Pool, Beast Type, Beast Urges ja Beast Player. Beast Pool on 10 - hahmon humanity. Beast Type kuvastaa pedon "luonnetta", eli minkälaiseen frenzyyn ko. peto menee kaikkein todennäköisimmin. Beast Urges ovat mittarit ärsykkeille. Beast Player on pelaaja, jonka hallussa Beast on (ollen siis eri pelaaja kuin hahmon varsinainen pelaaja). Tämä pelaaja pelaa oman hahmonsa lisäksi toisen pelaajan hahmon petoa. Aina kun vampyyri on tilanteessa, jossa frenzy-ärsyke on läsnä, pedon pelaaja laittaa ruksin relevantille riville. Pedon pelaaja voi käyttää näitä rukseja noppapoolina yrittäessään pakottaa hahmoa frenzyyn. Pedon pelaaja voi yrittää pakottaa hahmon frenzyyn milloin vain. Hänen noppapoolinsa vastustetussa heitossa hahmon resolve+composurea vastaan on kerätyt ruksit yhteensä, kuitenkin maksimissaan yhtä kuin Beast Pool. Tämä tarkoittaa, että kannattaa yleensä kerätä riittävästi noppia; yhden nopan frenzyyn pakottamisen yritys on silkkaa ajanhukkaa. Tilanne, jossa hahmoa pakotetaan frenzyyn kannattaa myös valita tarkasti sen mukaan, mikä on dramaattista, siistiä, hahmoon sopivaa, jne.

Mikäli frenzyyn pakottaminen onnistuu, se urge, jossa on eniten rukseja määrää millainen frenzy astuu voimaan. Mikäli ruksit ovat tasan, se urge, jossa on eniten pysyviä merkintöjä astuu voimaan. Mikäli pinnat ovat vieläkin tasan, pedon pelaaja saa valita hahmoon ja tilanteeseen parhaiten sopivan frenzyn tyypin.

Pedon pelaaja voi myös olla pakottamatta frenzyä ja kerätä sen sijaan pysyviä pisteitä urgeihin; jokainen 10 kerättyä merkintää muuttuu yhdeksi pysyväksi. Tuohon yllä olevaan lomakkeeseen merkitty tummempi ympyrä kohdassa Wassail on em. kaltainen pysyvä merkintä ja määrittää samalla Beast Typen The Hungeriksi. Muut kaksi tyyppiä ovat The Beserk, ja The Red Fear. Pysyvien merkintöjen kokonaismäärä ei voi ylittää Beast Poolia. Mikäli hahmo nostaa humanityään, Beast Pool laskee ja myös isoimmasta pysyväis-urgesta katoaa merkintä.

Kyllä, tämä tarkoittaa, että Humanity 10 -hahmon Beast Pool on 0, eikä urgeissakaan siis voi olla pysyviä merkintöjä.

Kun Pedon pelaaja yrittää ja epäonnistuu frenzyyn pakottamisessa, yksi merkintä isoimmasta urgesta poistetaan. Kun Pedon pelaaja onnistuu, kaikki pallurat isoimmasta urgesta (poislukien tietty pysyvät) poistetaan.

Noppapooli-modifierit kuten "Hungry" muuttuvat merkinnöiksi relevantissa mittarissa. Hahmo, joka herää nälkäisenä toisin sanoen aloittaa ruksilla rivillä Wassail. Ko. "nälkäinen"-merkintä luonnollisesti poistuu, mikäli hahmo lakkaa olemasta nälkäinen. Päivän lepo poistaa humanityn verran merkintöjä.

"Frenzyllä ratsastaminen" jne. toimivat kuten ennenkin.

Fighting Style - meriitit

World of Darkness perussääntökirjan FS meriitit "Kung Fu" ja "Boxing" korvataan seuraavilla meriiteillä. Muut FS meriitit poistetaan kokonaan, ja minkä tahansa hahmon pätevyyttä käsirysyssä kuvataan vain ja ainoastaan atribuuteilla ja kyvyillä.

Fighting Style: Hard (o - ooooo) Agressiivisten kamppailulajien taitajat, sekä henkilöt jotka osaavat käsirysyssä olla poikkeuksellisen tehokkaita ja julmia. Jokainen piste tätä meriittiä vähentää vastustajan defense-arvoa yhdellä hahmon paljain käsin suoritettua hyökkäystä vastaan. Tämä meriitti ei vaikuta kohteen defenseen hyökkäyksen jälkeen.

esim. Arska, jolla on FS:Hard oo hyökkää Jusin kimppuun, yhdessä Eskon kanssa, Varjoisalla Kujalla (tm). Jusilla on defense 3. Arskan hyökkäystä vastaan Jusilla on kuitenkin defense vain 1. Arskan lyötyä, on Eskon vuoro piestä Jusia. Jusin defensestä vähennetään yksi Arskan hyökkäyksen jäljiltä, aivan kuten tavallisestikin, joten Jusin defense on 2 Eskon hyökkäystä vastaan.

Fighting Style: Soft (o - ooooo) Pehmeiden kamppailulajien osaajat, tai henkilöt jotka vain ovat tottuneet väistelemään iskuja poikkeuksellisen hyvin. Jokainen piste tätä meriittiä nostaa hahmon defense-arvoa yhdellä kaikkia häneen kohdistuvia paljain käsin tehtyjä hyökkäyksiä vastaan. Mikäli hahmo käyttää toimintonsa dodge-manööveriin, lisätään meriittipisteet hänen defenseensä vasta tuplauksen jälkeen.

esim. Esko, jolla on FS:Soft ooo, tulee Jusin ja Estebanin yllättämäksi Varjoisalla Kujalla (tm). Esko päättää tehdä kaikkensa välttyäkseen harmilta, joten käyttää toimintonsa väistelyyn. Hänen defensensä on 2, mutta dodgesta johtuen se on 4. Tähän lisätään vielä hänen meriittipisteensä, jolloin ensimmäisestä hyökkäyksestä vähennetään 7, ja seuraavasta 6 noppaa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped