Artikkeli Amberin äänessä.

Jatkoa Vallankumousnumerolle

John Sterdechin aloittaman vallankumouksen seurauksena kuningatar Hyvälempi päätti pitää kaikessa hyvyydessään yleisen kokouksen ja keskustelutilaisuuden aiheesta. Tilaisuuteen päästettiin kaikkien ihmeeksi muitakin kuin sukkanauhojensa kanssa aamuisin painivia pönöttäjiä ja kikattelevia aatelisneitoja.

Sterdechin kannattajat saivat jopa puheenvuoroja, mikä herätti vielä enemmän yleistä hämmästystä. Kukaan ei tosin tiennyt mistään mitään, kun itse demokraattisen ajattelun isä ei pelkuruuttaan kyennyt saapumaan paikalle vastaamaan teoistaan.

Kolmen laiskan puheenvuoron jälkeen, kun pyylevä Farles oli haukkunut kaikki tavalliset kansalaiset tyhmiksi, lihaviksi, juopotteleviksi ja ajattelukyvyttömiksi madoiksi, kuningatar päätti keskustelun ja ilmoitti kertovansa päätöksestään myöhemmin.

Joidenkin päivien kuluttua kaikkia lyötiin puulla päähän, kun kuningatar ilmoitti sallivansa rakentaa demokraattisen hiekkalaatikon kansalle. Lihava, laiska kansa saisi leikkiä 'alahuoneella' ja elitistit päättää 'ylähuoneella'. Pääministeriksi valittiin yksimielisesti kuningattaren toimesta itse herra Sterdech, jonka tehtävänä olisi tästä lähin hoitaa kaikki tärkeimmät valtiota koskevat tehtävät ja toteuttaa käytännön uudistukset. Tehtävästä kieltäytyminen johtaisi karkotetuksi tulemista Amberin valtakunnasta kuolemanrangaistuksen uhalla, ja Sterdechin juhlallista julistamista "demokratian petturiksi".

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped