Juttu Amberin äänessä.

John Sterdechin haastattelun perusteella kirjoitettu.

Kuningattarelta valta pois, sanoo John Sterdech, mutta ei tässä ole kyse vallankaappauksesta. Hänen esityksensä mukaan kaikki täysikäiset saisivat päättää siitä kuka hallitsisi amberaattia, jossa päätökset tehtäisiin. Lehdistön pitäisi olla vapaata, aivan kuin se ei tälläkin hetkellä sitä olisi - Amberin ääni kertoo vapaasti aivan mitä se tahtoo, kommentoi asiaa päätoimittaja Mortimer Crowder, eikä kukaan ulkopuolinen ole ikinä sen toimintaan vaikuttanut.

John Sterdech kertoi käyneensä hiilikaivoksessa ja järkyttyneensä pahasti sen tapahtumista, hän kun syntyi kultalusikka suussa eikä ole ikinä tiennyt mitään oikeiden ihmisten elämästä. Tämä inspiroi hänet yritykseensä muuttaa koko Amberin valtarakennetta. Kaivoksista pitäisi äänestää eli kerätä kansalta ääniä, sanoo hän, sillä kuningatar nauroi lasten kärsimykselle, kuten herra Sterdech sanoo.

Valta on kumottavissa, sanoo Sterdech, joka esittää että ihmiset perustaisivat puolueita, jotka ajaisivat heidän asioitaan. Kansa päättää, sanoo Sterdech, joka aikoo myös asettua ehdolle tulevissa vaaleissa, joissa valitaan päättäjiä. Sterdech sanoo: Kuningattaren on alistuttava.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped