Helmi Lost Coastilla

Erastus 31. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

Villisikojen kaatuessa Aldern hehkui hekumasta, ja julisti että vRuosteisessa Tikarissa on tarjottava illalla kaikelle kansalle villisikapaistia. Matka kävi ratsain takaisin kohti Hiekkasärkkää, mutta muurilla Viattomat luovuttivat hevoset Aldrnin palvelusväelle ja lähtivät tekemään tutkimuksia paikasta josta oli kiivetty hautuumaalle ja viety papin ruumiin jäänteet. Polku jatkui niitystä vuoreen metsään, seuraten jeoenuomaa. Lopulta kuitekin vaikutti että joukkio, kenties reilu puolitusinaa hiittä ja yksi kevyesti nahkakengissä vaeltanut olento olivat nousseet kohti Ravenroostin kivistä ylänköä. Jäljityksestä luovuttiin.

Hiekkasärkän torilla Valerie kuuli nuoren pojan valittvan äänekkäästi väyseelle äitillee, kummituksesta joka asui vaatekaapissa Äiti tiuskaisi vaan, että viime aikaiset tapahtumat ovat saaneet pojan ja pienen Petal terrierin suunniltaan. Valerie kertoi tarinan muille, ja päätettiin että ehkä pojan tiedot tulee ainakin tarkistaa ja perhettä lähdettiin etsimään uudestaan. Toisaalta paiaklle asteli kevyesti viehettävä nuori Shayliss Vinder, joka oli iskenyt silmänsä Zledurkkiin, hänellä oli kohtuuton tehtävä hävittää rotat kauppalan kellarista ja hän ehdommasti tarvitsi muskeleita avuksi. Zledurk ei saanut silmiään irti Shaylissin... silmistä ja lähti tämän matkaan..

BArettien perhe löydettiin pian poistumassa torilta Junker's Edgen suuntaan. Rouva, kahden nuoren lapsen äiti Amele Barett myönsi että poika Aeren on hiisihyökkäyksen jälkeen ollut hermona ja pelkäävän huoneensa vaatekaappia suunnattomasti, niin että Petalkin räksyttää yötä myöten. Puolisonsa Alergast on kuitenkin tarkastanut kaapin ja siellä ei ole mitään vaatekappaleita pelottavampaa. Sovittiin että Viattomat tulevat tekemään uuden tarkastuksen, jotta Arenin mieli saadaan rauhoitettua. Amele jäi lajittelemaan ostokset ja valmistamaan sitruunalimondia, Verahin kompastellessa mekkonsa helmaan pyöriessä'än äitinsä luona. Aerenin tehtäväksi jäi osoittaa todellakin pelottavan oloinen vaatekaappi, joka oli täynnä jos minkälaista vaatepidikettä, mutta myös ryöppy kenkiä ja muuta kangasta sen pohjalla. Valerie lähti ryömimään ja koputtelemaan kaapin alaosan rakenteita ja hän läysikin oudosti vääntyneen ja pureskellun laudan. Työntäessään otsansa aukkoon joku iski pimeydestä mutta epäonnekseen mursi tikarinsa samaan lautaan joka pamahti tielle.

Valerie perääntyi ja selitti tapahtuman, mutta samalla aukosta hyppäsi ulos mielipuolinen hiisi, nyt samainen laudanpätkä kädessään vihaisesti heiluen. Valerin synkkäjulistus ja eturivin määrällinen ylivoima olivat liikaa ja pian hiis raakalainen olöi surmattu! Amele ja koko perhe oli järkytyksestä ja helpotuksesta suunniltaan. Onneksi juoma oli raikasta. Lehti toimitti gobliinin ruumiin tallille Daviren Hosk hyvitti ruumiista ja erityisesti korvista hevosille viikon ilmaiset hoidot. Rufus päätti nyt hevosmiehenä palata päiväseltään kasvattipariskuntsa Grumpin maatilalle, jos wanha isäntä Master heti pyysi apua lannaluonnissa, mutta emäntältä lohkesi niin suukko poskelle kuin omenapiirakkakin. Valerie taas lähti etsimään Zledurkkia..

Zledurk saatettiin Shaylissin toimesta kauppalaan, mutta takaoven kautta ja ripeästi kellariin. SIellä oli rauhallista ja tarkemmat tutkimukset paljastivat vain siroja hiiren papanoita. Shayliss riisuitui shaalistaan ja ehdotti tutkimuksien jatkamista peremmältä, josta löytyikin miellyttävä lemmensoppi. Kiihkeän, mutta lyhyen lemmen jälkeen yläkerran ovi aukesi ja itse isäntä Ven Vinder marssi kellariin raskaassa kantamuksessaan. ZLedurk onnistui jotenkuten ryömimään kaapiien ja laatikoiden väliin epämukavasti mutta kun Ven jatkoi peremmälle keksi hän uuden suunniotelman! Hän hyppäsi pystyyn ja huusi "missä ne saatanan rotat on!" vaikuttava suurkirves kourissaan, paidatta mutta valmiina tositoimeen. Ven häkeltyi tästä suuresti, ja kun ilmeni että Shayliss oli toimeksiannon antanut hän lähti vikkelään etsimään tätä päärakennuksesta. Sinä aikana Zledurk ja Shayliss livahtivat takaovelle, jossa pääsi helpottunut kikatus..

Tovia myöhemmin Zledurk ja Valerie kohtasivat Hagfishissä, jossa juotiin helpottava ja jaettiin päivän koettelemuksista. Illan tullen väki pakkaantui Ruisteiseen Tikariin jossa herkulliset villisiat valmistuivat hitaalla tulella ateriaksi kymmenille. Lopulta illan viiletessä viralline vastaanotto alkoi ja siat nousivat yksitellenm tarjoilutiskille muun höysteen kanssa kaikelle väelle syötäväksi. Paikalle päätyviät niin Grumpit, Vinderit, Barretit kuin yksinäinen Hoskkin. Puhumattakaan isännän elkein illokoivasta Aldern Ketunratamosta. Ilta oli täydellinen menestys, lukuunottamatta Ameikon isää Lonjikua joka saapui paikalle kutsumnatta ja hyvin päättäveisenä ja pian vihaisena tyttärensä Meikon elkeistä. Ameiko hätisti vanhan vihaisen miehen päättäväisellä kauhan mäjäytyksellä matkoihinsa, saaden kuitenkin vastapalloon ikävän muistutuksen äitinsä kohtalosta tuossa julmassa avioliitossa. Lehden ja Valerien tuki otettiin vastaan ja pian jo huumori lensi ja juhlat jatkuivat täyttä häkää. Illalla Valerie veti performanssin kaapissa kyhjöttävästi hiidestä, AMeiko kertoi lisää isänsä ja sukunsa surkeista väleistä ja Aldern pyysi Valerien tanssiin.. Shaylissin ujuttautuessa syvemmälle Zledurkin kainaloon..

NPC:t

 • Abstalar Zantus - Hiekkasärkän uuden mahtavan temppelin pääpappi
 • Aldern Ketunratamo - varisialais verinen nuori aatelinen, sekä urhea koiransa Milo
 • Ameiko Kaijitsu - Ruosteisen Tikarin (37) eksoottinen omistajatar
 • perhe Barett - ihastuva perhe Alergast sekä Amelie ja lapset Aeren ja Verah, jonka vaatekomerossa pahaksi onneksi eleli villi gobliini
 • Brodert Quink (8.) - Wanhan valon ja muinaisen Thassilonian pseudo(?)tutkija
 • Bethana Corwin - ruosteisen tikarin puolituis tarjoilija, Ameikon oikea käsi
 • Belor Hemlock - Hiekkasärkän jäyhä shoantinverinen sheriffi
 • Cyrdak Drokkus - Hiekkasärkän teatterin (23) nerokas ja karismaattinen johtaja
 • Das Korvut - äkkipikainen alkoholisoitunut keski-ikäinen mies, mutta ehdottomasti paikkakunnan paras seppä. Menetti vaimonsa (24.) ja poikansa (26. ja viimeinen uhri) Chopperille
 • Daviren Hosk (38.)- gobliineja henkeen ja vereen vihaava vanheneva tallin pitäjä
 • Ezekiel Tobyn - Hiekkasärkän palaneen kappelin hengellinen johtaja, joka kuoli palossa
 • Kendra Deverin - Hiekkasärkän arvostettu pormestari
 • Lonjiku Kaijitsu - ikävä aatelinen, pahaksi onneksi Ameikon isä
 • Shayliss Vinder - viehättävä utelias nuori neito, jossa on ikävää vain hänen isänsä Ven

The boar hunt

 • two boar carcases, with many custs and bruises feasted on!

Foxglove's gratitude

 • 40gp
 • horses

Swallowtail festival

 • minor trinkets and few copper pieces

Chopper's island

 • small bag of bones and chewed teddy buried next to mother
 • two eben gemstones, total 20gb

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped