Wanha Korvosa kärvistelee

Gozran 15. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Laorin naurun ja Kragman rutinan loitotessa, Susi ja Randall kiinnittivät huomionsa ulos, jossa rif-raf väki oli jo aloittanut ryöstelyn keisarinsa tuskin vuodettua kuiviin. Sisällä diplomaatit käänsivät katseensa Salvator Huudahdukseen, jonka alakuloinen kurja olemus heräsi kuitenkin eloon, kun sekä Neolandus että Vencarlo mainittiin. Taiteilijalla oli vain yksi pyyntö, paeta ensin tältä kirotulta saarelta hankkiutuakseen useiden ystäviensä/faniensa turvaan kantakaupungille.

Ryöstelijöistä huolimatta matka keisarin areenalta päätyi suuremmitta välikohditta kanavalle ja maagisesti sen yli. Harmaiden neitojen partioiden ja yöllisen liikkumiskiellon takia kuljettiin Ridgefieldin syrjäkujia, kunnes Salvator tunnisti paikan ja erään ystävänsä, tahi faninsa asuvan muutaman korttelin päässä. Rauhallisella puutarhapalstalla hän aloitti kertomuksensa, odottamattomasta ystävyydestä Neoladuksen kanssa jo ennen tämän hovi vuosia, ja vieläkin odottamattomammasta saapumisesta verisenä ja myrkytettynä hänen asuntonsa ovelle, yönä jona kuningas oli kuollut ja muusa karannut! Kun Neolandus voimistui seuraavana päivänä, Salvatorin asumus todettiin turvattomaksi kaupungin vaarallisemmalle miehelle, joka oli huomannut kuningattaressa tapahtuneen muutoksen jo ennen kuninkaan sairastumista. Salvatorin lukemattomista ystävistä päädyttiin Arkonoihin, jotka asuvat armoitettua elmää Fort Korvosassa omassa jännittävässä palatsissaan. Kun pari viikkoa myöhemmin Neolanduksen jalanjälkiä seurasi miekkamestari Vencarlo, meni tovi ennen kuin Salvator uskalsi luottaa tähän tarpeeksi, paljastaakseen Neolanduksen sijainnin. Nyt myös miekkamestari oli kadonnut, mutta Salvator oli varma että Pettyneet löytäisivät vahvoja liittolaisia Arkonan vaakunan alta.

Pettyneet eivät olleet ihan yhtä toiveikkaita Salvatorin jätettyään, vaikuttihan että heidän operaationsa olivat kenties hieman vaikeuttaneet Arkonoiden bisneksiä, puhumattakaan edesmenneestä miehestä nimeltä Pikkuhämähäkki! Olisiko diplomatia edes mahdollisuus? Lepo kuitenkin siunasi nämä epäilykset, Milezzan korttien tukiessa - vain Zeevan mustan kissan antaessa vastalauseensa!

Toivio matka takaisin Wanhaan Korvosaan alkoi tutuin keinoin. Sillanedustan palautuminen kirkkaan auringon alle helpotti hieman, mutta järkytykseksi Arkonoiden portit odottivat aukinaisina. Sen vartijat toivottivat tulijat tervetulleiksi, tapaamaan perheen edustjia avoimin käsin ja kunnioittamaan suvun omaisuutta. Pitkä kävely puistomaisen pihan läpi oli viihtyisä ja lähestyvä palatsi ällistyttävä vudraraisessa eksoottisuudessaan.

Etuoven Pettyneille aukaisi oikea aikaisesti itse majordomo Carnochan, joka tarjoili ensin monipuoliset juomat ja välipalat. Taitelijan suosituksen kuullessaan hän lähti etsimään isäntäsisarusparia. Suden käsiteltyä ja muiden korjatesa posliinia matolta saapui paikalle ensin isäntä Glorio Arkona. Hän ylisti sanoin kuningatarta, mutta piilokielellä ja mielenmagialla selvitti Pettyneiden kriittyyttä ja valmiutta uuteen monarkiaan. Glorio joutui myöntymään, että tosiaan Neolandus oli heidän vieraanaan (jopa kuningattarelta piilossa!), kun joukkoon asteli viehkeämpi puolisko sisaruksista - Meliya. Keskustlu alkoi edetä nopeasti, myös Vecarlo oli napattu kiinni tämän hiipiessä palatsiin ja molemmat miehet olivat sijoitettuna Akkonoiden myyttiseen muuttuvaan labyrinttiin. Lopulta peli oli selvä, Pettyneiden viimeine testi keisarin surman ja Sillanedustan painajsiten karkotuksen jälkeen, oli vapauttaa Neolandus (ja tehdä mitä lie Vencarlolle). Sen jälkeen voitaisiin puhua politiikkaa! Toisaalta sitä ennen ei ollut luvallista hylätä Arkonoiden vierainvaraisuutta, mukanaan tieto Neolanduksen olinpaikasta, Meliya painokkaasti huomautti.

Carnochan velvoitettiin saattamaan Pettyneet labyrintin suulle, läpi ensin vudralaisen sademetsäisen sisäpuiston, marmorielefantin vatsan alta kierreportaisiin ja kosteaan maanalaiseen sammalpuutarhaan, korkealla maanalaisen meren poukaman yllä. Ilmatilaa halkoivat köysisillat, kunnes Carnochan kesken kaiken pysähtyikin penkereelle, taidokkaasti sormilla hakien salakahvan ja avaten tien nyt kaarteilevaan kapeaan luolaan..

 • Asnaan Sharoosh - vudralainen mieltymysten palatsin Rook's Roostin valtija
 • Avigail - Edesmenneen kirjakauppias Giorgion järkyttynyt ja väsynyt tytär
 • Carnochan - Arkanoiden majordomo, eli vieraanvaraisuuden mestari
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa.
 • Dharga, Zeranin Lammin aikainen ystävä, varasialaisverinen lievä hulttio, liikkunut Zuruksen ja Jeminan kanssa
 • Diogorgio - Sillanedustan menestynyt mystisten opusten ja sarjakuvien kauppias Winding waystä
 • Esmeralda - Viamiosin Suudelman ystävällinen keittäjätär.
 • Frell Tann shiver addikti ja hanslankari, Magistrate of Commerce Garrick Tannin veljenpoika
 • Glorio Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, raamikkaampi sekä diplomaattisempi puolisko
 • Guttermaw - sammakkomainen vismainen hydrodaemon, joka suojeli Hämähäkki Neuvoston piilopirttiä
 • Kragma Xenguth - Zon-kuthoniitti, paikallisen osaston trditionaalinen päämies, mukana aina myös ketjuseuralainen
 • Laori Vaus - Zon-kuthoniitti, jonka herkkä mieli mutta poikkeukselliset taidot ovat poikkeus armottomassa järjestelmässä
 • Madame Carrington - liikuntakyvytön tosinukkuja, Sillanedustan tietäjä tahi ennustaja
 • Maynard Colville - Madame Carrington särmä miespalvelija
 • Meliya Arkona - Arkonoiden hallitsijasisarusparin, kauniimpi sekä väkevämpi puolisko
 • Miriam - wanha rouva Polun Päässä, joka on kutsunut Pettyneet kotiinsa aina kun Wanhassa Korvosassa on alkanut olla liikaa ongelmia.
 • Moses Greeley - Hämähäkkien veljeskunnan shiver välittäjä ja trokari
 • Myra Lombroso - Hämäkin Veljeskunnan uskollinen papitar joka piilotteli merenalaisessa Mog-Latharin katedraalissa
 • Nahum Caligaro - Hämäkki veljeskunnan aiempi vetäjä ja Myran puoliso, joka katosi osa luopioista mukanaan joitakin viikkoja sitten.. mutta on jossakin pelottavan lähellä.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Surmattu/kadonnut heti kuninkaan kuoleman jälkeen
 • Sally Scrabblebones - yöhäkki, joka on piinannut Sillanedustan unia jo sukupolvien ajan, tuli ja surmasi bakun..
 • Salvador Huudahdus - mystinen groteski maalaustaiteilija, joka on mahtavassa maineessa kyseenalaisen ja julman taiteen ystävien joukossa. Nyt muusan kadottua mies on vain varjo.
 • Stainton Drune & assistenttinsa Cisir - Korvosan Magistate of Civic Order. Mukana Mog-Latharin löytymisessä? Kellariin hukutettu, vai pelkkä kuvajainen?
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Surmattu/kadonnut löydettyään todisteita Neolanduksen mahdollisesta olinpaikasta
 • Wanhan Laiturin Keisari - mies nimeltä Pilt Swastel, julma teatterin johtaja, josta taantui kuvottava kärpästenherra piinaamaan Wanhaa Korvosaa

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped