Wanha Korvosa kärvistelee

Gozran 7. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Uni tuli sikeänä, kun Desniitien kirja oli opsikeltu ja painajaisten hirviät olivat materialisoituneet ja sitten torjuttu. Mutta edes unessa ei ollut rauhaa, nyt ilman bakun suojaa kunkin Pettyneen uniin hyökättiin. Pahiten leikittiin Majikin peloilla, tämä näki Pikkuhämähäkin rakentuvan ja nousevan ylös hämähäkkiparvesta, johon tämä oli vaivoin vasta surmattu. Kuitenkin pahimmatkin unien piinaajat lopulta torjuttiin, mutta tajuttiin että uni täälklä ei tulisi enää antamaan lepoa. Jo enne kukon laulua purkaudttiin madame Carringtonin kovia kokeneesta kaupunkiasunnosta ja päätettiin etsiä uniovirituaalin tarveaineet. Vain tovin etsiskelyn jälkeen paikanneettiin sopiva mystisten ainesten kauppa "Odd ends and curiosities", jossa omistaja juuri nautti aamuteetään. Tämä kaivoi tottuneesti ison rykelmän tarveaineita, viniä, suitsukkeita ja kunniaakaasti Harmaalasta salakuljetettua ruumispälyä koko uurnallisen.

Nyt kun tarveaineet oli hallussa, oli syytä etsiä turvallinen lepopaikka ja jättää unenkiroama Sillanedusta - mutta vain hetkeksi. Majapaikkaa yritettiin etsiä Wanhasta Satamasta, mutta sen asukkaat olivat kuoleman pelokkaita muukalaisia kohtaan ja syykin selvisi kun kulman takaa marssi iso joukko aseistautuneita ja ylimielisiä Keisarin armoitettuja huligaaneja, keräämässä arvoesineitä ja vieraita keisarin iloksi. Painajaisista ja vastoinkäymisistä kettuuntunut Milezza ampui ensimmäisen rykelmän silmiin tähtipölyä, Sudella oli sudenpäivät pätkiä miehiä palasiksi ja Majik räjäytti yökkösavupommin joukon keskelle. Kaiken tämän armoitetut miehet kenties olisivat vielä kestäneet.. mutta Milezza kutsui myös lonkerot jotka repivät jälleen pari armoitetuista kappleiksi, viimeisten paetessa karjuen täyttä päätä tangentissa toiseen suuntaan.

Koska lepopaikan löytyminen anarkisesta ja sulkeutuneesta kaupunginosasta alkoi tuntua toivottomalta, Milezzan jodolla etsittiin kapein paikka josta ylitää Jeggare joki mantereelle. Magia lennätti koko konkkaronkan ulos kirotusta kaupunginosata, Suden epäluulosta huolimatta. Pettyneet muistivat leppoisan vietetyn yön Polun Päässä Miriamin luona, joten päätettiin ottaa viimeinen lyhyt kävely sinne. Miriamin koti paljastuikin taas paratiisiksi paikata vammoja, syödä ja levätä. Vain Suden todenmukaiset tarinat viime aikaisista koettelemuksista sai wanhan rouvan hieman jännittyneeksi.

Uusi päivä, päivä jona Sillanedustan painajaiset olivat päättyvä? Tällä kertaa maaginen siirtymä takasiin Wanhaan Korvosaan tehtiin vain pienellä Suden nurinalla. Käsitys Wanhan Sataman rappiosta tämän keisarin vallassa vahvistui, mutta länsi oli hoidettava ensin. Garrison Hillin suht rauhallisen kaupungin, kiitos Arkonoiden mahdin, kautta kiertämällä päästiin takasin toivottomaan Sillanedustaan. Koska rituaali tulisi toimittamaan sen portista kulkeneet lähelle univastineelista lokatiota, nopeasti päädyttiin että rituaali olisi tekemän madame Carringtonin lukaalissa. Sen todettiinkin tyhjentyneen täysin muukalaisista, koska bakun menetys oli selvästi kironnut nyt sielläkin nukkuvat. Vain kirjakauppiaan orpo tytär Avigail oli jäänyt itämään rouvastaan ja samalla kirjakaupastaan huolta. Voimaton madame ei malttanut odotta rituaalia, antoi siihen suurimman huoneensa eli oman päiväkammionsa. Hän sanoi myös että hänen valtansa oli suurempi painajaisten maassa, mutta ensin Pettyneiden oli löydettävä sinne tiensä.. Valmistelut rituaaliin aloitettiin.

 • Asnaan Sharoosh - vudralainen mieltymysten palatsin Rook's Roostin valtija
 • Avigail - Edesmenneen kirjakauppias Giorgion järkyttynyt ja väsynyt tytär
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa.
 • Dharga, Zeranin Lammin aikainen ystävä, varasialaisverinen lievä hulttio, liikkunut Zuruksen ja Jeminan kanssa
 • Diogorgio - Sillanedustan menestynyt mystisten opusten ja sarjakuvien kauppias Winding waystä
 • Esmeralda - Viamiosin Suudelman ystävällinen keittäjätär.
 • Frell Tann shiver addikti ja hanslankari, Magistrate of Commerce Garrick Tannin veljenpoika
 • Guttermaw - sammakkomainen vismainen hydrodaemon, joka suojeli Hämähäkki Neuvoston piilopirttiä
 • Madame Carrington - liikuntakyvytön tosinukkuja, Sillanedustan tietäjä tahi ennustaja
 • Maynard Colville - Madame Carrington särmä miespalvelija
 • Miriam - wanha rouva Polun Päässä, joka on kutsunut Pettyneet kotiinsa aina kun Wanhassa Korvosassa on alkanut olla liikaa ongelmia.
 • Moses Greeley - Hämähäkkien veljeskunnan shiver välittäjä ja trokari
 • Myra Lombroso - Hämäkin Veljeskunnan uskollinen papitar joka piilotteli merenalaisessa Mog-Latharin katedraalissa
 • Nahum Caligaro - Hämäkki veljeskunnan aiempi vetäjä ja Myran puoliso, joka katosi osa luopioista mukanaan joitakin viikkoja sitten.. mutta on jossakin pelottavan lähellä.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Surmattu/kadonnut heti kuninkaan kuoleman jälkeen
 • Sally Scrabblebones - yöhäkki, joka on piinannut Sillanedustan unia jo sukupolvien ajan, tuli ja surmasi bakun..
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Surmattu/kadonnut löydettyään todisteita Neolanduksen mahdollisesta olinpaikasta

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped