Komarrin vastarintaliikkeet kuuluvat pääsääntöisesti jompaan kumpaan kahdesta organisaatiosta, joilla on hiukan toisistaan poikkeavat tavoitteet ja toimintatavat.

Komarrin Itsenäisyysrintama (KIR)

Komarrin Itsenäisyysrintama (KIR) on sotilaallisesti merkittävin organisaatio. Ikää sillä on seitsemisenkymmentä vuotta. KIRin tukijat ovat tyypillisesti agropolisten ja työläiskaupunginosien kaltaisia konservatiivisia haalarityön, teollisuuden ja terraformaation tekijöitä.

KIR käy sissisotaa kaupunkien ulkopuolilla ja niiden laitamilla. Heidän tavoitteensa on suoraviivainen sotilasvoitto ja Komarrin täysi itsenäisyys. He pyrkivät värväämään, kouluttamaan ja ylläpitämään aktiivisia taistelujoukkoja, joilla he tekevät iskuja yleensä sotilas- tai poliisikohteisiin sekä taloudellisesti merkittäviin kohteisiin.

Toimintaa rahoitetaan mm. keräyksillä, ryöstöillä, salakuljetuksella ja mustan pörssin kaupalla sekä myymällä palveluksia järjestäytyneelle rikollisuudelle. Kenties melko työväenluokkaisesta taustasta johtuen KIR suhtautuu kategorisen kielteisesti Komarrin senaattiin ja muihin ”miehittäjien kengänkiillottajiin ja käsikassaroihin”, kuten poliiseihin ja virkamiehiin. Käytännössä virkamiehiä vastaan isketään kuitenkin vain harvoin.

Vapaan Komarrin Taistelijat (VKT)

Kapinallisten toinen pääryhmittymä on pian Barrayarin sisällissodan jälkeen syntynyt Vapaan Komarrin Taistelijat (VKT), jota voi hyvin kutsua terroristijärjestöksi. Sen toiminta on selkeästi maanalaisempaa, minkä vuoksi siitä myös tiedetään vähemmän, mutta analyytikkojen mukaan VKT:n keskeinen voimanlähde on Komarrin valtansa menettänyt yläluokka ja jäsenet usein korkeakouluopinnot keskeyttäneitä sosiaalisia ongelmatapauksia.

Ideologisesti ja organisaatioltaan VKT on melko sekalainen ryhmittymä. Propagandassaan he puhuvat runsaasti menetettyjen kansalaisoikeuksien palauttamisesta ja oikeudesta itsehallintoon; siis eivät välttämättä täydellisesti imperiumista irtaantumisesta.

VKT suosii sabotaaseja, attentaatteja ja terrori-iskuja, joiden tavoitteet ovat pikemmin propagandistisia ja symbolisia; iskut muistomerkkejä ja mediatapahtumia vastaan ovat yleensä VKT:n käsialaa. Liian Barrayar-mielisten poliitikkojen ja poliisien murhayritykset ovat nekin tyypillisesti VKT:n käsialaa. Iskut yleensä kuvataan ja nauhoja levitellään medialle huomion toivossa.

VKT nimeää päävihollisekseen ”Barrayarin oligarkit”, ja sen iskut kohdistuvat usein myös suurimpien sukujen yksityisomaisuuteen. VKT:n toiminta perustuu usein taitavaan yksilötoimintaan, kuten soluttautumiseen, tarkka-ampujiin, hyvin sijoiteltuihin räjähteisiin ja myrkkyihin. Se suosii myös hyvin verisiä ja tuskallisia kuolemia, ja nauhoillaan mässäilee näillä, epäilemättä pelottelutarkoituksessa. VKT:n rahoituksesta tiedetään vähän, mutta sen oletetaan saavan huomattavia lahjoituksia suhteellisen varakkailta tukijoiltaan. Jonkin verran VKT:n tiedetään myyvän osaamistaan ulos, ja lisäksi se ryöstää mielellään sukujen omaisuutta.

Demokraattisen Barrayarin Liitto (DBL)

Aivan upouutena tulokkaana Komarrin kapinaliikkeiden joukkoon on ilmestynyt Demokraattisen Barrayarin Liitto, josta toistaiseksi ei tiedetä mitään muuta kuin mitä se on ensimmäisessä levittämässä videossa itsestään ilmoittanut.

Vahvasti VKT:n tyyliä muistuttavassa propagandavideossaan DBL:n johtajaksi ilmoittautuu avoimesti 65-vuotias komarrilainen insinööri Mykolas Epstein. Videolla Epstein murhaa kaksi aloittelevaa Mustien Susien legioonalaista, jotka Komarrin esikunnan tiedotteen mukaan oli houkuteltu ansaan Komarrin ahtaisiin huoltotunneleihin paikallisten lapsiterroristien toimesta.

DBL ilmoittaa videolla edustavansa kaikkia imperiumin "sorrettuja" Sergyarista Komarrin kautta Barrayariin, ja tavoitteekseen uuden "aidosti demokraattisen" Barrayrin liittovaltion luomisen. Järjestö myös ilmoittaa sillä olevan tukijoita koko imperiumin alueella, joskin väitteelle ei ole saatu vahvistusta.

Erikoisena yksityiskohtana DBL:n tukijoihin kuuluu sen oman ilmoituksen mukaan lähes tuhoutuneen Arcien suvun jämät, jotka ilmeisesti ovat kokoontuneet Darrel ja Chelsea Arcin ympärille Komarrille. (Chelsea Arc myös esiintyy DBL:n videolla, jossa Mykolas Epstein "suojelee" tätä yliampuvin toimintasankarin elkein.)

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped