(c) V, uses CC material from source 1 and 2.

One-Shot sivupolku Niemenin akatemian sisäpiirin toimista liittyen Johannes Niemenin tutkimuksiin, ja tämän äskettäiseen kuolemaan.

Skenaariossa käytettiin tämän ja Sodankäynti -sivun sääntöjä.

X01 - Sillä aikaa Niemenissä...

- Mestari, Johanneksen sinetti on murtunut.
- Johanneksen? Äsh, Hän tiesi riskit. Saimmeko häneltä mitään sanomaa ennen murtumista?
- Kyllä Mestari, hän löysi pyhätön, ja ilmoitti havaintojensa vahvistavan työoletuksmme.
- Ylemmistä sineteistä?
- Kyllä, ja uinuvista iäisistä.
- Kuinka? Millä perusteella? Hanki se sanoma minulle ja kutsu johtokunta kokoon välittömästi!

Mitä?

"Sillä aikaa Niemenissä..." on kolmesta kohtauksesta koostuva lähes säännötön ja vapaamuotoinen one-shot roolipeli. Tavoitteena on elävoittää käynnissä olevan fantasiakampanjan taustapelurien toimia ja siten luoda lisää dynamiikkaa kampanjan taustarakenteisiin.

Itse kampanja sijoittuu renessanssin euroopan kaltaiseen fantasia-asetelmaan, josta löytyy elementtejä niin 7th Seasta, Warhammer Fantasystä kuin Susien Klaanistakin.

Kaikki pelissä tarvittava tieto löytyy (toivottavasti) tältä sivulta tai hahmokohtaisesta sähköpostissa tulevasta lisätietopaketista.

Pelin kohtaukset ovat:

  1. Niemenin akatemian johtokunnan kokous, Johannes Niemenin kuoltua
  2. Niemenin Ruhtinaan koolle kutsuma kokoontuminen, Lännen valtakunnan suunnitelmien paljastuttua
  3. Niemenin Ruhtinaan sotavoimien komentajan koolle kutsuma kokoontuminen, Lännen valtakunnan kätyrin julistettua sodan Niemeniä vastaan

Jokainen kohtaus päättyy koollekutsujan toteamukseen:

  • Tässä valossa, näen ettei meillä ole vaihtoehtoja.

Kohtausten päätteeksi käydään läpi siinä päätetyn toimintatavan vaikutus pelin maailmassa, ja alustetaan seuraava kohtaus toiminnan vaikutuksiin perustuen.

Pelin aikana tullaan nauttimaan ajanmukaista naposteltavaa, ja mahdollisesti viiniä. Halutessaan pelaajat voivat käyttää larprekvisiittaa, kuten hassuja hattuja ja fantasiavaatteita.

Asetelmasta

Peli sijoittuu renessanssin euroopan kaltaiseen asetelmaan, jossa taikuus toimii ja myyttisiä petoja löytyy metsän siimeksistä. Helpoiten ajankuvaan pääsee kiinni elokuvien Susien Klaani, Tyttö ja Helmikorvakoru tai Casanova kautta. Roolipeleistä lähinnä lienevät 7th Sea ja Warhammer, kunhan unohdetaan fantasiarodut ja epäkuolleet.

Merkittävin ero renessanssin eurooppaan on matriarkaattinen toiminnaltaan pitkälti katolilaisuutta vastaava valtauskonto Maitrine, jonka palvoman kolminaisen Äidin enkelit puuttuvat tapahtumien kulkuun aika ajoin.

Tämän pelikerran kohtaukset tapahtuvat, väliaikaisesti keisaritonta keskiajan saksaa muistuttavan Pyhän Keisarikunnan, Niemenin ruhtinaskunnassa.

Pyhän keisarikunnan länsipuolella sijaitsee Aurinkokunikaan ransaan vertautuva Lännen Valtakunta, josta käsin Maitrinen temppeli vaikuttaa. Idässä keisarikunta rajautuu hajanaisiin Idän maihin, jotka eivät muodosta vakavasti otettavaa poliittista mahtia.

Poliittisesti tilanne Lännen valtakunnan ja Pyhän Keisarikunnan välillä on tulenarka - Maitrinen Temppelin, ja Lännen Valtakunnan vaatiessa Niemenin akatemian sulkemista.

Niemenin Akatemia ja hengen tiede

Maitrinen kirkko vaatii Niemenin Akatemian sulkemista syystä. Vaikka Akatemia on tullut tunnetuksi lukuisista sotakoneisiin, ruutiin ja strategiaan liittyvistä keksinnöistä - sen todellinen tavoite on kartoittaa luonnon salaisuudet ja alistaa hengen mahti ihmisen käsiin.

Pelkät pyrkimykset eivät kuitenkaanriittäisi aitoon sodanuhkaan. Akatemiassa tutkitun salatun tiedon tuntemus on tehnyt sen sisäpiirin jäsenistä kyvykkäitä taikuuden, sinettien ja salattujen voimien käytössä.

Johannes Niemenläinen

Joitakin kuukausia sitten, akatemian johtaja Simon Viisas, lähetti akatemian pätevimmän salattujen sinettien tulkitsijan Johannes Niemenläisen tutkimaan Pyhässä Keisarikunnassa syrjittyjen pakanoiden muinaista pyhättöä lähellä Türin kaupunkia.

Niemenläisen tutkimuksista tai niiden syistä ei tiedetä muiden akatemian jäsenten keskuudessa mitään varmaa. Huhun mukaan ne liittyvän, vieläkin Pyhästä Keisarikunnasta löytyvien pakanoiden, palvomien vanhojen valtojen ja iäisten jumalten pyhien alttarien kätkettyyn voimaan.

Hahmot

Ruhtinas Juno von Niemen

Ruhtinas Juno von Niemen on kuuluisa sotasankari ja Niemenin akatemian perustaja. Hänen nuorena kloppina voittamaansa Althanin sodan taistelua pidetään vieläkin nykyaikaisen sodankäynnin tärkeimpänä strategisena esikuvana.

Viekkaana, mutta reiluna hallitsijana pidetty tunnetaan akatemian vankkumattomana kannattajana ja salatieteen tutkimuksen suojelijana. Hänen paikkaansa akatemian johtokunnassa ei ole julkista tietoa - se ei kuitenkaan riittäne suojelemaan häntä temppeliherrain kidutuskammiolta, jos Lännen valtakunta marssii Niemeniin sulkeakseen akatemian.

Niemenin akatemian johtaja Simon Viisas

Simon Viisas on yleisen uskomuksen mukaan Pyhän Keisarikunnan suurin salatun tiedon tuntija. Lännen Valtakunnassa häntä kutsuttaisiin noidaksi. Niemenin katukielessä häntä nimitetään vanhaksi velhoksi.

Simon ei salaa mieltymystään kiellettyihin aihesiin, kuten noituuteen, salatietoon ja muuhun myyttiseen. Hänen suhtautuminen hengen tieteisiin on enemmän teoreettinen kuin käytännölinen ja hän jättääkin vaarallisen käytännön tutkimuksen usein oppilaittensa harteille.

Salatieteen maisteri ja vapaa-ajattelija Jaques Harks

Jaques Harks on maanpaossa elävä keksijä ja vapaa-ajattelija, jonka poliittiset mielipiteet vapaudesta, veljeydestä ja tasa-arvosta soveltuivat varsin huonosti matriarkaattisen kirkon ja ylemmyydentuntoisen aateliston hallitsemaan Lännen Valtakuntaan.

Säätyjen, valtiopäivien ja (ruhtinaiden äänillä valittavan) vaalikeisarin hallitsema Pyhä Keisarikunta on hänenlaiselleen miehelle paljon mieluisampi asuinympäristö, vaikkei se ilmeisesti täydellinen vielä olekaan.

Salattuun tietoon jo ennen maanpakoaan tutustunut Harks otettiin johtokunnan jäseneksi Simonin ehdotuksesta, tämän jaettua tietonsa kuumalla ilmalla lentävien pallojen valmistamisesta akatemialla ja sitä kautta ruhtinaalle.

Johtokunnan jäsenen lisäksi Harks toimii ruhtinaan neuvonantajana Lännen valtakuntaan liittyvissä asioissa.

Diakoni Valeri Lazhic

Diakoni Valeri Lazhic on idän mailla vaikuttavien Maitrinen tosiuskovaisten akatemiaan ruhtinaan pyynnöstä lähettämä oppinut. Hänen kirkollinen papittareen vertautuva arvonsa on akatemialle huomattavasti vähemmän merkittävä, kuin hänen tietonsa idän maan papitarten pakanoilta opettelemista noitavoimista ja niiden käyttämisestä kenen tahansa oppineen käsissä.

Lazhic toimii ruhtinaan neuvonantajana ja opettaa akatemiassa noitavoimien käyttöä.

Johtokuntaan hänet nimettiin Simon Viisaan päätöksellä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped