Versio 0.0.6

Lähteitä ja linkkejä Kolmanteen Orleansiin ja Kyberideoihin löytyy sivulta Linkit. Sivuston sisältö selviää sivukartasta.

Voit ladata Kolmas Orleans 0.0.3:n paperiversion myös PDF muodossa.

Kommetteja Orleansiin liittyen voi jättää takapihalle tai sähköpostitse osoitteeseen KolmasOrleans@sange.fi.

Sivusto sijaitsee mekanismin wikissä.

CSA New Orleansissa

Vaikkei New Orleansin katastrofialue enää sille virallisesti kuulukaan, on CSA hyvin näkyvästi esillä niin katukuvassa kuin talouselämässäkin. Sen asevoimien ja yritysvoimien liipasinherkät partiot ja New Orleans Business Centerin tornit ovat pysyvä muistutus sen läsnäolosta. Lisäksi maarajan yli kulkeva turismi, kauppa sekä liikenne ovat välttämättömiä alueen toimeentulolle. Molemminpuolisesta riippuvaisuudesta huolimatta suhteet CSA:n ja New Orleansin asukkaiden välillä ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin hyvät.

Status Quo

Suurin syy New Orleansin pysyvälle katastrofialue-statukselle on taloudellinen. CSA:ta hallitsevien suuryritysten keskinäinen kilpailu on edelleen lakien säätelemää maan rajojen sisällä, ja siksi anarkistisena katastrofialueena tarkoituksella pidettävä, sopivalla etäisyydellä oleva New Orleans on niille tärkeä. Salaiset ja muuten vain kyseenalaiset toimet kun on tärkeä tehdä siellä, missä kilpailevat yritykset eivät voi niihin ainakaan lakiteitse puuttua.

CSA:n ote alueesta tosin on joka tapauksessa niin heikko, ettei se voisi sitä takaisin ottaakaan; pelkästään asukkaiden vastustus riittäisi muuttamaan alueen sotatantereeksi. Paikallisten lisäksi myös monet merkittävät ulkovallat pitävät nykyistä tilannetta suotuisana. Ei siis ihme, että CSA ja YK vuosi vuoden jälkeen toistavat tutut päätöslauselmat, ja rajanylityspaikkojen kupeeseen nousseet pakolaisleirit aitaavat edelleen halpatyövoimaa “väliaikaisesti” vuosi toisensa jälkeen.

Pysyvä konflikti alueella on johtanut siihen, että CSA:n ja sen vastustajien kesken käydään jatkuvaa matalan intensiteetin sotaa. Niinpä CSA:n rauhanturvaajat ajavat sormet liipasimilla panssariajoneuvoissaan ympäri aluetta, odottaen tienvarsipommeilla sekä kiinalaisvalmisteisilla kertasingoilla ja rynnäkkökivääreillä tehtäviä väijytyksiä. Useimmille väijyttäjille sivulliset uhrit ovat propagandavoittoja - videot CSA:sta ampumassa summittaisesti ympärilleen päätyvät hetkessä uutisiksi - eivätkä urhit juuri CSA:n joukkojakaan kiinnosta. Ristituleen ei siis kannata jäädä.

Ihmiskokeita ja halpatyövoimaa

New Orleansin alueella tehdään paljon - ja julkisia esimerkkejä on runsaasti - muualla kiellettyä tutkimusta. Etenkin suuryritykset, mutta myös jotkin ulkovallat, ovat kehitelleet kemiallisia aseitaan alueella, eikä asiaan ole vielä, pari vuosikymmentä ensimmäisten varmistuneiden tapausten jälkeen, puututtu ainakaan CSA:n tai YK:n virallisilla tasoilla. Niinpä huhut ja uutiset ihmiskokeista ja muista hirmuteoista ovat hyvin tavallisia. Tämän, ja tarkoituksellisen disinformaation, seurauksina vakavammin otettavatkin uutiset leimataan useimmiten foliohattuteorioiksi, ellei jokin uutisen kohteen kilpailijoista nosta asiasta mekkalaa. Tällöinkään ei tosin mikään yleensä muutu.

New Orleans Business Center

CSA ei koskaan luopunut aivan New Orleansin keskustan tuntumassa sijaitsevasta lentokentästä ja pienehköstä satamasta, sekä niiden ympäristön pilvenpiirtäjistä. Tämä alue tunnetaan New Orleans Business Centerinä eli NOBC:nä, ja se on eräs tunnetuimmista maamerkeistä New Orleansissa. Se toimii hermokeskuksena useimmille suuryritysten ja CSA:n toimille alueella. Alueella on mm. oma voimalakompleksi ja YK:n tärkein operaatiokeskus New Orleansissa. NOBC:n turvatoimet ovat mittavat. Sitä ympäröivällä suojavyöhykkeellä kulkevat ammutaan surutta, joko automaattisilla puolustusjärjestelmillä (kuten kranaatinheittimien yms. torjuntaan tarkoitetut tutkaohjatut kemialliset laserit) tai vaikkapa tarkkuuskivääreillä. Valikoimasta löytyy välineitä myös elektronisen ja virtuaalisen puolustuksen haasteisiin.

© 2007-2009 Touko Kästämä.

\i'levən(t)th\°