Kopioitu pääosin ykkösedikan puolelta. -Atouru

Golarionissa asuu muitakin kuin pelihahmoja. Taivalkapteenit, erikoisagentti Kalasääski sekä järjestön erilaiset liittolaiset tekevät kenttäagenttien elämästä paljon mielenkiintoisempaa.

Tunnettuja Polunnäyttäjiä

Ambrus Valsin

Male human rogue/sorcerer

Absalomin Suurloošin kamariherra. Virkansa sekä huomattavan pituutensa vuoksi yksi kaupungin näkyvimmistä taivalkapteeneista. Valsin huolehtii yksityiskohdista pikkutarkkuuteen asti ja pitää huolen loošin päivittäisten asioiden hoitamisesta ja palveluskunnan makromanageroinnista. Tästä huolimatta hän silti ehtii kaataa etenkin aloittelevien kenttäagenttien niskaan helppoja tehtäviä, jotka pitävät heidät poissa kokeneempien tiennäyttäjien tieltä ja antavat heille arvokasta mutta kohtalaisen turvallista kokemusta järjestön toiminnasta.

Suoraselkäinen, ulkonäöltään huoliteltu. Ei arvosta asennettasi tai kuittailuasi. Äärimmäisen kurinalainen ja tehokas.

Aram Zey

Male human wizard

Absalomin Suurloošin edellinen loitsumestari. Zey on opettanut kaikkia noviiseja taikuuden tiellä, vaikkakin hänen kärsivällisyytensä maagisesti lahjattomia oppilaita kohtaan on hyvin rajallinen. Sitä vastoin hän antaa mielellään ylimääräistä opetusta lahjakkaille ja älykkäille noviiseille. Ei vihaa ihmisiä aivan niin paljon kuin monet luulevat, mutta on kiintyneempi tutkimustyöhönsä kuin sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Ei jaksa kohteliaisuuksia. Kärsimätön, äkkipikainen ja epäsosiaalinen, mutta arvostaa älykkyyttä. Tietää aina, kuka on älykkäin henkilö huoneessa. Se on yleensä hän itse.

Calisro Benarry

Female half-orc corsair

Horizon Hunters -faktion johtaja. Nuoruudessaan huonomaineinen merirosvo Vetisiltä Mailta. Entinen Irvistävä Keijukainen -loosilaivan taivalkapteeni, mutta joutui lopulta jättämään halutun pestin uuden kapteenin tieltä. Komentaa tätä nykyä laivaa nimeltä Loistava Tuotto ja kartoittaa Golarionin tuntemattomimpia meriä yhdessä seikkailunhaluisimpien polunnäyttäjien kanssa.


Drandle Dreng

Male human rogue

Taivalkapteeni, erikoistunut Absalomin historiaan ja mysteereihin. Tykkää usein 'naamioitua' rähjäisen kerjäläisen valeasuun. Hoiti kolmisen kuukautta käärömestarin tehtävää Kreighton Shainen mwanginreissun aikana.

Epäsiisti ulkomuoto kätkee alleen terävän älyn, innostuksen ja hyvän huumorintajun.


Eando Kline

Male human explorer

Vigilant Seal -faktion johtaja.


Fola Barun

Female half-elf negotiator

Envoys' Alliance -faktion johtaja.


Gorm Greathammer

Male dwarf rancoteur

Grand Archive -faktion johtaja. Kraggodanin taivaslinnakkeen kolmas kruununperillinen, mutta suosii mieluummin seikkailijan elämää ja on tullut tunnetuksi tutkimusmatkailijana ja kronikoitsijana.


Janira Gavix

Female halfling instructor

Absalomin Suurloošin kokelasvastaava.


Kreighton Shaine

Male elf diviner/loremaster

Absalomin Suurloošin käärömestari. Käärömestari on kouluttanut kaikki noviiseja tutkimustyön käytännön puolessa, lingvistiikassa, paleografiassa ja arkeologiassa ja sen semmoisessa, riippumatta siitä kuuntelivatko he vai eivät. Mitä suurimmassa määrin teoreetikko. Kävelee ontuen, syistä joita ei suostu kertomaan mutta joilla on tekemistä hänen kolmen kuukauden sapattivapaansa kanssa Mwangin alangolla. Todennäköisesti vanhempi kuin Tiennäyttäjien järjestö ja luultavasti ei enää täysin terve.

Hajamielinen, joskus kärttyisä. Ripottelee todella obskuuria triviaa puheeseensa. Olettaa kaikkien huoneessa olevan yhtä älykkäitä kuin hän itse, mikä ei pidä paikkaansa edes Aram Zeyn kanssa.

Marcos Farabellus

Male human fighter/rogue

Absalomin Suurloošin miekkamestari, joka on kouluttanut kaikkia noviiseja fyysisen kamppailun jalossa taidossa. Ystävällinen ja iloluontoinen mies, joka on suosittu opettaja muidenkin kuin taistelijoiden keskuudessa. Hyvin tietoinen siitä että viime kädessä myös velhojen henki saattaa riippua hänen opetuksensa tasosta. Farabellus on lihaksikas, parrakas mies, joka pitää päänsä kaljuksi ajeltuna. Painottaa järjestön sisäistä yhtenäisyyttä ja yhteistyön tärkeyttä.

Huumorintajuinen ja herkkä nauramaan, mutta vastuuntuntoinen. Suvaitsee kaikkea paitsi suvaitsemattomuutta.

Osprey

Male human druid

Kalasääski on yksi etsijöistä, Polunnäyttäjien kokeneimmista agenteista. Toimii yleensä järjestön normaalin hierarkian ulkopuolella. Saanut nimensä taipumuksestaan muuntautua usein kyseisen petolinnun muotoon.


Sorrina Westyr

Female oread cleric of Nethys

Absalomin Suurloošin nykyinen loitsumestari. Aram Zeyn sekä edeltäjä että seuraaja virassa. Oli alunperin ihminen, mutta muuttui oreadiksi pitkällä tutkimusmatkalla maan elementaalitasollle, jolla hänen luultiin kuolleen.


Urwal

Male lizardfolk astrologer

Verdant Wheel -faktion johtaja.


Valais Durant

Female aasimar ritualist

Radiant Oath -faktion johtaja.


Järjestön Liittolaisia

Zarta Dralneen

Female human aristocrat/bard

Absalomin Suurloošin pääarkistonhoitaja, parakreivitär Zarta Dralneen on kulturelli, hienostunut ja mestarimanipulaattori, joka käyttää kauneuttaan ja diabolisia voimiaan oman etunsa ajamiseen. Oli ennen Cheliaxin Thrunen hallitsijahuoneen liittolainen, mutta tekaistuiden syytteiden takia joutui pakenemaan maasta Polunnäyttäjien avustuksella.


Vihamiehiä

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped