Mekanismi

"Välikohtaus Crowridge Roadilla"

Lähtölaukaus: (poliisiradio) Mahdollinen 42 tai 23 osoitteessa Crowridge road 1. Yhteys tapauksen ilmoittaneeseen siviiliin katkennut. Paikalta kuultu useita laukauksia. Ilmoittajan epäillään menehtyneen. Paikalle saapuvia yksiköitä kehoitetaan erityiseen varovaisuuteen. CHHKK. Desmond tässä. Yksikkö wun-five kuittaa. Out ja sillai. CHHKK. Chek. Varmistakaa pakka. Otamme homman haltuun kun päästään paikalle. charlie-sierra-tango-two out.

Sheffieldin poliisin rikospaikkatutkimusta ja vaativia etsiväntöitä suorittava tiimi CST2 on suorittamassa taas yhtä kuolettavan tylsää tehtävää, kun poliisiradiosta kajahtaa äärettömän kiintoisa ilmoitus. Eksentrisen aatelimiehen, Walther Crowridgen, maalaiskartanoon on murtauduttu ja tapahtuman ilmoittaneen kaverin epäillään kuolleen kesken puhelun hätäkeskukseen.

Muiden sinitakkien ollessa sopivasti kiinni metallityöläisten mielenosoituksessa, CST2:sen pojat päättävät ottaa tilanteen haltuunsa. Matka maaseudulle, erityisesti paikkaan jonne normaalisti ulkopuolisilla ei ole pääsyä, on todella tervetullutta vaihtelua jokapäiväiseen puurtamiseen.

Peli lähtee liikkeelle rikostutkimuksesta ja poliisitoiminnasta, mutta kehittyy melko nopeasti omalla painollaan kohden esoterismia ja kauhua. Pelissä käytetään Harhapolun sääntöjä ja mekaniikkaa vol. 33 täydennettyinä "nukkujasäännöillä"(1.

Lähtökohdat

Pelaajien hahmot muodostavat yhdessä rikospaikkatutkimusryhmän CST2. He eivät tiedä vielä paljoakaan yliluonnollisesta todellisuudesta ja eivätkä kuulu varjoista vaikuttaviin salaliittoihin tai muihin heränneiden järjestöihin. Vaikka hahmot eivät tiedä yliluonnollisesta, ovat he silti päteviä etsiviä ja pystyvät hoitamaan tarvittaessa vaativiakin tehtävänantoja.

Hahmonluonnin aluksi käydään lyhyesti läpi peliin toivottu fiilis ja tunnelma. Kyseessä on kauhskenaario, mutta kauhuakin voi pelata monella tapaa. Pelin tunnelman ja muiden asioiden linjat päätetään yläpuolella annetuissa raameissa yhdessä.

Kun pelaajien hahmot ovat valmiit, mietitään alkutilanne yhdessä. Pelinjohtaja vastaa alkutilanteen rakentamisesta, mutta tarkoitus olisi että pelaajat pääsisivät vaikuttamaan tähän. Kyseessä on "taas yksi todella puuduttava keikka", juuri ennen lähtölaukausta. Kohtauksen tulisi olla hahmojen kannalta turhauttava ja mahdollisesti hieman puuduttava - mitä rutiininomaisemmalta ensimmäinen kohtaus tuntuu, sitä taianomaisempia ovat tilanteet, joissa tapahtuu erikoisia.

Sheffield muualla verkossa

Mikä ihmeen Sheffield?

Sheffield on keski-britanniassa sijaitseva puolen miljoonan asukkaan teollisuuskaupunki. Se niiti mainetta teollistumisen aikaan, monilla keksinnöillään. Kaupungin lähellä on useita luonnontilaisia suuria alueita, joiden johdosta se esiintyy useissa englantilaisissa sarjoissa ja elokuvissa. Pelin Sheffield on ulkoisesti juurikin britti-tv:n idylinen kaupunki - jossa todellisen maailman (Lontoon) ongelmat ovat kaukana, ja tilanteita voi hallita ihan maalaisjärjellä.

Pelin kaupungissa on yksi pääpoliisiasema, jonka henkilökunta hoitaa kaikki etsivähommat. Niitä ei kuitenkaan ole kovinkaan montaa kuussa, ja ne ovat usein melko kiemuraisia ja erikoisia. Pääpoliisiaseman ja pelaajien hahmojen esikuvaksi voidaan ottaa melkein minkä tahansa eurooppalaisen poliisarjan hahmoja ja kulisseja.

Hahmoista

Hahmonluonti noudattaa Harhapolun perusajatuksia, mutta poikkeaa niistä tässä esitellyillä tavoilla.

1) Kaikki hahmot ovat Sheffieldin pääpoliisiaseman CST2-tiimin etsiviä. Hahmojen yleistausta, eli konsepti kertoo siitä, mitä he tekevät tiimissä. Esimerkkinä innokas rikospaikkatutkija tai kyyninen vanhempi etsivä.

2) Jokaiseen hahmoon tehdään 4 tarkennusta. Nämä voivat olla joko hahmon taustaa syventäviä seikkoja, kuten kontakteja, tuttavia, omistusta, historiaa ja kokemusta; tai hahmoon liittyviä erikoisuuksia, kuten merkittäviä luonteenpiirteitä, erikoisia taitoja, ja muita erikoislaatuisia seikkoja.

3) Erikoisuudet maksavat aina muiden pelaajien kehittämän särön. Säröt ovat luonteenpiirteitä, patoutumia, tapoja, mielipiteitä, paheita ja hyveitä. Säröjen tehtävä on tehdä hahmosta värikkäämpi, ei tehottomampi. Särö tunnetaan muissa peleissä termeillä "etu", "edge", "merit" tai "quirk". Aikaisempien harhapolkujen terä on synonyymi särölle.

1) Kirjataan auki myöhemmin. Lyhykäisyydessään, hahmojen ollessa nukkujia, tahtoa saa käyttää tasapainohinnalla uusiin noppiin. väliaikainen taspaino 0 -> heitto normaalia vastaan, hävitessä laskee. Nukkujalla tasapaino 0 => burnout (heränneellä heitto tahtoa tai luontoa vastaan -> kontrollin menetys). Burnoutissa oleva hahmo saa käyttää vain erikoistaustoja.

Tarkoittaa siis seuraavaa

  • 1d6
  • +1d6 yleistaustasta (jos ei loppuunpalanut)
  • +1d6 (enintään yhdestä) taustasta tai erikoistaustasta
  • +1d6 (enintään yhdestä) erikoistaustasta
  • +Nd6 teristä, missä N on tähän uhrattujen terien määrä. Ykköset teränopissa kuitenkin vähentävät onnistumisia.
  • +Nd6 yrittämisestä "kiihkeasti", missä N on tahtoarvo. Aiheuttaa 1 pisteen järkkymista ja kaikkien noppien ykköset vähentävät onnistumisia.

GM:

  • Haastavassa tilanteessa 3d6. Ei-pelaajien kanssa kuten yllä

Systeemi

  • Enemmän onnistumisia (parillisia tai 4+, riippuen pelaajien preferenssistä) saanut voittaa. Tasapelin sattuessa molemmat onnistuu.
  • FIM/FAE
  • Tasapainon ylittyessä testi haastavaa vastaan. Epäonnistuessaan -erotus tasapainoa ja palaa, kunnes saa levättyä. Tasapaino 0 -> burnout pysyvästi kunnes saa hoitoa/lepoa ~1.5v

Tuolla sanotaan, että tämä on seikkailu. Onko se sitä? Mä näen pelkän set-upin, lokaation, hieman hahmonteko-ohjeita ja aloitustilanteen. Mikä aiheutti murron? Mihin hahmot törmäävät pelin aktuaalisesti alettua? Miten tilanne on ratkaistavissa? Varsinkin jos kyseessä on Midsommerin Murhat annoksilla yliluonnollista niin soisin, että jokin, joka kutsuu itseään seikkailuksi antaisi hieman enemmän eväitä potentiaaliselle pelinjohtajalle miten vetää ko. peli. -Navdi

Olet aivan oikeassa. Niin kauan kun itse vielä vedän tätä seikkailua, tämä sivu toimii infosivuna seikkailusta - ei itse seikkailun kuvauksena. Täydennän sivua testipelien aikana konseptin ja info-osuuden osalta, ja sitten lisään pelinjohto-osuuden kunhan saan testipelit vedettyä. --Ville Takanen

Mekanismi

Viimeinen muokkaus 2009-03-08 11:18