Satakunnansilta

Trolling the Hunter

- Näkijä Pekko on kesittynyt piirtämään Sampon näkyä tarkemmaksi, oikeaan maailmaan verrattavaan muotoon. Kolmikko istuu ja tutkii Pekon olohuonetta vieraan kohteliaisuudella, huoneessa on sarjakuvalehtiä, leikattuja uutispätkiä parin viime vuoden ajalta ja kohtuullisesti käytettyjä teekuppeja. Pekon saadessa työnsä valmiiksi, sekä Samu että Felix ovat heti piirrustuksissa kiinni. Ensimmäinen kuvaa loitsun lähettäneen velhon työtilaa, kanahäkkivaraston keskellä. Kuvassa on riittävästi yksityiskohtia siihen, että talo voidaan jäljittää. Toisessa kuvassa velho näkyy paremmin, rintakuva paljastaa hänet mieheksi, jolla on siisti parta, kaavut yllään ja taikuuteen liittyviä esineitä käsissään ja yllään. Sampo on helpottunut, ettei mies ole Aaronin kultin tunnistettavia jäseniä. Samu tunnistaa miehen, velho on philantrooppi Gustav Karlsson.

- Samu muistaa ensimmäisen kohtaamisen Karlssonin kanssa, vuosia takaperin. Miehen kartanolla, siellä oli jo silloin jotain omituista menossa. Nyt mies on näiden tapahtumien keskipisteessä. Hyväntekijänä ja seurapiirien vakijäsenenä Gustav Karlsson tulee olemaan vaikeasti tavoitettava, saati pysäytettävä tekijä. Väki Pekon asunnolla hiljenee, koko tilanne otti ikävän käänteen tämän paljastuksen myötä. Pekko kertoo mitä toivoisi kolmikon tekevän vastapalvelukseksi, Satakunnansillan alla asuva peikko on jo liian kauan ollut hänen riesansa, ehkä kolmikko pystyy tekemään tilanteelle jotain. Peikko käyttää siltaa metsästysmaanaan vanhoja tapoja käyttäen, kun kotoaan karannut tai siellä kiukutellut lapsi ylittää sillan, peikko iskee.

- Sampon asunnolla kolmikko kerää kasaan tiedot mitä peikkojen kanssa pitäisi ottaa huomioon. Tiedot saadaan kokoon nopeasti ja jo samana iltana he suuntaavat sillalle. Sillan läheinen alikulkutunneli kertoo jo synkkää kieltä, sieltä löydetään metsästysmuistoja häivetaikuuden alta. Sillan kupeessa olevan saarekkeen kautta he pääsevät tutkimaan sillan rakenteita ja häivetaikuudella piilotettu luolan suu löytyy, ja Felix lähtee heti tutkimaan mahtaaka asukas olla kotona. Kaksi muuta kompuroivat perässä.

- Luolan perältä löytyy peikko, neljä metrinen musta karvakasa, jonka tuoksu on luotaan työntävä. Felix aloittaa selittämisen, miksi peikon tulisi liikkua pois sillan tienoilta. Sampo jatkaa samaa tarinaa mutta peikko alkaa suuttua tunkeilijoille, miksi pienet ihmiset saisivat sanoa missä hän asuu ja metsästää. Samu yrittää vielä vedota Talvihoviin ja sen Kuningattareen, että sillan korjaustyöt ovat sellainen asia ettei edes Hovi mahda sille mitään. Tämä osuu selvästi arkaan paikkaan, peikko karjaisee sumutorvimaisen huudon ja rymistelee kohti pesään tunkeutunutta kolmikkoa..

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped