Houston ohjaa aluksen matkaan kohti Arkturusta.

Sadie on ilmalukossa sillä aikaa, kun sairastupaa eristellään, jotta hän voi olla siellä ilmalukon sijaan.

Jade ja muut synteesit siirtävät takaisin osan tavaroista, joita siirrettiin pois mahdollisten sukkuloiden tieltä, koska sukkuloita saatiin lopulta vain yksi.

Elvis saattaa Sadien sairastuvalle. Elvis tutkii Sadien ja toteaa, että mikään ei vaikuta olevan vialla.

Sadie kyselee Elviksen kontaktista. On kuulemma Arturuksessa, mutta ei Xerxeksessä, vaan jollain toisella planeetalla.

Sadie kysyy Elvikseltä, onko tämä kunnossa. Ja vähän sen jälkeen vielä kerran, miten tämä pääsi pois Atlas-terminaalista.

Elvis vastaa, että vanhojen ystävien avustuksella. Ei syndikaatin avulla. He juttelevat siitä, mitä he kertoisivat toisistaan muille. Sadielle saattaa olla vaikeaa, kun syndikaatti saa selville, että hän oli Elviksen kanssa Atlas-terminaalissa. Elvis ei välitä, sillä hän aikoo olla kaukana.

Sadie kutsuu Isabellan ja Jaden paikalle.

Jade kertoo Sadielle, mitä hän ja Isabella kopeloivat Jaden päästä. Sadie ihmettelee, löytyisikö Kalypsolta joku ja labra, jolla mustaa laatikkoa tms. voisi analysoida paremmin. Jade miettii, että sieltä ehkä löytyisi parempaa laitteistoa kuin alukselta, mutta voisiko siellä luottaa kehenkään? Jade ei jaksa uskoa, että voisi. Isabella näyttää turhautuneelta. Hän oli kuitnekin se tyyppi, jolta syndikaatti tuli hakemaan apua synteesien kanssa, kun kukaan muu ei osannut.

Diego-setä kuului johonkin syndikaatin mahtiperheeseen. Oli aina iloinen, opiskeli AI-juttuja. Hän ei kuitenkaan käyttänyt tietojaan samalla tavalla kuin Isabella ja Sadien isä. Ja kun Lorenzo on Diegon poika, miksi hän vaikuttaa olevan niin matalalla arvoasteikossa, hylkyrisukkuloiden käsittelijänä. Diegon paikka olisi ehkä kuulunut Lorenzolle…

Isabella sanoo, että se pitkä mies oli pelkkä bisnesjuttu. He ovat vain epäpäteviä. Piti verrata kahta koodia keskenään.

Jade tekee inventaarion lääkkeistä ja kamoista. Vastaa sitä, mitä alunperin kannettiinkin. Elviksen mukaan siinä on 60 krediitin arvosta tavaraa.

Elvis ottaa yhteyttä kontaktiinsa. Se suostuu maksamaan 50 krediittiä yleiskamoista. Se on siellä samalla kaivosasemalla, josta lainasimme poran. Sadie ei välttämättä halua näyttää naamaansa siellä, ja toisaalta hänen pitäisi olla erityksessä tai avaruuspuvussa muutenkin.

Jade pyytää Sadieta käymään keskustelukeikan läpi asianosaisten kanssa. Sadie kutsuu Elviksen, JAden ja Kurjen paikalle ja selittää miten homman tulisi toimia.

Sadie kysyy Elvikseltä, että tietäisikö tämä jonkun pimeän klinikan Xerxekseltä, missä Sadie voisi tutkituttaa itsensä. No tottahan toki. Eräs laboratorioassistentti Falcon voi ottaa näytteet analysoitavaksi, tutkia yön pimeydessä ja lähettää tulokset.

Jade maalaa Sata-sukkulan uudestaan. Nyt se on enimmäkseen jääkarhujen tunnusvärinen, mutta siinä on huomiovärikorostuksia. Alus on huollettu, samoin uusi sukkula, joka on myös dekontaminoitu.

Sadie leijuu unessaan avaruudessa ja näkee valtavan mustan rakennelman, joka on painostava ja pelottava. Sitten hänen puvustaan loppuu ilma ja hän herää. Hän kysyy oven takana olevalta Ophelialta, onko kaikki hyvin. Kuulemma on. Sadie menee takaisin nukkumaan. Hän herää taas, hieman stressaantunut.

Elvis tulee tarkistamaan Sadien. Ei edelleenkään mitään vikaa. Sadie kertoo unistaan ja ihmettelee, miksi hän näkee painajaista tuhkehtumisesta eikä ruumiista.

Elvis ihmettelee, että mitä ruumiita. Sadie selittää, että Nightingalen keittiöstä löytyi ruumiita kattiloista. Komentaja oli syönyt muita. Elvis on hieman järkyttynyt. Sadie on esittävinään aivoja syövää zombia. Elvis naurahtaa ja sanoo, että älä nyt pilaile.

Sadie kysyy, miksi Elvis joutui syndikaatille töihin. Elviksellä kuulemma oli ongelmia lain kanssa ja syndikaatti auttoi häntä. Vielä yksi kysymys: mitä mieltä muu miehistö oli Sadiesta? No, riippuu henkilöstä. Elvis ei oikein tiedä pitäisikö näistä asioista puhua. Jotkut olivat sitä mieltä, että Sadie on liian nuori tähän. Sadieta kiinnostaa eniten se, mitä he ovat puhuneet hänestä ja Lorenzosta. Huhuja kuulemma on, että te puhutte paljon ja henkilökohtaisia.

Saavumme Arkturukseen. Sadie käskee Houstonia ajamaan kaivosasemalle. Meille on varattu laskeutumisalusta aseman pinnalta. Jade ja Kurki menevät hangaariin Elviksen kanssa, valmiina lääkkeitä sisältävän kontin kanssa.

7 tyyppiä vastassa. Jade tunnistaa yhden, jolla on murtunut nenä. Sadie löi häntä viime kerralla.

Elvis työntää kontin tarkasteltavaksi ja puhuu tuttavallisesti yhdelle tyypille. Tyyppi tutkii lastin ja toteaa, että näyttää olevan kunnossa. Tyyppi kaivaa käteismuistitikun. Jade tarkistaa sen. Kaikki on hyvin.

Lähdemme asemalta. Jade on hieman yllättynyt, miten homma oikeasti menki niin kuin Elvis oli sanonut. Elvis totea, että totta kai, ja kävelee vihellellen pois. Jade kuskaa tikun Sadielle. Sadie miettii, että hänen pitäisi ehkä pyytää anteeksi Elvikseltä.

Sadie jakaa 50:stä Elvikselle, itselleen, Jadelle, Kurjelle ja perheelleen. Sitten hän muistaa, että lupasi Elvikselle 10 krediittiä lisää. Hän ottaa aluksen tililtä 10 krediittiä itselleen ja antaa sitten Elvikselle 20.

Jade hommaa sukkulalle ostajan. Siitä tarjotaan 7 krediittiä. 2 krediitin voitto!

Sadie soittaa Elviksen kontaktille Falconille. Vähän paranoidin oloinen tyyppi pyytää hänen salanimensä. Sadie on nyt Herttuatar. Falcon pyytää jättämään näytteet jätteenkäsittelypisteeseen, josta hän ne poimii.

Sadie kysyy Elvikseltä, mitä näytteitä olisi hyvä ottaa. Elvis toteaa, että varmaan tavallisimmat… hän sitten tökkii Sadieta eri puolille kehoa erikokoisilla neuloilla. Elvis pakkaa näytteet.

Sadie puhuu Jadelle siitä, miten voisimme selittää juttuja miehistölle ja Lorenzolle.

Jade ja Elvis lentävät sukkulalla sen myyntipaikalle. Siellä on vanhempi nainen, joka kyselee tietoja aluksesta ja kertoo, että se tulee lahjaksi hänen pojanpojalleen. Jade selittää mainospuhemaisesti kaikki tarpeelliset ja tekniset tiedot ja saa kehuja.

Jade vie Sadien näytteet sovittuun paikkaan.

Sitten Jade selvittää miehistön tilanteen. Osa miehistöstä on asemalla, osa planeetalla, osalla ei ole sijaintitietoja päällä. Joyta ei näy. Jade käy kyselemässä Joyn perään sairaalasta. Joy on vielä siellä. Hänet voisi periaatteessa siirtää heti, mutta optimaalisesti 3–4 päivän sisällä.

JAde makaa maassa ja ötököitä nkiinnstaa käsi. Jade painaa kätensä maahan. Hän imee aluksesta poweria.

Pryce haluaa, että Jade nyt tappaa kasvattamansa kasvin. Jade ei halua. Pryce selittää, että kasvien kuoleminen on ihan luonnollista, niin kuin kaloja syövä lumme.

Jade

Jade herää muistoistaan. Hän huomaa, että killswitch hänen päässään on

JAde muistaa nähneensä jotain alien-teknologiaa. Harmaa otus, joka vei Rubyn, meni huoneeseen, jossa oli alien-juttuja.

Jade päättää, että nyt on sopiva aika sörkkiä hänen mustaa laatikkoaan. Hän pyytää Isabellaa ja Kurkea tulemaan paikalle vahtimaan. Hän antaa Isabellalle pienen EMP-pampun, jolla Isabella voi tarkasti neutralisoida mustan laatikon, jos jotain ikävää alkaa tapahtua. Kurki taas voi fyysisesti pysäyttää Jaden, jos hän alkaa jostain syystä väkivaltaiseksi.

Jade käynnistää laatikon.

Sensorit menevät pois päältä hetkeksi. Kun hän herää, hän on pöydän edessä. Pöydällä on kolme kasvia, joista yksi on kuollut. Jade ihmettelee. Joku laskee kätensä Jaden olkapäälle. Jade kääntyy ja näkee avaruuszombien. Parinkymmenen syklin ajan hän miettii, pitäisikö panikoida

Kiharapäinen ja silmälasipäinen nainen kapinallisunivormusa. Oli kuolleena aluksessa. On Jaden tarkkailija, pitää huolen siitä, että Jade ei tee mitään kummallista jne.

Nainen haluaa tehdä motorisia testejä. Ensin kädet eteen. Jade huomaa, että hänen kätensä ovat samat kuin tulevaisuudessakin. Hän kysyy, pitäisikö käsien näyttää samalta. Ei tietenkään.

Jadella on pöydällä hattu. Hän panee sen päähänsä.

Ulkoa kuuluu metallista hakkausta. Nainen menee tarkistamaan. Ulkopuolella kävelee ihmisiä ja synteesejä, eivät tunnu reagoivan ääniin. Ääni loppuu ja sitten nainen palaa. Hän selittää, että joku tenkinen ongelma. Jade tietää, että syy on kellarin lukittu avarrushirviö. Jade kysyy naiselta, että miksi hän valheltelee, mutta hän ei kuulemma ymmärrä kysymystä.

Hän pyytää Jadea koskettamaan kasveja oikealla kädellään, mutta varovasti. Ettei tapahdu niin kuin viimeksi. JAde yrittää kysyä mitä tapahtui.

Ksvien koskettelu ei onnistu edes vasemmalla kädellä.

Naisen nimi on Iria. Hän on turhautunut ja stressaantunut. Hän valittleee, että professori

Menemme halliin, jossa on ihmisiä pelaamassa pelejä. Ihmiset ovat Dukestarin miehistön jäseniä. Labra 1:stä vartioi joku kapinallinen. Suuri ovi lastauspaikkaan avautuu ja siellä on Liberty, alus josta Jade löydettiin.

Vartija päästää meidät sisään labraan. Siellä on tutkijoita hääräämässä synteesien kanssa. Portaat kellariin, ovi Prycen toimistoon, tuplavartioitu ovi.

Iria soittaa professorin ovisummeria ja kertoo, että integrointi on valmis. Automaattivastaus sanoo, että Pryce on ulkona. Iria hermostuu ja hakkaa ovea.

Iria kysyy tutkiljata, joka vastaa, etä Pryce on ulkona. Kysyy, että mitä tuolla kellarissa on ja eihän se pääse ulos. Ei tietenkään!

Iria avaa kellarin oven. Sekin on väärä muisto? Pitkät kKierreportaat alas. Siellä on panssaroitu ikkuna ja ovi. Sieltä johtaa ovi ulos. Jokin törmää oveen ja siihen tulee pieni lommo. Iria säpsähtää. Hän haluaa vain meen äohi.

Siellä on jokin iso monijalkainen otus. Niin pienen oven ei varmaan pitäisi pystyä pitelemään sitä. Se pyytää sanattomasti JAdea päästämään sen pois. Iria haluaa lähteä. Kun Jade kääntyy, otus suuttuu ja iskee ovea lujempaa. JAde lähettää sille kommunikaatiopaketin. Se rauhoittuu ja pitää siitä hyvää huolta.

Joki rakennusten vierestä, kukkaketo, Pryce. Ylhäällä on dinosauruksia lentelemässä. Kävelemme joen yli puusiltaa pitkin.

Prycella on valkoinen puku ja parta. Hän hymyilee.

Jade on kuulemma Prycen lempiprojekti.

Pryce ei hirveästi huomioi Iriaa. Hän juttelee Jadelle kasveista.

Jaden integraatio paranee?

Jaden toinen käsi on jokin alien-juttu.

Jade on menettänyt 2 poweria.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped