Toiminnot
Sivusto
auctoritas 4
Jaksossa S2E10 pyhäkkö saapui luomakuntaan, mutta jostain syystä enkeli Argeiphontes ei siirtänyt sitä paikoilleen, kuten tapahtui locus Furcalorille. Sen sijaan Nabrassal II kuoriutuesssaan väkivalloin murtautui ulos Hermeen portilta ja nosti pyhäkön irrallisen Rheinstadin sisällä.
Pyhäkön kaikki yhteydet maahan katkesivat Savikuninkaan nousun lopun yhteydessä, ja taskumaailma irtosi maailmanpuusta. Toisen tuotantokauden alussa pyhäkkö leijuu jossakin maailmanpuun ulkopuolella.
Pyhäkkö sijaitsee taskumaailmassa, aavikolla missä raivoaa loputon hiekkamyrsky. Aavikon keskellä on raunioitunut savikaupunki, ja sen yläpuolella leijuu vuori, jonka hiekkamyrsky näyttää kiertävän, ja jonka varjo aiheuttaa yön ja päivän vaihtelun eri puolilla raunioita. Taivas on täällä matalalla, sillä mikään ei voi olla korkeammalla kuin samurailinnoitus, joka on monimutkainen kompleksi keskuslinnaan riippusilloilla yhdistettyjä terävillä (kiinalaistyyppisillä) huipuilla lepääviä lukemattomia torneja, temppeleitä, muureja ja puutarhoja. Vuorten laaksoissa kulkee hiekkavirtoja, ja suurimpaan laaksoon on hiekkaan hautautuneena imperaattori Nabrassal II:n fyysistä kehoa suojaava suunnaton savinen muna.
Pyhäkössä (joka rajoittuu leijuvaan vuoreen, ei rauniokaupunkiin asti) asuu ylimysten lisäksi samurai-ajan palvelijoita, keinotekoisia ihmisiä jotka huolehtivat linnoituksen ylläpidosta. Linnoitusta vartioivat kaikkialla läsnä olevat, tavallisesti näkymättömät samuraihenget.
Kivilaatoilla päällystettyjä toreja ja kujia sekä puutarhoja ja sisäpihoja reunustavat valkoiset katotetut muurit tai puiset seinät, ja torii-porttien koristamia vuoristoteitä ja riippusiltoja pitkin pääsee temppelien ja tornien lisäksi alemmas, missä rinteillä ja korkeammissa laaksoissa on hiekalta turvassa jopa vesiputouksia ja lehtoja, vaikkakin kaikki huolellisesti kesytettyjä ja järjestettyjä. Linnoituksen sisätiloissa on kivisten muurien suojassa puusta ja paperiseinistä koostuvia asuinalueita, ja syvemmällä on vuoren sisässä kulkevia käytäviä, joista joitakin pitkin pääsee rauniokaupunkiin asti. Linnoituksesta pääsee pois myös lentävillä, pienten vuorenpalasten päälle rakennetuilla temppeleillä.
Kaiken tämän alla, rauniokaupungin keskellä, on syvä kraateri. Sen reunoilla muutama savinen patsas näyttää olevan hyökkäämässä rinnettä ylös. Pohjalla, minne aurinko ei koskaan paista, pimeydessä on kohta, joka on synkempi kuin synkin pimeys: repeämä maailmojen väliseen tyhjyyteen.
Locuksesta löytyviä asioita ja paikkoja, joita kannattaa käyttää:
Muita asioita, hahmoja ja paikkoja joita voi tuoda mukaan peliin sillä tekosyyllä että ovat olleet siellä aiemmin jo:
Vähän ennen hyökkäystä, joka aiheutti Nabrassal I Savikuninkaan tuhon, hän antoi familiansa ulkopuolisimmalle jäsenelle Craig Edelle pyhäkön siemenen, jonka pohjalle uudet vallat pyhäkön rakensivat. Sata päivää he keräsivät sieluja ja rakensivat niistä pyhäkkönsä.
Ensimmäinen versio oli tehty Suunnittelijan, kaupunkia hallitsemaan luodun tekoälyn, vision mukaan. Se oli scifistinen, hohtavan valkoinen, täysin omavarainen ja automatisoitu utopia, jossa keneltäkään ei puuttunut mitään ja kaikki tieto oli vaivattomasti saatavissa. Sitä ylläpitivät biodroidit ja puolustivat kybersamurait Matsuakin alaisuudessa.
Kaupunkiin ei ehditty hakea kuitenkaan paljoakaan asukkaita (joitakin tuhansia), ennen kuin familian alat alkoivat riistäytyä käsistä, ja etsiessään ongelmaan ratkaisua Suunnittelija vahingossa aiheutti pyhäkön keskustassa mystisen räjähdyksen, joka raunioitti suuren osan kaupunkia. Kuitenkin lähimpänä kraateria olevat rauniot olivat palautuneet muinaisempaan mesopotamialaiseen savitiili-muotoon. Enemmistö ihmisasukkaista tuhoutui.
Palatessaan Maahan Suunnittelija oli vakuuttunut Savikuninkaan suuresta suunnitelmasta, ja pyhäkössä hän loi kaupungin uudelleen sotaisampana, harmaana ja bunkkerimaisena - mutta yhtä lailla scifistisenä - versiona jättäen vain keskusrauniot ja kraaterin koskematta.
Suunnittelijan tultua Savan pettämäksi otti Matsuaki kaupungin asiat hoitaakseen, ja tarvitessaan Vasulakshmi Inhimillisen sielun (joka oli osa kaupunkia) vapaaksi hän loi kolmannen version. Kaikki Suunnittelijan luoma muuttui, ja nousi kaupungin yläpuolelle valtavana leijuvana vuorena, jonka huipuilla kohosi idyllinen samuraityylinen linnoitus. Kybersamuraista tuli samuraihenkiä, ja biodroidit muuttuivat samurai-aikakauden palvelijoiksi ja palvelijattariksi.
Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped