IV. Naapurit

"Kharnin kauppaliitto koostuu lukuisista keskinään kilpailevista kaupunkivaltioista, jotka ovat löyhässä liitossa keskenään. Usein tämän liiton tiedetään rakoilleen, ja jonkun kauppalordin johtaneen palkkajoukkonsa toista vastaan. Kuitenkin kun ulkopuolinen uhka on kohdannut kaupunkeja, ne ovat yhdistyneet yhteistä vihollista vastaan."

– Calein Meredocilainen, Matkoiltani VII Kharnin kauppaliitto.

Altaroksella on viisi merkittävää naapuria. Estamarin kaupunkivaltio luoteessa sijaitsee noin 5 päivän ratsastuksen päässä. Estamar on Altarosta pienempi, mutta sijaintinsa vuoksi vahvemmin linnoitettu. Estamarin pääasiallinen kauppatarvike on Felmorilainen metalli, jota kuljetetaan meren kautta aina Amdorin muinaiseen kuningaskuntaan asti. Estamarin asukkaista monilla on sukua Felmorissa.

Lounaassa Altaroksen naapurina on erikoisuus kauppavaltioiden keskuudessa. Orinthea ei omaa yhtäkään hyvää sataamaa, vaan ainaoastaan pienille alastusaluksille sopivia rannikkokyliä. Orinthealla on kuitenkin merkittävä varallisuus, joka perustuu Eirean halkeaman hopeakaivoksiin. Orinthea pitää aseissa omaa pientä armeijaansa ja on ensimmäisenä palkkaamassa palkkasotureja jos joku diplomaattinen kriisi yllättää. Orinthean malli ei ole feodaalinen, mutta hallitseva yläluokka on vakiintunutta hopeakaivosten omistusten ympärille. Hopeakaivoksissa työskentelee vapaita miehiä, mutta lähes kaikki vangit suorittavat rangaistuksensa kaivoksissa. Orinthea myös maksaa muille kaupungeille rikollisista, jotka sitten pakotetaan kaivoksiin töihin. Orinthean kaupunki on muodostunut Eirean halkeaman lähelle ja on muurien ympäröimä sulattojen savun merkkaaama kaupunki. Mainittakoon vielä, että Orinthean tiet ovat erinomaisessa kunnossa ja hopaa virtaa ympäröiviin valtioihin ja rahdattavaksi kauemmaksikin.

Felmorin kuningaskunta pohjoisessa on sotilaallisesti voimakas, mutta vaikean asemansa vuoksi heikentynyt alueellinen mahtitekijä. Felmor on vasta hiljattain toipunut 25 vuoden takaisesta örkkien invaasiosta. Kerrotaan, että Selenorissa, joka sijaitsee Felmorista pohjoiseen, on vieläkin suuria alueita joilla örkit kulkevat ja metsästävät ihmisiä. Felmorilaiset ovat pääsääntöisesti karkeampia tavoiltaan kuin eteläisten kaupunkivaltioiden väki. Felmorilaiset ovat myös taipuvaisempia väkivaltaan, ja paikalliset aateliset ovat tunnettuja kovista otteistaan maaorjiaan kohtaan.

Koilisessa Altaroksen naapurissa sijaitsee yksi köyhimmistä kaupunkivaltioista. Dragosian kaupunkivaltio sijaitsee kukkulaisella alueella Felmorin etelärajalla. Dragosian vähäinen varallisuus perustuu pääosin puukauppaan, mutta viimeaikoina puiden kuljettaminen on muuttunut vaikeammaksi. Syynä on se, että Vihervirtana tunnettu joki - jota pitkin puita on uitettu etelään - on madaltunut paikoin kelvottomaksi puiden uittamiselle. Dragosia on muutenkin vähäväkinen kaupunki, sillä monet pakenivat kaupungista 50 vuotta sitten Punaisen Taivaan aikana. Harva paenneista on muuttanut takaisin metsäisille kukkuloille, niinpä Dragosian kaupunki näivettyy hitaasti. Tämä on johtanut jo nyt lukuisien lainsuojattomien asettumiseen alueelle. Lainsuojattomat uhkaavat tuhota lopullisesti Dragosian jo entuudestaan kituuttavan kaupan.

Kaakossa sijaitsee Altaroksen kenties pahin kilpakumppani Iranthean vapaakaupunki. Iranthea ei omaa yhtä hyvää ja suojaisaa satamaa kuin Altaros, eikä se sijaitse aivan yhtä helpolla purjehdusreitillä. Kompensoidakseen näitä vajeita, on Iranthea julistautunut vapaakaupungiksi, ja tarjoaa kauppiaille tullittoman tavarantuonnin. Iranthea perii kyllä satamamaksuja, mutta varsinaista tullia ei peritä. Tämä houkuttelee kauppiaita ja jopa merirosvoja myymään tuotteitaan ilman tullia ja tarkastuksia. Irantheaa hallitsevat kauppa-aateliset, jotka valitsevat keskuudestaan kuninkaan 7 vuodeksi kerrallaan. Iranthea on löyhässä liitossa naapureidensa kanssa, mutta vapaakaupungiksi julistautuminen on hiertänyt välejä naapureihin jo muutaman vuoden ajan. Iranthean armeija koostuu yksinomaan palkkasotureista ja tällä hetkellä armeijan virkaa toimittavat Mustat tapparat, joita komentaa entinen kuun kansan orja Jasil Pimeänvirta.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped