V. Kauppahuoneet (merkittävimmät)

"Mahtavat kauppiaat ovat perustaneet suuret kauppahuonet, jotka hallitsevat Altaroksen poliittista elämää. Kauppahuoneiden valta tuntuu kaikkialla kaupungissa, jonka vaurauden perusta on kaupan jatkuva häiriintymätön virta."

- Calein Meredocilainen, Matkoiltani VIII Kharnin kauppaliitto, Altaros.

Fastalin kauppahuone (Arvometalleja, kiviä ja kalleuksia)

Pieni mutta varakas Fastalin kauppahuone on tunnettu arvometallien, jalokivien sekä kaikenlaisten kalleuksien välittäjänä, myyjänä ja ostajana. Fastalin kauppahuone on Wareckin perheen hallussa. Fastalin arvokuljetuksia vartioidaan hyvin, ja kauppahuone tunnetaankin korkeatasoisista vartijoistaan sekä armottomista otteistaan varkaita kohtaan. Wareckin perheen johdossa ovat viisikymppiset sisarukset Deia ja Kaleia Wareck.

Oranthian kauppahuone (Viinejä, kalakastiketta, öljyä, mausteita ja suolattuja ruokia)

Orathian kauppahuone on keskikokoinen ja arvostettu kauppahuone, joka omistaa lukuisia laivoja. Orathian laivat kuljettavat hyviä viinejä ja paikallisia herkkuja aina Amdoriin saakka. Oranthian kauppahuoneella on lukuisia varastoja ja toimipisteitä Altaroksessa ja monissa muissa kauppaliiton kaupungeissa. Oranthian etuja ovat turvalliset kauppareitit ja varakkaat asiakkaat. Oranthian kauppahuoneella on lukuisia omistajia, mutta varsinaista valtaa kauppahuoneessa käyttää kiltaneuvos Haegen Edacin.

Bacharian kauppahuone (Felmorilainen rauta, teräs sekä aseet)

Kaupungin merkittävin kauppahuone kytkeytyy tiivisti osaksi alueen valtapolitiikkaa. Bacharian kauppahuone ostaa ja myy aseita, rautaa ja terästä. Bacharian kauppahuone toimittaa lähes kaiken metallin, jota Altaroksen sepät käyttävät. Lisäksi kauppahuone toimittaa aseita muille kaupungeille ja palkkasotureille. Felmorilainen teräs laivataan Altaroksessa ja kuljetetaan aina Meredociin saakka, jossa siitä saadaan suuri voitto. Bacharian kauppahuoneen laivat ovat Altaroksen suurimpia, ja kauppahuoneen palveluksessa on 10 kapteenia. Kauppahuoneen johtaja on killan suurmestari Acherios Bacharia.

Castellin kauppahuone (Kankaat, turkikset ja eksoottiset eläimet)

Castellin kauppahuone tekee voittonsa ostamalla turkiksia ja eläimiä idän metsästäjiltä sekä kankaita etelän kauppiailta. Suuri osa turkiksista, kankaista ja eläimistä laivataan edelleen läntisille maille. Castellin kauppahuone hakeekin jatkuvasti taitavia eläintenhoitajia, sillä lännessä maksetaan suuria summia elävistä pedoista. Castellion kauppahuoneen johdossa on joukko sijoittajia, mutta julkisena kuvana toimii Mestari Airal Rindell. Mestari Rindell on erittäin suurikokoinen ja jykevä kalju 50-vuotias mies, jonka mukana kulkee lähes aina 3 suurta idän arokoiraa. Rindell on väitetysti Altaroksen paras koirankouluttaja, ja jotkut koiranleuat väittävät hänen lemmikkiensä osaavan jopa uusimpien tanssien askeleet.

Quannen kauppahuone (Pergamentti, puu ja muste)

Quannen kauppahuone on pergamenttien, puun ja musteiden pääasiallinen tukkukauppias. Quannen kauppahuoneen johdossa on leskimies Caijolas Quanne. Eräs kauppahuoneen kuuluisa osakas on vanha noidansilmä Agen Zamathar. Tämä liitos kaupungin velhomestariin antaa kauppahuoneelle tiettyä mystisyyden tuntua. Väitetäänkin, että harva varas uskaltaa ryöstää Quanneilta.

Shylarin kauppahuone (Vaha, terva ja köydet)

Malia Shylar omistaa suurimman osan vanhaa Shylarin kauppahuonetta. Hän on noin 50 vuotias punapäinen nainen, joka tunnetaan terävästä kielestään. Shylarin kauppahuone on monista merenkulkuun suuntautuneista kauppahuoneista menestynein. Shylarin kauppahuoneen asema on kuitenkin tunnetusti jatkuvan uhan alla, sillä merenkulkuun liittyvät kauppatavarat ovat eräitä eniten kilpailtuja.

VI. VÄHEMMÄN MERKITTÄVIÄ KAUPPAHUONEITA

Efalteksen kauppahuone (Suola, terva, väriaineet)

Efalteksen kauppahuoneen perusti 30 vuotta sitten Efeltes Eränkävijä. Hänen matkoiltaan löytämänsä rikkauden toimivat perustana uudelle kauppahuoneelle, joka osti uuden suolakaivoksen. Suolan kova kysyntä nosti kauppahuoneen nopeasti merkittävien huoneiden joukkoon. Kauppahuoneelle kertyi omaisuutta ja liiketoimintaa laajennettiin tervan ja väriaineiden kauppaan. Kaupankeskiössä oli kuitenkin aina suola, jonka merkitys kaupungille ja ihmisten elinkeinoille on korvaamaton. Aian yksin ei vanha Efaltes kauppahuonettaan rakentanut vaan hänellä oli kaksi liikekumppania. Jarel Brisalainen on nyt 65 vuotias vanha, mutta edelleen teräväpäinen kirstunvartija. Lisäksi Efaltekselle oli toisena kumppaninaan Donaran Purjehtija, joka osti osakkuuden muutamia vuosia kauppahuoneen perustamisen jälkeen. Kaikilla osakkailla on nyt lapsia, joista monet ovat siirtyneet kauppahuoneen merkittäviin asemiin.

Laufenin kauppahuone (Suola, terva, kuljetukset)

Vanhan Laufenin kuoltua kauppahuonetta johtaa hänen vanhin poikansa Zartol Laufeninpoika.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped