Helmi Lost Coastilla

Erastus 31. Vuosi 4707 AR

Tapahtumat

.. Viottomat pakenevat keskiöyllä Hiekkasärkän talojen ja kujien suojaan. Tulipatsaan noustessa vielä Chopperin niemekkeeltä. He huokaisevat ja päättävät suunnata seppä Das Korvutin pajalle, joka lupasi lämmittää ahjonsa yöksi. Se sijaitsee onneksi Turandarok-joen puolella kaukana juuri koetuista outouksista. Sepän punaiset mastiffit pitävät melkoista mekastusta Viattomien saapuessa pajalle, ne seppä ohjaa yläparvelle, joka vaikuttaa olevan tämän henkilökohtainen tila. Muu rakennus täyttyykin aikamoisesta pajasta joka hehkuu kuumuutta. Das ei voi uskoa Lehden sanoja, tämän kertoessa etsinnän onnistuneen. Luiset pojan ja ketun jäänteet jähmettävät Dasin toviksi, sitten kyyneleet ottavat rajusti vallan.

Kuitenkin jo hetken kuluttua Das tointuu. “Minä lupasin teille palveluksen.. Ahjoni on kuuma ja poikani vartioi työtäni viimeistä kertaa”, hän sanoo kun Simonin ruumis asetetaan pöydälle keskelle ahjoa. “Mitäs tappuroita minä saan moisille odottamattomille urhoille valmistaa?” Kaikki haluavat omat mieliaseensa paranneltavaksi, ja seppä käy toimeen yön pimeiksi tunneiksi. Aseet tulisivat olemaan valmiit aamun toisella tunnilla. Viattomat matkaavat majapaikkoihinsa, paitsi Rufus joka ottaa huoneen Valkoisesta Hirvaksesta Lehden suosituksesta, sen sijaan että matkustaisi Maester ja Linda Grumpin maatilalle yöpymään. Valerie sen sijaan on onnistunut ottamaan huoneen Pixien Kissimirreistä, ennen kuin tajusi sen olevan enemmänkin ilotalo. Jezle suuntasi Hagfishin henkilöstön asuntolaan, työsuhde-etuja!

Aamu-unet katkesivat, kun muu kylä oli jo aikaisin juhlatunnelmissa. Päivä paljastui aurinkoiseksi ja miellyttäväksi säänkin puolesta. Viattomat matkasivat siis Das Korvutin pajalle, ja siellä väsynyt mutta onnellinen seppä oli valmis yön taonnan jälkeen. Jykevän kankaan alla lepäsi asemaisia muotoja, ja toden totta kussakin aseessa oli nyt uusi laadukas ja äärimmäisen hyvin teroitettu terä. Kun aseita oli hyväksyvästi tutkittu tovi, pyysi Das vielä yhtä palvelusta. Hän halusi että Simon ja kettu haudataan äitinsä luiden vieressä. Vielä erityisesti niin että he lepäävät maassa kun temppeli illalla pyhitetään. Onnettomat ajat tulevat olemaan kunnolla unohdettu, kun viimeinenkin levoton sielu saa viimein rauhan!

Viattomat suostuivat karun miehen pyyntöön, ja temppelillä Dasin päättäväisyys sai jopa äärimmäisen kiireisen pääpapin Abstalar Zantuksen huomion. Hautaus tehtiin pika-aikataululla kiitos epämuodustuineen Naffer Voskin jykevien haudankaivaja hartoiden, akolyyttien organisointi kyvyn ja Abstalarin nopean siunauksen. Das jäi katsomaan kaipaavasti mutta onnellisena poikansa haudan täyttymistä, heti vaimonsa kiven viereen. Muut Viattomat siirtyivät hiljaa ulos, keskellä juhlahumua. Kirkon edessä ruokakojut ja puhujakoroke olivat nyt keskellä ihmismerta.

Aamupäivän tunteina pormestari Kendra Deverin piti lämminhenkisen yhteishenkeä korostavan puheen, sheriffi Belor Hemlock latisti tunnelman sen jälkeen antamalla luennon käytännöllisiä turvallisuusohjeita. Valitettavasti paikallinen aatelinen, erityisesti lasinvalamostaan tuttu Lonjiku Kaijitsu oli estynyt sairastumisen johdosta, lavan otti näppärästi haltuun teatterin johtaja Cyrdak Drokkus, viihdyttäen ihmisiä nerokkailla sanankäänteillä, kuitenkin kertoen samalla myös uuden temppelin rakentamisponnistuksista, kunnes unohtui mainostamaan illan ensi-ilta näytöstään. Tässä kohtaa pormestari ja sheriffi nousivat myös lavalle, ja kannustivat kaikkea kansaa nauttimaan päivän antimista ja tunnelmasta!

Viattomat suuntasivat testaamaan kykyjään monissa peleissä ja kilpailuissa, lapsille ja sen mielisille. Rannan “Hiekkasärkän pirun” jousiammunta kilpailussa Valerie osui sekä kallioon että mereen. Lehti löysi taulun jo toisella yrityksellään, mutta jousiammun ja Hiekkasärkän pedon ehdoton metsästäjä oli Rufus lähes täydellisellä nuolellaan. Palkkioksi tuli kuivattua lihaa ja neitojen punastelevia kikatuksia. Torilla käytiin tiukka, vaikka hieman triggeröidyltä vaikuttanut Lohikäärmeen juoksutuskilpailu Gressel Tennewarin (42. Fatman’s Feedbag juottola) ja muun varisialaisen shuflaaja porukan järjestämänä. Pienten rantaliskojen juoksutuksessa oli lopulta taitavin kaikkien yllätykseksi Valerie jonka keltarusettisen liskon loppurynnistys yllätti muiden vikuroimaan alkaneet punaiset tahi piikikkäämmän puoleiset otukset. Kaksi kuparia ja röyheä voittajan rintaneula siirtyivät bardille!

Tämän jälkeen tarjottiin kaikille (jotka eivät olleet jo pahasti ylensyöneet markkinahumussa, tai juoneet Jezlen tapauksessa) - ilmaiset lounaat kaikista merkittävistä ruokapaikoista. Valkoisen hirvaksen pippuri kauris jäi pronssille, Häglefishin hummerimuhennos toiseksi mutta ehdoton voittaja oli Ruosteisen lohikäärmeen currylohi kera kevätsiman! Nyt Abstalar on jo aavistuksen hermostuneena nousemassa puhuja lavalle.. Hän hakee rohkeutta akolyyteistä sekä pormestarista jotka nyökyttelevät rohkaisevasti. Abstalar kohottaa ukkoskiven ilmaan ja heittää sen lavan reunaan. Jyrähdys kiinnittää koko juhlakansan huomion. Ensimmäinen pelon ja tuskan kiljahdus keskeyttää Abstalarin kuitenkin välittömästi...

NPC:t

 • Abstalar Zantus - Hiekkasärkän uuden mahtavan temppelin pääpappi
 • Belor Hemlock - Hiekkasärkän jäyhä shoantinverinen sheriffi
 • Casp Avertin - Arvostettu sheriffi, joka oli pelastaa Dasin vaimon, mutta jäi itsekin Chopperin (25.) uhriksi. Onnistui vahingoittamaan Chopperia kuitenkin kuolettavasti.
 • Cyrdak Drokkus - Hiekkasärkän teatterin (23) nerokas ja karismaattinen johtaja
 • Das Korvut - äkkipikainen alkoholisoitunut keski-ikäinen mies, mutta ehdottomasti paikkakunnan paras seppä. Menetti vaimonsa (24.) ja poikansa (26. ja viimeinen uhri) Chopperille
 • Hiekkasärkän demoni - hevosen kaltainen lentävä perkele, joka öisin saalistaa eksyneitä ja suojattomia sieluja
 • Jervis Stoot - Arvostettu, mutta omaperäinen puuseppä joka koristi Hiekkasärkkää lintuveistoksineen. Paljastui karmaisevaksi massamurhaajaksi, jonka kotiniemeke on tänäkin päivänä kirottu
 • Kendra Deverin - Hiekkasärkän arvostettu pormestari
 • Pazuzu - lentävien hirvitysten demoninen jumala

Chopper's island

 • small bag of bones and chewed teddy buried next to mother
 • two eben gemstones, total 20gb

Swallowtail festival

 • minor trinkets and few copper pieces

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped