Gnolli
  • Lumihangessa tarpovat sankarit etsivät pikaisesti suojaa nousevalta myräkältä, ja pieni, hylätyn näköinen torppa kelpaa tähän tarkoitukseen. Omistaja ei ole paikalla, eikä kaikesta päätellen ole ollut hetkeen. Takkatulen valossa Thjazi alkaa kertoilla kauhutarinoita, mutta juuri ketään sisällä olijoista ei moinen naurata. Samaa ei voi sanoa talon ulkopuolelta, josta alkaa kuulua kihertävää, koiramaista naurua. Hetken päästä joku koittaa lyödä ovea sisään, ja sen sijaan että oven annettaisiin hajota se avataan kutsumattomille vieraille. Pihalla heitä odottaa gnollien rosvojoukko, ja pian taistelu alkaa. Gnollijohtaja ja Azhir vaihtavat tehottomia iskuja, Thjazi tinttaa koirankuonolaista kirsuun minkä kerkeää ja Lei ja Riähkä tarjoavat taustatukea loitsujen muodossa. Pomo saa inhottavan iskun sisään Thjaziin, vastalahjaksi Lei käristää tämän loitsullaan. Taistelu siirtyy ulos, ja pian loputkin gnolleista ovat hengiltä. Mökissä levätään vielä hetki, mutta ennen yötä sankarit saavuttavat Targosin.
  • Targosin porteilla tavataan vanhoja tuttuja, sillä kääpiö-karavaanari Torrga Jäänsuoni on tiuskimassa uusille työntekijöilleen. Thjazi ja Azhir auttavat irrottamaan hankeen jumittuneet vaunut ja koko konkkaronkka siirtyy sisälle kaupunkiin. Garret viedään puolisonsa Keeganin luokse, ja lämmin jälleennäkeminen on tosiasia. Samalla kysellään hieman kaupungin puhujasta, Naerth Maxildarista. Naerth pitää toimistoa Luskanin Laivaston yläkerrassa, ja usein hänet voi nähdä saman baarin alakerrassa. Juoni syntyy....

Leillä on näkymättömyysloitsu ja hän on porukan fiksuin. Okei, puhuja asuu majatalon yläkerrassa ja on tällä hetkellä juomassa kaljaa alhaalla. Riähkä pöllii avaimet puhujan taskusta Thjazin kiinnittäessä äijän huomion itseensä kertomalla Termalainen tapahtumista. Lei hiipii näkymättömänä ylös ja muut pistää yleisen show'n pystyyn alhaalla.Puhujan työhuoneen pöydän laatikoista löytyy jotain kirjeitä, Lei laittaa ne taskuun. Työhuoneessa on teljetty ovi, jonka takaa kuuluu askeleita, hmm. Samaan aikaan alakerrasta kuuluu sovittu äänimerkki, puhuja on siis tulossa yläkertaan, voi vittu. Azhir oli illan aikana flirttailut Torrgan henkivartija Sephekin kanssa, ja tämän pyynnöstä Sephek viivästyttää Naerthin matkaa yläkertaan.

Lei avaa lukitun oven ja tapaa tuntemattoman naisen. Haltian päässä raksuttaa. Lei kysyy: "Oletko täällä vasten tahtoasi?" Nainen vastaa myöntävästi. Edelleen näkymätön Lei pyytää naista luottamaan häneen. Juostaan työhuoneen ikkunalle, hypätään ikkunasta ulos, samalla Lei heittää puhujan omat avaimet työpöydälle; koska Lei käyttää höyhenlento-loitsua, kumpaakaan ei satu, ja pudotessa Lei vetää vielä velhonkädellä ikkunan perässä kiinni. Improsin tän kombon aivan itse ja oon vähän ylpeä itsestäni. Täydellinen pako ja tehtävä suoritettu arvosanalla 6/5 - Lyyra

  • Naerth Maxildarin ääni kaikuu Targosin yössä, tämän kutsuessa vartijoita apuun. Sankarit ja heidän pelastamansa nainen pakenevat hyisessä yössä, ja piilopaikka löytyy Sephekin avulla karavaanivaunujen sisältä. Täällä nainen kertoo nimensä: Shaelen Mastonkaataja, Termalainen kuolleksi luultu puhuja ja Oaruksen äiti, ja hänen on päästävä kiirusti Bryn Shanderiin!

Naerth Maxildanarr, Targosin puhuja

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped