Kampanjaan ja hahmonluontiin liittyviä sääntöjä sekä houseruleja!

Käytössä olevat kirjat

Pathfinder Core Rulebook, Advanced Player's Guide, Advanced Class Guide, Occult Adventures, Unchained, Ultimate Combat, Ultimate Magic, Ultimate Equipment, Advanced Race Guide, Technology Guide ja Iron Gods Player's Guide.

Pelaajia kehotetaan myös lukemaan Numeria, Land of Fallen Stars, mutta se ei ole millään tapaa pakollista. GM:ltä tosin löytyy se, jos haluaa lainata!

Aika lailla kaikkien splat bookien sisältö on myös OK, esim. kaikkien rotukohtaisten spalt bookien, mutta en tunne kaikkia splat bookien sisältöä kovinkaan laajasti, joten niistä on aina hyvä kysyä!

Ei third party -materiaalia, muuta kuin meidän omat houserulet ja custom-jutut. Ei myöskään Mythic-sääntöjä, pärjäätte varmasti ilmankin!

Kotisääntöjä

Kun olette kohdanneet tarpeeksi teknologiaa (viimeistään 1. kirjan lopussa) annan kaikille bonusfeattina Technologistin, koska ois mälsää että kampanjan lopussa joku hahmo ei ole tajunnut mitään teknologiasta. Sopivassa kohdassa annan myös teidän ottaa Linguisticsilla Androffanin kieleksi.

Tavallisia nuolia tai varsijousen ammuksia ei tarvitse ostaa tai trackata, teillä on aina tarpeeksi materiaalia sellaisten tekemiseen. Erikoisnuolista ja luodeista sen sijaan täytyy pitää kirjaa koska ne oikeesti maksaa rahaa ja on harvinaisia.

Kaikki hahmoluokat saavat vähintään 4+INT skilliä, eli kaikki 2+INT-hahmoluokat saavat nyt vähän boostia! Myös, aina kun ability scoret nousevat (tasoilla 4, 8, 12, 16) saatte vapaavalintaisen uuden class skillin ja siihen yhden ylimääräisen skill pointin kuvastamaan hahmonne matkoillaan kerryttämiä taitoja!

Vanha toveri ilmainen Power Attack / Deadly Aim / Combat Expertise vaikuttaa tässäkin kampanjassa - nämä featit saa ilmaiseksi käyttöönsä jos vaan täyttää prequt.

Leadership-featin saa ottaa, mutta sillä saa ottaa vain yhden cohortin per pelaaja, ei followereja.

Hahmolla saa olla maksimissaan kaksi eläin- tai muuta kumppania, jos hänen class abilitynsä mahdollistavat useamman (huntmaster cavalier, pack lord druid, beast master ranger, broodmaster summoner).

Fighterit saavat valita Weapon Focuksen kokonaiseen aseryhmään kerrallaan yksittäisen aseen sijasta. Muut hahmoluokat ottavat Weapon Focuksen perinteiseen tapaan.

Ansoja joiden löytämisen DC on yli 20 ei voi löytää ilman Trapfindingiä, eikä myöskään maagisia ansoja.

Ability Score -heittojen bonukset ja miinukset tuplataan. Esimerkiksi jos STR-modifierisi on +3, heität strenaheittoja +6 bonuksella. Myös vaikka INT-modifierillä -2 heität inttiheittoja -4:llä. Tämä koskee vain suoria abilityheittoja, ei skilliheittoja.

Expaa ei lasketa, te vaan levelitätte kun GM kertoo että se tapahtuu.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped