Mekanismi

Nopeat leikkaukset?

Superluonnollisen ensimmäisellä kaudella käytettiin metodia "nopeat leikkaukset". Mitä tällä haettiin, ja mihin se johti?

Perusajatus nopeista leikkauksista on hyvin yksinkertainen: Tilanteen mehukkaan sisällön ollessa hiipumassa (tai jos sellaista ei löydy alun alkaenkaan) - leikataan suoraan keskelle (ei alkuun) sellaista tilannetta, jossa tapahtuu jotain kiinnostavaa. Kyse on siis Harhapolun tapauksessa pelinvetometodista - mikä ei tietenkään tarkoita sitä että leikkaaminen ei voisi tapahtua pelaajan toimesta.

Superluonnollisesta saadun kokemuksen mukaan tällä metodilla on joitakin mielenkiintoisia vaikutuksia.

  • WoD/Storyteller- henkeen kirjoitetut (myöh. juonivetoiset) seikkailut polttavat juonimateriaalia ~7x teholla.
  • Asioita ei ole mahdollista pureskella, ja tilanne muuttuu äkkiä sekavaksi, jos peli on juonivetoinen
  • Peli rönsyilee uusiin odottamattomiin suuntiin - pelaajien rakentaessa uutta sisältöä kohtauksiin, jotka muuten jäisivät ratkeamatta.

Sinällään "nopeat leikkaukset" ratkaisevat juonivetoiseen peliin liittyvät rytmitykseen ja pelin suuntaan liittyvät haasteet varsin mallikkaasti, metodina se kuitenkin käyttää valmisteltua juonimateriaalia siinä määrin tehokkaasti - ettei se oikeastaan sovi juonivetoiseen peliin.

Ergo, "nopeat leikkaukset" ovat metodina hyvä tapa pitää peli käynnissä - ne eivät kuitenkaan näytä sopivan illusionistiseen tai muutoin valmista juonikuviota ruotivaan peliin. Sen sijaan "vapaaseen" asetelman päälle rakentavaan peliin, jossa ei ole suunniteltua draamaa - metodi soveltunee melko hyvin.

Linkitetty Mekanismin kategoriaan metodi ja Tekniikka.

Mekanismi

Viimeinen muokkaus 2009-03-08 11:18