Kaupunki Punahunnun alla

Pharast 30. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Itärannan palaessa, Pettyneet suuntaavat Siunatun Neidon Parantolaan. Sen ovet on lukittu yöksi ja etuovea päivisin vartioivat Harmaat Neidot olivat poissa. Näkymättömänä Randall tiirikoi etuoven auki ja toteaa että vastaanottoaula on tyhjä. Sen takaa suuresta hallista kuuluu sairastavien voihkinaa ja yskinää, ja heidän parantajiensa tiuskaisuja ja uhkauksia lähestyvästä kuolemasta.. Randall ja Majik etenevät sisälle näkymättömyyden turvin. Lastausovet on todellakin barrikoitu kiinni. Takaosasta lisäksi löydetään lukitut pariovet pieneen kammioon, sekä vierestä rappukäytävä ylös. Majik turvautuu lentoloitsuun ja korkealla olevien metallitähystysrappujen kautta siirtyy nyt turvallisesti varsinaisiin rappusiin. Lopulta ylhäältä löytyy parin harmaan neidon vartioima taso, jossa toimistot olivat Arkonoiden aikaan. Nyt ne näyttävät suojelevan jotain tärkeämpää massiivisten pariovien takana. Sekä Randall että Majik vetäytyvät ulos etuovesta, vain pienien jännittävien hetkien jälkeen omaan tahtiinsa.

Zeran ovaa kiveen uuden aukon rakennuksen takapuolella. Epäonnekseen hän osuu hissikuiluun ja pysähtyneeseen metalliseen hissikoppiin. Sen alta hän onnistuu havaitsemaan 40 jalkaa syvän kuilun alas. Zeran sulkee oven jälleen komentaen kiveä ja Pettyneet suuntaavat majapaikkaansa täynnä ideoita Siunatun Neidon valtaamiseksi... huomenna.

Seuraavana päivänä siirretään asunnon irtaimisto Zeranin löytämään piilokammioon maanalla, mutta Susi siirtää omaisuutensa (lattiaan liimatun arkkusänkynsä) ulottuvuukien laukkuun. Hiljaisuus loitsuja ja taikaesineitä ostetaan, ja Zeeva auttaa myymään loputkin "löydetyt" arvoesineet. Myös Staintonille palautetaan Myran pää, joka on pettynyt Nahumin paosta ja epäselvyydestä koskien Frell Tannin kuolemaan vaikuttaneita olosuhteita. Hän maksaa kuitenkin osan palkkiosta..

Iltamyöhään Pettynet palaavat Siunatulle neidolle. Tällä kertaa uusi kivikäytävä avautuu hissin viereen. Siihen astutaan, mutta nopeasti todetaan että ilman maagista puuttuvaa salanappia, se ei kulje kuin ylöspäin toimistokerrokseen. Hiljaisuus loitsun avittamina siirrytään sinne, ja sen harmaat neidot surmataan nopeasti - mutta ei aivan äänettömästi. Pariovi murskataan ja sen takaa paljastuu sairaalapetejä joissa makaa varisialaisia, tajuttomina mutta immuuneina Punaiselle hunnulle, kuin tutkimuseläiminä. Kaksi kuningattaren parantajaa ja itse tohtori Davaulus surmataan naurettavan helposti. Samalla yksi harmaaneito ilmestyy alakerrasta, hänkin saaden kuoleman palkakseen ehtimättä paeta..

Tohtorin omaisuus ja muistiinpanot otetaan talteen. Häneltä löytyy myös hissiin sopiva ohitusnappi. Päätetään kuitenkin varmistaa, että kuolevien hoitajat ja näiden vartijat tuhotaan ennen siirtymistä alas tuntemattomaan. Harmaat neidot puolustautuvat vimmaisesti ja tohtoritkin yrittävät, mutta he kaikki ovat kuoleman omat Zeranin ja Randallin pysäyttäessä viimeiset pakenemaan yrittävät tohtorit lähellä ulko-ovea..

Kaikkinensa 75 sairasta tai tajutonta jää nukkumaan yötä ilman piinaajiaan, kun Pettyneet valmistautuvat laskeutumaan hissillä alas tuntemattomaan, tohtoriksi kukin pukeutuneena. Ruumiskärryt paljastavat että sinne myös kuolevat on toimitettu. Tohtori Davauluksen omaisuus tutkitaan ja kirottu pullo onnistuu tehtävässään, mutta vain Majikin kohdalla. Hiljainen hissikyyti alas päätyy saliin, josta vie kolme luurangoilla koristeltua ovea, syvemmälle Urgothoalle kovasti tuoksahtavaan kompleksiin. Kaikki on pelottavan hiljaista..

NPC:t

  • Andaisin - pahamaineinen Urgothoan papitar, jota syytetään tuhoisasta paiserutosta Nidalissa.
  • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Tarjoaa semi- ja ei-virallisia tehtäviä kaupungin järjestyksen palauttamiseksi.
  • Reiner Davaulus - Ileosan perhetohtori Cheliaxiasta, Punaisen Hunnun epidemian päätutkija ja tohtori. Tuntui selvittävän enemmänkin syytä osan varisialaisten immuniteetistä ja kantoi mantiksen muotoista amulettia.
  • Rolth Lamm - Gaedrenin ainoa selvinnyt poika. Avainrengasmurhaaja ja nykyinen nekromantikko. Jossain siunatun neidon parantolan alla tekemässä tutkimuksia uudelle työnantajalleen?
  • Ruan (kadoksissa) ja Deyanira Mirukova - varisialaiset sisarukset, veli lupaava ocarinan soittaja ja sisko kuorotyttö Marbledomessa
  • Stainton Drune & assistenttinsa Cisir, Korvosan Magistrate of Civic Order
  • Zeeva Foxglove - cheliaxlaisten ylimysten sukua, vaan ei itse aatelisarvoa omaava Vehreän Torin omistaja. Kiinnostunut mystiikasta ja enteistä. Ehdottomasti Randalin erityinen ystävätär.

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped