Delta Green -oneshot.

Hahmot: Turner, Belton.


Peliloki

2021-09-22

12. heinäkuuta 2010, Florida.

Pomot:

  • Paul Scalzo
  • Colonel Andrew Woolrich. Valvoi koulutusta, ei ole koskaan puhunut meille.

Mats Finn, avaruusteknologiaspesialisti.

Koko tiimi on hyviä ystäviä.

Mennään Launch Control Centeriin, laukaisurakennuksen vieressä.

Minibussi hakee meidät. Ensin Belton ja Turner. Sitten Hamlet. Sitten Spay. Viimeiseksi Mcmillan.

LCC:ssä menemme kokoushuoneeseen. Scalzo ja Woolrich ovat paikalla. Lisäksi kaksi tuntematonta miestä kurpitsapuvuissa. Toinen hyvin ylipainoinen nelikymppinen mies. Näyttää pahoinvoivalta. Toinen on vanha, vähähiuksinen, hyvin laiha, poissaoleva. Bruce Weintraub, Pierce O’Neil.

Scalzo kertoo, että nämä kaksi ovat myös mukana BLACKSATissa.

Woolrich kertoo, että BLACKSAT on USAn puolutussatelliitti (satelliitintorjuntasatelliitti), noin 550 km:n korkeudella (aika korkealla). Tarvitsee korjausta ja uudelleenkalibrointia. Asiantuntijat eli nämä kaksi tyyppiä tässä tekevät sen.

Astronautit silmäilevät siviilejä. Eivät näytä millään mittapuulla avaruuskelpoisilta. Weintraubilla on fibromyalgia, joka on kuulemma hoidossa. Hän sanoo käyttävänsä jotain lääkettä, mutta Turner tietää, että siitä tuskin on oikeaa hyötyä. Kyseenalaistamme valintaa. Olivatko nämä tyypit tosiaan parhaat vaihtoehdot tähän? Homman osaavia henkilöitä on vain neljä, ja nämä kaksi on valittu.

Weintraub toteaa, että vain O’Neil osaa ##-differentiaalit ja alkaa selittämään. Beltonin mielestä hän vain haluaa puhua työstään. Sekä Woolrich että O’Neil hätkähtävät. Spay utelee lisää, että mitä niin hankalaa nämä tyypit osaavat. Matemaatikkoja, alana eksoottiset alkeishiukkasyhtälöt. Woolrich, Weintraub ja O’Neill eksyvät hetkeksi puhumaan alastaan.

Asiantuntijoiden on tultava mukaan avaruuteen, oli mikä oli. Lähtö kahden päivän päästä. Päätämme kokouksen.

Belton soittaa vaimolleen.

Turner suorittaa lääkärintarkastuksen siviileille. Hän on yksin kunnon salissa, melkein kaikki laitteet käytettävissä. Magneettikuvauslaitekin.

Siviilien sairashistoria on hirveän rukattu. Mapeissa mustauksia, papereita poistettu. Tarkemmat tiedot salattu, jätetty kirjoittamatta. Heille on tehty ennen lentoa simuloitu painottomuudensietotesti vomit cometissa; tulokset eivät ole ihan hirveät.

Pierce O’Neil tulee ensin tarkastukseen. Turner kyselee ja tekee mittauksia.

Tupakoi, verenpaineongelmia. Keuhkot surkeassa kunnnossa. Silmien verisuonet saattavat reevetä, veritulppariski. Ei käytä kuulemma muita huumeita. Vasemmassa kyljessä outoa arpikudosta. Kuulemma korkeajännitteisen sähköiskun aiheuttama, tapahtui hiilivoimalassa.

Aivosähkökäyrä. Aktiivisuus on poikkeava. Intensiivisempää, säännöllistä, melkein rytmistä. Tyyppi hymyilee, kun Turner kysyy siitä. Kuulemma tämä on työn ja esoteerisen meditaation takia.

Hän on huolissaan Brucesta.

Turner varaa magneettikuvauksen.

Bruce Weintraub tulee seuraavaksi. Hän kysyy, menikö Alin kanssa hyvin, ja sitten korjaa, että ei kun Piercen. Kuulemma lempinimi.

Bruce on reilusti ylipainoinen, astmainen, saa herkästi refluksia (vatsahappoa), alaselkäkipuja. Brucellakin on jännittävä aivosähkökäyrä. Hänkin on vähän innostunut sen takia. Verenpaine ei ole ihan yhtä paha kuin Piercellä, mutta silti huono. Astma on aika hälyttävä. Lannerankakin on huolestuttava.

Turner kutsuu mekaanikkokaverin NNN katsomaan, voisiko istuinta mitenkään säätää Brucelle vähän paremmaksi. Kaveri katsoo Brucea kauhistuneena ja Turner nyökyttelee vieressä.

Vaikka O’Neil onkin vanha ja huonokuntoinen, Bruce on silti vieläkin huonommassa kunnossa.

Turner panee molemmat soylent-dieetille. Vielä ehtii.

Turner menee kertomaan asiasta Scalzolle. Nämä tyypit eivät ole millään mittapuulla kelpoja avaruuteen. Kuolemanriski on huomattava. Turner sanoo tekevänsä parhaansa, että heidät saataisiin hengissä ja toimintakykyisinä avaruuteen ja sieltä pois, mutta ei pysty antamaan varmaa lupausta, koska he ovat niin huonossa kunnossa. Lakiosasto saa nyt vääntää raskaat vastuuvapauslomakkeet.

Seuraavaksi astronautteilutestausta.

Belton ja Hamlet vievät Piercen ja Brucen harjoittelu-uimahalliin. Spay ja Turner ovat katsomassa. Mcmillan meni jonnekin.

Belton menee Piercen kanssa altaseen. Belton neuvoo kärsivällisesti. Pierce on rasittunut, säätää pitkään ja pitää taukoja. Onnistuu lopulta avaamaan harjoitusluukun.

Kun Pierce pääsee ylös ja ulos puvusta, hän kertoo, että henkinen paine oli pahempi.

Brucella menee hitaasti, ei pysty laskeutumaan altaaseen itse. Lasketaan. Hän vajoaa pohjaan, pääsee ylös kuitenkin itse. Harjoitus etenee ja hän rupeaa panikoimaan.

Turner ohjaa Brucen rentoutumisharjoituksen läpi. Se auttaa.

Belton juttelee O’Neilille odotellessaan. Yrittää vähän rauhoitella, koska O’Neil on niin huolissaan Brucesta. O’Neil lupaa tukea meitä, jos päätämme, että Brucea ei pitäisi päästää avaruuteen.

Belton kysyy kahdesta muusta. Pierce ei kerro enempää, on kuulemma salattua.

Lopulta Brucekin onnistuu tekemään harjoituksen.

Bruce on hengästynyt ja alkaa saamaan paniikkikohtausta. Turner yrittää rauhoitella taas, mutta siinä kestää jonkin aikaa.

Spay näytti vähän menettävän hermojaan kaiken tämän hidastelun aikana.

Belton kyselee Pierceltä, että millaisia välineitä hän haluaisi harjoitella, jotta pystyy sitten tekemään tarvittavat operaatiot avaruudessa. Ei saa kovin hyviä vastauksia, vaikka Piercekin sanoo, että pitäisi harjoitella.

Kun Brucea nostetan altaasta, hän oksentaa puvun sisälle. Tunnelma on tiivis ja haiseva, mutta ajan kanssa Bruce saadaan hoidettua.

Päivä jatkuu vähän rennommissa merkeissä, Bruce ja Pierce pääsevät lepäämään.

Bruce haluaa kovasti jutella Turnerille, kertoilee kaikkea. Piercen oikea nimi lienee Al(bert) Kannessinger. Välillä vaikuttaa katuvan möläytyksiään, välillä ei.

Turner juttelee myös Piercelle. Pierce on sitä mieltä, että jos hän sokeutuu ja Bruce ei muuten kykene auttamaan, operaatio täytyy keskeyttää. AStronautit eivät voi auttaa.

Myöhemmin O’Neil saa hieman lisäharjoitusta. Bruce ei ole harjoituskunnossa.

Halmet ja Belton ovat altaalla. Spay menee jonnekin ja tulee sitten sanomaan, että pidetään kokous.

Kokoonnumme kahvilaan LCC:ssä. Päivittelemme siviilien kuntoa. Turner kertoo, että sairaskertomuksetkin ovat erittäin sensuroituja.

Belton tietää, että MISTY-kuvannussatelliitti oli toinen salainen projekti, vakoilusatelliitti. Siihen on käytetty miljardeja dollareita, järjetön määrä. Myös BLACKSTAR, yliäänikone, joka lentää hyvin korkealla. Se laukaisee experimental orbital vehiclen (XOV), joka sitten kiertää kiertorataa ja tekee jotain.

Turner on lukenut matematiikkaa. Hänkään ei tiedä mitään Brucen ja muiden käyttämistä termistöistä.

Spay haluaa tietää, keitä nämä tyypit ovat. Projekti Adagait? Mikä on BLACKSAT oikeasti, miksi näiden tyyppien pitää korjata?

Juttelemme Turnerin, Beltonin ja Spayn kesken siviilien tiedoista. Spay antaa ainakin suosituksen kaivella.

Piercestä ei löydy tuloksia.

Brucesta löytyy tuloksia. Matikkakilpailu, voitti stipendin Harvardiin. Maisterin tutkinnon aihe paradimensional matrix collape functions. Tuntuu kadonneen 1998 jälkeen. Muutti Marylandiin Severniin. Lähellä NSA:n päämajaa.

Turner lukee Brucen väitöskirjan. Käsite: lukujen indikatiivisuus. Turner lukee sen kahvin kera. Todella esoteerista. Missä määrin luvut indikoi sitä, mihin ne liittyy. Lukuihin saattaa liittyä tietoa, joka ei liity indikatiivisuuteen. Thingness of things. Oliouden olius on muunnettavissa luvuilla.

Albert Kannessinger: Joku konferenssi. Ei matemaattista, turvallisuusalan, joku kulttuuritutkimus, blackhats and blackops. Valokuva, jossa Pierce esiintyy. Oli moderaattorina paneelissa nimeltä Challenges of porous identity. 1985 tyyppi pidätettiin, koska yritti murtautua hindutemppeliin Indianassa.

Woolrich: Siirtyi Kaliforniaan, töissä salatuissa organisaatioissa. Muita samanlaisia kuin BLACKSAT ja ADAGAIT. Sitten siirtyi: Wyomingissa ollut tutkimuslaitos, myös NSA. Belton osaa arvata alueen, missä laitos on. Joku jännä keskustelu White Paperin (tietolähde) ympärillä. Matemaatikko Steven Cortis. Liittynee Brucen lipsauttamiin Cortis-transformaatioihin.

Turner ei tunne Cortisia.

NSA: National Security Agency: tietoliikenneurkinta yms.

NRO: National Reconnaissance Office, satelliittivakoilu.

Woolrich on esittäytynyt Air Forcen edustajana, sieltä ei kyllä löydy merkintöjä.

Kerrotaan Spaylle tulokset hauista. Spay kertoo sitten Mcmillanille ja Hamletille.

Illalla pidetään yhteisillallinen. Bruce hakee suunnilleen koko ajan hyväksyntää Turnerilta ja vilkuilee häntä. Turner vastaa ystävällisesti ja yrittää saada Brucen olemaan vapaasti ja ja avoimena. Bruce pääsee vauhtiin matematiikan kanssa ja rupeaa selittämään syvemmin mistä on kyse, Turner ei tajua enää mitään… Turner yrittää palata aina taaksepäin johonkin mitä tajuaisi, mutta hän ei millään pääse pisteeseen, jossa tajuaisi.

Belton ja muut saavat Piercenkin mukaan keskusteluun, vähän selkeämmin. Hän ei tajua avaruusteknologiasta hirveästi. Tietoturvajutuista tulee enemmän juttua, mutta harkitusti.

Belton kyselee, onko Pierce innoissaan päästessään avaruuteen. Ei vaikuta innostuneelta, ja vastaa siteen suoraan: ”Ei.” Miettii pitkään. ”Tämä on valtava riski. Jäisin mieluummin itse sille matkalle kuin Bruce. Tämä on vain vakava velvollisuus.”

Kaikki nämä nämä monimutkaiset käsittelyt voidaan heittää pois, jos Cortis-probleemat saadaan ratkaistua. Bruce oli Woolrichin kanssa paikassa Mustang – – Ja sitten suu kiinni, Bruce on hiljaa ja nolona.

Belton kyselee vielä Brucelta, onko hän innoissaan avaruuteen menemisestä.


2021-10-20

13.7.2010, Florida

On yö. Turner herää keskellä yötä, mutta hän on aina ennen nukkunut todella hyvin. Hän näki hyvin hämärää unta matikasta. Hän ottaa paperin ja kynän esiin ja piirtää kaavoja yms. Tuntikin hyvää nukkumisaikaa menee. Mutta hän tajuaa jotain melkein!

Hän nukkuu paremmin ja juo aamulla vähän enemmän kahvia. Hän tajuaa matikastakin vielä jotain.

Spay kutsuu meidät kokoukseen. Hän on ollut otsa rypyllä monesti, mutta ei sentään järkyttynyt.

Belton sanoo, että mietti yöllä, että Weintraub on todellakin kuolemanvaarassa ja tärkeä Woolrichille ja niille porukoille. Hän sanoo, että voisi yrittää hakea hommaan liittyvää turvaluokitusta, jotta voisi tehdä homman siviilien puolesta.

Spay, Macmillan ja Hamletkaan eivät ehkä tajua, että tässä voi tulla ruumiita.

Turner miettii, voisiko opiskella matematiikkaa sen verran, että voisi hoitaa homman avaruudessa. Ei kyllä tässä ajassa enää.

Spay saa puhelun. Scalzon sihteeri kertoi, että Woolrich ovat kokoustaneet ja päättäneet, että Woolrich ottaa täyden vastuun ja olettaa, että tehtävä tehdään ja siinä onnistutaan.

Menemme juttlemaan porukalla Woolrichille. Belton selittää, että koska tehtävä on tällainen, niin hänelle pitäisi antaa turvaluokitus tähän tehtävään. Spay sanoo, että koska hän on vastuussa, niin hänelle myös. Woolrich on vakavana. Turner selittää vielä tarkemmin, kuinka huonossa kunnossa siviilit ovat ja heitä ei pitäisi päästää avaruuteen. Eli jos on mitään mahdollisuutta, että oikeat astronautit voisivat hotaa homman siviilien puolesta, niin se olisi hyvä. Mutta ei kuulemma voi.

Näillä mennään.

Allasharjoittelu menee aika hyvin. Weintraubkin saa jotain tehtyä.

Turner tutkii kuvia. Molemmilla on vahvistunut otsalohkon uurteisuus.

Turner juttelee vielä Brucelle, ja saa hänestä jotain irti. Opiskeli jossain. Sitten Mustang Fields -laitoksessa NSA:n analyytikkona. Stephen Courtis on nero, joka teki White Paperin. Weintraub ja O’Neil ovat tutkineet sitä vuosia. He ymmärtävät matematiikasta osan.

Turner näyttää oman yöllisen tekeleensä. Bruce hymyilee. On se vähän sinne päin mennyt, mutta ei nyt kuitenkaan.

Käymme läpi matkan vaiheet.

  • Spay ja Macmillan lentävät sukkulan radalle BLACKSATin kanssa.
  • Lähdöstä menee 48 tuntia ennen kuin päästään BLACKSATin viereen.
  • Hamlet ja Belton tarkistavat avaruuspuvut.
  • BLACKSATin viressä he ja Weintraub/O’Neil menevät ilmalukkoon. Sitten typpi pois verenkierrosta. Ilmalukossa menee neljä tuntia.
  • Sitten puvut päälle ja happijärjestelmät kiinni.
  • Sitten ulos ja Weintraub/O’Neil satelliitille.
  • Spay ja Macmillan laskevat/syöttävät paluukoordinaatit.

Turner seuraa tehtävää kameroista ja flight deckin ikkunasta.

Ground controllina on Woolrich yksin, mikä on hyvin nihkeää, koska yleensä siellä on useita kokeneita astronautteja yms. Mitäs kummaa.

Spay saa puhelun. Emme kuulemma saa turvaluokitusta syvemmälle projektiin. Kaipa tämä sitten pitää tehdä näin.

Turner valmistautuu henkisesti siihen, että joutuu vielä oikeasti leikkaamaan potilaita.

Menemme nukkumaan.

13.7.2010 jatkuu

Heräämme klo 6. Spay kertoo, että 5 tuntia lähtöön.

Laukaisualue on iso pyöreä alue.

Menemme sukkulaan istumaan. Olemme selällämme. Turner, Weintraub ja O’Neil ovat keskikannella. Tunnit kuluvat.

Lopulta on kymmenen minuuttia lähtöön. Tukilaitteita aletaan irrotella. Puolen minuutin kohdalla moottoreita käynnistellään. Kun päämoottorit käynnistyvät, sukkula liikahtaa vähän. Hirveä meteli.

Sukkula lähtee! Meteli vain kovenee, kauhea tärinä.

12 s kuluu. Sukkula alkaa kääntyä niin, että pää on vähän alaspäin.

Weintraub on tuskissaan ja huutaa apua ja lopulta vain kiljuu.

Puolen minuutin kohdalla Turner päättää irrottautua tuolistaan ja mennä Weintraubin avuksi.

Turner lähtee tuolistaan ja yrittää kovasti päästä eteenpäin, mikä on hyvin hankalaa. Woolrich käskee Turneria auttamaan Weintraubia.

43 s ja Turner yrittää edelleen päästä käsiksi Weintraubiin. 48 s ja Weintraub lakkaa huutamasta.

Woolrich sössii radioyhteyden. Turner ja Weintraub kuulevat vain toisensa ja muut eivät kuule heitä.

Spay yrittää palauttaa radioyhteyden Turneriin. Se ei onnistu! Mitä ihmettä tämä on. O’Neil huutaa edelleen, että auttakaa Brucea.

1 m 47 s, 35 km, 4160 km/h.

Weintraub on edelleen sydän pysähdyksissä. Turner onnistuu iskemään häneen adrenaliinia ja saamaan hänet hengittämään. Ihme! Turnerin pitää edelleen jatkaa elvytystä.

2 m 32 s, solid fuel rocket irtoaa.

3 m…

Woolrich huutaa Turnerille, että palaa tuoliin. Mieli on muuttunut? Turner antaa Brucelle vielä yhden piikin ja yrittää palata tuoliinsa. Ei onnistu… Hän kolhii itsensä ja jää istumaan tuolin viereen.

Macmillan ilmoittaa, että nyt voi kääntää sukkulan. Spay kääntää.

5 m 28 s.

7 m, maksimi-g: 3.

Radioyhteys palaa. Woolrich sanoo, että ongelma oli Maan päällä. Woolrich tunaroi?

Woolrich unohti panna yhteyden takaisin Turneriin ja Weintraubiin.

8 m.

Pääsemme mikropainovoimaan. Päämoottori on nyt käytetty.

Macmillan ohjaa sukkulan pohja pois maasta. Belton ja Hamlet kurkkivat keskikannelle ja kyselevät. O’Neil on huolissaan Brucesta. Turner selittää mitä tapahtui.

Turner tutkii Weintraubin. Weintraub on apaattisen oloinen, itkee, ei reagoi. Vähän huonossa kunnossa, mutta elossa.

Spay rupeaa ripittämään Woolrichiä. Todella paskasti hoidettu! Woolrich pahoittelee ja myöntää virheensä. Spay ja Macmillan kiroilevat edelleen. Belton räjähtää täysin ja huutaa Woolrichille. Hän kiroilee Woolrichin suohon kiertoradalta asti. Woolrich on todella vaikeana.

Turner antaa kipulääkettä ja rauhoittelee. Lopulta Bruce saa sanottua jotain järkevääkin. Bruce on sokeutunut! Turner tarkistaa silmät. Verisuonet ovat tosiaan repeytyneet. Hän jatkaa itkemistä eikä jaksa innostua nyt matikastakaan.

Spay oteaa, että näin nyt sitten.

Spay ja Macmillan laskevat satelliitin sijainnin ja tarvittavat koordinaatit radalle pääsemiseen.

Turner tutkii kylkensä. Ei murtumaa, sattuu kuitenkin. Hieno mustelma. Hän näyttää sitä muille ja sitten kysyy, että mikä olikaan pahin työtapaturma mitä on sattunut.

Turner menee katsomaan avaruutta. Maapallo on kirkas kuula, valtioiden rajoja ei näy, mielikuvia utopistisesta maailmanrauhasta. Hän kutsuu O’Neilin katsomaan myös. Hänkin on todella vaikuttunut.

Weintraub alkaa ölistä. Turner menee rauhoittelemaan.

Belton ja Hamlet tarkistavat avaruuspuvut. MMU:ssa on ylimääräistä! Tuntematon koje lähellä happitankkeja. Hamlet tarkistaa muutkin MMU:t. Niissäkin on. Primary life support systemin kyljessä oleva pieni laite. Sen irrottaminen saattaisi vahingoittaa pukua. Löytyy johtoja, jotka vaikuttavat hapensäätelyjärjestelmään.

Belton kytkee radion pois päältä.

Belton: ”Hapensäätely mahdollista katkaista radiolla?! Mitä jos meidän on tarkoitus korjata satellitti ja sitten kuolla.”

Hamlet: ”Eiväthän he voi uhrata tätä sukkulaa!”

Belton: ”Vain meidät kaksi ja toinen siviileistä.”

Päättävät kysyä Woolrichilta. He kytkevät radiot takaisin päälle. Selittävät asian niin, että Woolrich ja muut sukkulassa kuulevat.

Woolrich vakuuttelee, että laite on vahvistettu radio ja auttaa tarkkailemaan astronauttien tilaa tms. jne.

Turnerin arvion mukaan Woolrich puhuu vähintäänkin totuutta väistellen ja varmaan potaskaa.

Belton ja Hamlet toteavat Woolrichille suoraan, että paskaa.

Radiot kiinni. Sitten Belton ja Hamlet rupeavat miettimään, saisiko sen korjautta tai ohitettua. He kysyvät O’Neililtä laitteesta. Hän sanoo, että tiesi laitteesta ja teille ei kerrottu, koska turvaluokitus. O’Neil selvästi haluaisi kertoa lisää, mutta ei tee niin.

Weintraub on rauhoittunut jonkin verran. Hän pyytää päästä irti. Turner tekee niin. Bruce alkaa riehua, yrittää päästä ilmalukosta. Astronautit tunkevat hänet takaisin tuoliin siteisiin.

Bruce kitisee: ”Al, Al, tee mitä vain mutta älä tapa näitä ihmisiä.”

No tämä on huolestuttavaa. Grillaamme O’Neiliä aiheesta, kunnes hän suostuu puhumaan.

BLACKSAT on ase, on käytetty vakoilusatelliittien tuhoamiseen. Jälkiä ei jää. Toimintasäde 37000 km. Se luo gravitaatiokehrän, joka muuttaa kohteen massaa painavammaksi ja vähäisemmäksi. Tehokas satelliitteihin, ei esim. sukkulaan, koska se on niin massiivinen ja pystyy korjaamaan liikettään. Tämä perustuu vaikeaan matematiikkaan.

BLACKSAT ei kuitenkaan ole täysin vaaraton meille, toisin kuin meille kerrottiin.

O’Neilin ja Weintraubin ei pidä korjata sitä vaan neutraloida se. Se on uhka Maalle, jos se pääsee alas. Toimii hypergeometrisen energian avulla. Saattaa vääristää lokaaleja painovoimakenttiä niin paljon, että se on uhka ihmiskunnalle. BLACKSAT voidaan neutraloida vain voimalla, joka saadaan purkamalla ihmistietoisuus. Tietoisuuden purkaminen vapauttaa valtavan määrän energiaa. ”Harjoittamamme matematiikka on kasvattanut energiaa ja ajatusten olemassaolo kehon ulkopuolella auttaa sen purkamisessa.” Tämän takia kai ennen tehtiin ihmisuhreja.

O’Neil ei ole matemaatikko vaan okkultisti. Hän on kokenut ekstrasensorisia visioita joka 7. vuosi. Hän aisti tähän liittyvän projektin alkamisen. Projekti REDLIGHT. Hän meni siihen sisään. Hän päätyi Brucen kanssa Mustang Fields -laitokseen. 2008 BLACKSAT lopetti toiminnan. Woolrich toivoi, että O’Neil pystyisi skannaamaan satelliitin, ja O’Neil teki sen.

Pukuihin asennettu laite toteuttaa levyn soittamisen lopettamisen.

Pidämme palaveria. Spay ja Macmillan ovat että mitä vittua.

Keskeytämmekö tehtävän?

Turner on sitä mieltä, että annetaan tehdä, jos muut puvut saadaan turvallisiksi. O’Neil ja Weintraub ovat selvästi tienneet mitä ovat tänne tulleet tekemään ja tekevät sen omasta tahdostaan. (Turner ei alitajuisesti usko, että he oikeasti kuolisivat. Koko homma on liian scifiä.)

Laitteen voisi yrittää irrottaa radiosta tai happijärjestelmästä. Happijärjestelmästä irrottaminen on ehkä vähän helpompaa, mutta sitten happijärjestelmä ei toimisi. Ilman radiota taas on todella vaarallista navigoida.

Belton ja Hamlet säätävät pukujen happijärjestelmää. Ensimmäinen ei onnistu. Toinen onnistuu, lisäosa saadaan irti happijärjestelmästä.


Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped